hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

Kategori: Mat

Speltlompe pizza med pesto og salat

 • Publisert: 12.01.2017, 12:00
 • Kategori: Mat
 • Kom over denne oppskriften på en blogg for en stund siden, og siden da har jeg forelsket meg totalt i denne retten. Ikke bare tar den superrask tid å lage, men er ikke så hard mot magen min heller. Elsker virkelig å finne slike retter, og utrulig gøy å eksperimentere på kjøkkenet. Retten trenger heller ikke være så dyr, så den passer fint for de med en litt trang lommebok slik som meg. Dette trenger du:

  - Speltlompe

  - Grønn pesto

  - Ketchup

  - Ost

  - Skinke

  - Mais

  - Salat

  - Fetaost

  - Andre forskjellige grønnsaker etter valg  Start først med å skru på ovnen på 200 grader, og gjør klart et stekebrett med bakepapir. Finner det lettere å bruke stekebrett en rist da du skal smøre disse, og med rist har det en tedens å komme mellom rillene, men gjør det som passer en best. Har også funnet ut at å smøre dem på stekebrettet er lettest for da er det bare å ha dem rett i ovnen når den er klar, så slipper man å tenke på at noe ramler av dem eller andre ting. 

  Når du har valgt så mange du ønsker starter du med å smøre pestoen på først. Selv bruker jeg maks tre da disse kan mette mer enn man tror. Bruk et passelig tynt lag, og ha så på ketchup. Jeg smører ikke ketchupen utover, men bare har litt oppå. Anbefaler ikke så mye da smaken kan bli litt sterk, men alt etter preferanse her. Ta litt skinke og riv i små biter. Bruker hamburgerrygg da jeg og samboeren kjøper fra Rema 1000 sitt eget merke. Pestoen bruker jeg også fra Rema 1000 sitt eget merke, og syns det er kjempe billig. 

  Riv så opp litt ost om du ikke har ferdig revet. Et tips kan være å kjøpe stor økonomi pakke og ha i små plastposer. Hiv det du ikke bruker i fryseren slik at det ikke blir ødelagt for så ta opp det du trenger samme dag. Ost kan være dyrt, men kjøper man større pakker og deler opp blir kan man spare litt. Spesielt om det er tilbud på ost. Selv elsker jeg å bruke slike økonomi pakker, og som student føler jeg at det ikke blir så dyrt i lengden. Ha mais helt til slutt. Stek disse i ca. 5 minutter alt etter ovnen du bruker. Anbefaler virkelig å ha ikke ha de i for lenge da de fort kan bli altfor hard. Osten trenger bare smelte før de er ferdige da ingenting trenger å stekes sånn siden ingenting er rått. 

  Når "pizzaen" er ferdig kan du ha på salat, fetaost og andre grønnsaker etter ønske. Selv elsker jeg å ha tomater, agurk og paprika på, men hender jeg bare har speltlompe pizzaen slik jeg lager den i ovnen. Retten passer veldig godt til både frokost, lunsj, og kveldsmat da den metter, men ikke altfor mye. Liker ikke føle meg altfor stappmett da jeg ofte får vondt i magen av det, men denne føles veldig behagelig ut for magen. I tillegg er det lite jeg ikke tåler noe som er tommel opp for min del. Ost har jeg erfart at bruker som regel å gå greit da jeg har hørt at det ofte er naturlig fri for laktose. 

  Tror nesten jeg må lage meg dette i kveld eller noe slikt. Hva syns du, så dette godt ut?

  - JM
   

   

 • Publisert: 12.01.2017, 12:00
 • Kategori: Mat
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Tagliatelle med skinke og deilig ostessaus

 • Publisert: 04.09.2016, 14:00
 • Kategori: Mat
 • Kom over denne herlige oppskriften til Katrine og Sandro som står bak bloggen spisogspar som du finner her. Oppskriften er kjempe lett, og tar utrolig kort tid å lage. Jeg valgte å bytte ut tortellini med tagliatelle da de ikke hadde tortellini på Rema 1000. Smakte uansett himmelsk!   Dette trenger du:

  - 500 gram tortellini eller tagliatelle

  - 1 pk med smårettsskinke

  - 5 dl melk 

  - 2 ss hvetemel

  - ca. 60 gr revet ost

  - ca. 1 ts. salt

  - 1/2 ts malt muskatnøtt

  - 1 ss smør

  Slik gjør du:

  Start med å koke pastaen, og her er det helt valgfritt om hvordan type pasta du ønsker. Når pastaen begynner å koke kan du starte med å steke smårettsskinken først da sausen krever tilsyn og røring hele tiden. Bruk krydder om du eventuelt vil. Tror jeg og samboeren brukte salt og pepper samt rosmarin. 

  Etter at smårettsskinken har fått stekt litt, og blitt varm kan du sette det til side for så begynne på sausen. Jeg valgte å bruke 5 dl med laktosefri melk som fungerte helt utmerket. Hadde verken økologisk hvetemel og maldon salt, men vanlig hvetemel og salt fungerer like bra. Personlig liker jeg å blande alt sammen før jeg setter kasserollen på platen for føler at vist jeg skal blande alt underveis brenner det seg lettere. Her må man bare røre hele tiden. La sausen få ett oppkok, og dryss i osten helt til slutt. Når osten er smeltet er sausen ferdig.

  Pass på pastaen innimellom, og når den er ferdig heller du bare ut vannet for så ha ostesausen sammen med pastaen. Bland dette godt sammen. Start med å ha pastaen med ostesausen på en tallerken for så dryss smårettsskinken over. Valgte å krydre med litt salt, pepper, basilikum og ekstra ost på toppen. Dette tok utrolig kort tid, og så godt i en hverdag hvor man kanskje er lei andre retter. Heretter tror jeg faktisk at jeg har lyst å lage slik saus hver gang jeg lager pasta carbonara da dette minte meg veldig om en slik rett.

  Både jeg og samboeren var enige om at det faktisk var utrolig godt med noe nytt og litt annerledes. Vanligvis ville vi brukt kjøttdeig til en slik rett, men godt med litt variasjon, og måten alt var krydret på var herlig. Her må man bare prøve seg frem, vet at samboeren er veldig glad i krydder, så fort at han bruker masse forskjellig som jeg ikke får med meg. 

  Restene etter middagen funket helt perfekt som lunsj dagen etterpå på skolen, og du kan helt fint sløyfe oppskriften i forhold til allergier og intoleranse for mat. Husk bare å la maten kjøle seg ordentlig ned før du setter i kjøleskapet for man oppleve at maten blir sur om den ikke får bli ordentlig kald. Om du vil krydre opp litt er salat perfekt til dette også, og man trenger ikke så mye annet enn salaten for at det allerede har fått en ekstra piff. 

  Håper retten smaker! Ha en fortsatt fin søndag<3

  - JM

  #blogg #mat #pasta #skinke #saus #ost #nydelig #krydder #italiensk

   

 • Publisert: 04.09.2016, 14:00
 • Kategori: Mat
 • #comments">28 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Gode vanilje og blåbærmuffins

 • Publisert: 10.07.2016, 13:13
 • Kategori: Mat
 • Elsker å bake, og spesielt når formen er på topp. Da kan kan jeg kose meg i flere timer på kjøkkenet. Ettersom formen har vært dårlig de siste månedene tenkte jeg å snu litt om på det, og endelig bruke en dag til nettopp baking. Det resulterte i blant annet muffins med to smaker. Dette trenger du:

  Oppskriften gir ca 24 stk

  - 250 gr smør myknet i romtemperatur

  - 250 gr sukker

  - 4 egg

  - 250 gr hvetemel

  - 2 ts bakepulver

  - 4 ss melk

  - 4 ts vaniljesukker

  - blåbær

   

  Slik gjør du:

  Forvarm stekeovnen på 190 grader. Begynn med smør og sukker, og bland dette sammen i ei skål. Rør til det blir lyst og luftig. Tilsett så ett egg om gangen mens du rører mellom hver gang. 

  Sikt hvetemel, bakepulver, og vaniljesukker for så blande dette sammen. Bland inn melken helt til slutt, og rør til blandingen er fri for klumper og glatt. Fyll ca 12 stk former med røren, og bland så inn blåbær i resten av røren. Bland forsiktig slik at blåbærene fordeler seg likt, og ikke blir most. Fyll så resten av formene med røren. 

  Stek muffinsene i ca 15 - 20 minutter til de har både hevet og blitt gyllenbrune. Kan være greit å passe på underveis da ovner er forskjellige, og steketiden kan derfor variere. Mens muffinsene står til avkjøling kan man lage melis, og ordne pynt om man ønsker. Jeg er ikke så fryktelig glad i melis, så lagde det ikke denne gangen.

   

  Passer perfekt om man har litt søtsug, også er de ikke altfor mettende. Pass på å ikke ha for store teskjeer med vaniljesukker da den fort kan bli altfor mye vaniljesmak om man har for mye i. Jeg liker at man smaker at det er vanilje, men at det ikke blir for mye. Blåbærene kan flyte litt utover, men fortvil ikke, de er fortsatt veldig gode. For meg tar ikke dette lang tid å lage, og syns de smaker veldig godt. I med at det er veldig lite melk i merker jeg det nesten ikke på magen, så tommel opp for det! Supert om man vil ha i fryseren for senere anledninger, eller om søtsuget plutselig slår inn. 

  Nå skal jeg slappe litt av før jeg skal begynne å ordne meg. Om formen fortsatt er like bra så drar jeg og J til besteforeldrene hans for søndagsmiddag senere i dag. Gjett om jeg gleder meg masse til å se dem igjen! De siste gangene har jeg dessverre måtte stå over for formen har vært så dårlig, men ikke i dag. I dag skal jeg kose meg, og slappe av mens jeg ordnet meg før vi drar avgårde på besøk. Deilig når man har god tid.

  - JM

  #blogg #mat #muffins #hjemmelagd #bake #kjøkken #vanilje #blåbær #usunn #søtsug

 • Publisert: 10.07.2016, 13:13
 • Kategori: Mat
 • #comments">20 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Ristet brød med smøreost og biola

 • Publisert: 07.07.2016, 21:40
 • Kategori: Mat
 • Tenkte å vise dere en enkel, men veldig god kveldsmat som jeg har fått litt dilla på i det siste. Er ikke så altfor glad i brød, så ofte jeg foretrekke varme bagutter eller varmet havregryn. Det kan ta litt tid, og ofte orker jeg lite på kvelden. Da elsker jeg slike retter som tar null tid å forberede, men smaker himmelsk! Det du trenger er:

  - Brød

  - Smør

  - Smøreost i valgfri smak fra TINE

  - Ett annet pålegg om du ønsker variasjon

  - Biola  Fremgangsmåte:

  Start med å skjære opp antall brødskiver du ønsker om de ikke er allerede er ferdig skjært. Ha så brødene i en brødrister, og vent til de er ferdige. Smør med smør, eller ha uten om du ønsker. Jeg bruker Soft Flora, og syns det smaker veldig godt. I med at brødet er varmt, smelter det inn i brødet. 

  Ha så smøreost i valgfri smak. Jeg bruker en fra TINE med kryddersmak. Den er grønn, og fungerer kjempe godt til f.eks. når man skal ha ost og kjeks. Hadde på litt ekstra gressløk bare for at jeg syns det er veldig godt. Hadde litt servelat som jeg også hadde lyst på, så da ble det ei brødskive med det. 

  Når du er ferdig med å smøre brødskivene fyll så ett glass med herlig biola. Min er i blåbærsmak, og kjempe godt for magen.

  Nyt så maten til en film, tv-serie eller noe annet. Passer også perfekt da retten krever så og si null oppvask etterpå.   Nå som jeg er litt bedre i magen elsker jeg å teste ut mat som jeg ellers ikke spiser. Vanlig brødskive er noe jeg også er veldig lei av, vet ikke helt hvorfor. Tror det kan bli litt tørt og kjedelig i blant. Etter at jeg fikk smake varmet toast med ost og skinke på sykehuset ble jeg helt frelst i form at varmet brød var så godt. Da kunne jeg jo ikke la våres brødrister stå i ro. Hadde ikke lyst på ost og skinke, så gikk heller for en litt annen variant.

  Kjempe enkel å lage, og for meg er det kjempe fin variasjon. Får i meg litt mat på kvelden, så jeg slipper å våkne kjempe sulten neste morgen. I tillegg passer det perfekt da jeg er mer glad i varm mat, enn kald mat faktisk. Vet ikke helt hvorfor, men alltid foretrukket varm mat. Spiller ingen rolle når tid på døgnet det er. Har en liten anelse om at siden jeg fryser så mye selv på sommeren, så er varmmaten ekstra godt. Eller liker i alle fall å tro det. 

  Nå skal jeg slappe av videre, har endelig fått bakt litt. Derfor litt sent innlegg også, måtte få spist maten mens den var varm. Var faktisk veldig deilig å endelig kunne stå litt på kjøkkenet igjen selv om det ikke var store greiene jeg lagde, Stolt er jeg uansett med tanke på hvordan formen har vært i det siste. Har ikke blitt så mye baking på meg selv om jeg har hatt lyst å lage så mye. Tenkte at i løpet av helgen skal jeg få delt begge oppskriftene på det jeg har lagd, men hva det er forblir en liten hemmelighet. Er i alle fall noe veldig usunt, men sinnsykt godt! Passer perfekt som helgekos, eller om man ønsker å lage noe kjapt for å ta med til spesielle anledninger.

  Hva liker du å ha på brødskiven? Har du bakt noe i det siste? Har du en genial oppskrift så del gjerne.

  Om du ønsker oppdatering i fra meg følg gjerne facebook siden til bloggen min her. Her legger jeg ut link til innlegg hver gang jeg oppdaterer bloggen :)

  - JM

  #blogg #torsdag #kveldsmat #ristetbrød #smøreost ¤#TINE #servelat #varmmat #godt #forfriskende #variasjon #bedreform #bake #kjøkken #stolt

 • Publisert: 07.07.2016, 21:40
 • Kategori: Mat
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Hjemmelagd pizza med kyllingkjøttdeig og kjøttboller

 • Publisert: 26.06.2016, 20:00
 • Kategori: Mat
 • Lagde en helt himmelsk pizza i går til meg og J. Han var ferdig ganske sent på jobb, så tente litt lys og gjorde det koselig til han kom hjem. Glemte dessverre helt å ta bilder, så tok heller litt bilder når jeg spiste pizza til frokost i dag. Ble gjort veldig raskt, men tenkte dere ville like å se den. Det morsomme med pizza er at man kan gjøre akkurat slik man ønsker. For å lage den jeg lagde trenger du:

  Fyll:

  - 2 pk kyllingkjøttdeig (jeg kjøper alltid på Rema 1000 til kun 19,- kr pakken)

  - 2 poser pizzafyll med valgfri smak. Jeg brukte med urter og tomat.

  - Tomatpuré om du ønsker. Jeg brukte en saus fra Peppes Pizza for den er J så glad i.

  - Kjøttboller fra Peppes Pizza. Du finner det i kjøledisken.

  - Løk

  - Olje/ smør til å steke med

  - 2 stk hønse buljongterninger

  - Ost

   

  Deigen:

  - 7 dl hvetemel eller glutenfritt om du ønsker

  - 0,5 pk gjær, jeg bruker tørrgjær

  - 0,5 ts salt

  - 3 dl vann

  - 2 ss olje, jeg brukte olivenolje  Slik gjør du:

  - Start først med deigen slik at den får god tid på å heve seg. Bland alt det tørre sammen, og tilsett så det våte. Jeg lot min heve i en ca. 2 timer. Da ble den stor og fin. Tips kan være å ha mel hele tiden mens du jobber med den da deigen kan være veldig klebrig. Å lage deigen tok meg ikke mange minutter, og man trenger heller ikke kjøkkenmaskin om man ikke har. Denne eltet jeg fint kun med hendene.. Veldig kjekt om man har litt dårlig tid, da kan den heve mens man gjør andre ting. 

  - Når deigen er blitt dobbelt så stor ta frem ett stekebrett og smør med smør eller formfett. Da vil ikke pizzaen feste seg, og det vil bli lettere å ta et stykke. Jeg hadde ovnen satt til 225 grader. 

  - Begynn med å steke kjøttdeigen, og når det er ferdig kan du tilsette de to posene med fyllet, og hønse buljongterningene. De gir en veldig fin ekstra smak, men ikke for markant, så liker veldig godt å bruke dem i matlaging. Mens sausen står å putrer kan du fint ta tomatsausen fra Peppes Pizza, og ha på pizzadeigen. Hakk så løk i mindre biter, og valgfritt om du ønsker mer krydder. Jeg tilsatte litt salt, oregano, gressløk, og basilikum. Liker veldig godt de smakene sammen, og passer godt til pizza. 

  - Ha på kjøttboller og ost på toppen for det lille ekstra, og stek den i 12 -14 minutter til du ser at pizzen får en gyllen farge, og at bunnen ser stekt ut. Steketid varierer litt fra ovn til ovn, så her må man bare gjøre det som funker best for sin ovn. 

  Syns den ble ordentlig saftig og god, og veldig mettende. Det liker jeg veldig godt, så i dag skal vi ha pizza restene når J kommer hjem fra jobb. Blir ikke før senere i kveld, men koselig uansett. Pizzaen var veldig enkel å lage, og lite som krevde. Deigen gikk kjempe fort, og mens kjøttdeigen får steke kan man fint gjøre andre ting som å raspe ost eller ha tomatsaus på deigen. 

  Liker at det er veldig lite jeg reagerer på i denne pizzaen siden den ikke inneholder melk med mindre jeg har dressing på. Den kan fint lages selv slik at jeg tåler dressingen. Har ikke reagert hittil tror jeg på dressingen vi brukte. Den er fra Rema 1000. Deilig å kunne spise litt mat som jeg tåler for engangs skyld. Stort sett hver gang jeg spiser ender jeg opp dårlig, og sittende på toalettet.

  Deigen kan fint lages med glutenfritt mel, noe jeg også liker veldig godt. I tillegg krever den svært lite ingredienser, og mesteparten har man på kjøkkenet fra før av. Lagde samme deig når vi lagde Calzone for noen uker siden, de ble også veldig gode. Fyllet kan man fint variere, og ingen problem å ha ekstra på pizzaen. Vi valgte bare å ha det enkelt. Passer like perfekt som kos til helgen, som den gjør i en ukedag. 

  Fortell gjerne hva du liker å ha på din pizza. Ha en fortsatt fin søndags kveld.

  - JM

  #blogg #mat #oppskrift #hjemmelagd #pizza #kyllingkjøttdeig #billig #laktosefri

 • Publisert: 26.06.2016, 20:00
 • Kategori: Mat
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Burritos med kyllingkjøttdeig

 • Publisert: 14.06.2016, 21:32
 • Kategori: Mat
 • Har allerede vært en lang dag, og da er det ofte ekstra slitsomt å lage mat. Ingenting er bedre i verden enn å lage rask god mat som virkelig metter lenge. Retten er ikke nødvendigvis den sunneste, men den er veldig rask og enkel, i tillegg er den perfekt til litt ekstra kos i ukedagene om man ikke klarer å vente til helga med å lage noe godt.

  Det du trenger for å lage denne retten er:

  - 400 gr kyllingkjøttdeig (bruk gjerne to pakker om du vil ha mer)

  - Olje eller smør til å steke kjøttdeigen med

  - Et glass tacosaus (jeg har brukt rema 1000 sitt eget merke)

  - En boks hermetiske tomater

  - En stk hønsebuljong

  - Mais

  - Revet ost

  - Hvetetortilla (Har brukt rema 1000 sitt eget merke)

  Slik gjør du:

  1) Start med å forvarm ovnen til 225 grader. 

  2) Stek kjøttdeigen til alt er gjennomstekt, så har du tacosuasen og de hermetiske tomatene i stekepannen sammen med kjøttet. La dette putre i noen minutter så det blir en slags saus av dette. Ha så i en stk hønsebuljong. Jeg bruker de billige på Rema 1000, og det gir en ekstra smak til retten. Krydre så med valgfritt krydder. Jeg og J brukte kun salt og pepper bare for å gi den lille ekstra smaken. La dette koke og putre enda noen minutter.

  3) Mens sausen og kjøttet får godgjøre seg så kan du gjøre klar ei ildfast form. Smør gjerne med formsmør om du er redd for at det skal sitte fast. Legg så litt kjøtt i en tortilla og brett sammen. Kjøten legges ned, men det kan bli litt grisete om man har i litt mye. Går også fint å bruke vanlige tannpirker av tre til å holde dem sammen. Dette er absolutt valgfritt. 

  4) Når alle seks ligger i formen dryss så mye ost du ønsker oppå toppen, og stek dem i 6-8 minutter alt etter hvor mye du vil at osten skal smelte. Server gjerne med salat og rømme til.
  Retten tok kjempe kort tid, det som tok mest tid var å få stekt all kjøttdeigen, og du kan fint bytte ut ingredienser for å prøve noe annet sammen med kjøttet og tortillaene. Kyllingkjøttdeig får man kjøpt til 19,- kr på Rema 1000, så denne middagen trenger absolutt ikke bli dyr. Retten passer perfekt om man er student. Jeg er fortsatt mett etter en, så resten kan jeg fint spare til en senere anledning, eller fryse dem ned slik at de ikke blir ødelagte. 

  Veldig gøy å eksperimentere på kjøkken, og man kan fint bytte ut hvetetortilla med hjemmelagde eller fullkorn. Kanskje ikke en rett jeg og J kommer til å lage så ofte, men fint som litt ekstra kos i hverdagen. Si gjerne ifra om du lager disse, og hva du syns? Ha en fortsatt fin kveld. 

  - JM

  #mat #burritos #tirsdag #kyllingkjøttdeig #tortilla #rema1000 #billig #studentmat

 • Publisert: 14.06.2016, 21:32
 • Kategori: Mat
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Deilig og frisk jordbær sorbét med vanilje

 • Publisert: 30.05.2016, 20:05
 • Kategori: Mat
 • Når tiden er inne hver måned blir jeg alltid så godtesyk, får så sykt cravings på både søtt, surt og salt. Gjerne alt på engang, så klarer ikke bestemme meg for hva jeg har lyst på. Akkurat nå har jeg hatt så sykt lyst på sjokolade, men dessverre tåler ikke magen så mye av det. Dermed er det noen harde dager. Elsker å oppdage nye oppskrifter som jeg kan prøve ut. Spesielt om det er oppskrifter som passer perfekt om man er allergisk eller intolerant for noe. For en stund siden tilbake ramlet jeg over en herlig oppskrift på jordbær sorbet med vanilje yoghurt på Lisa Rorvik sin blogg, og oppskriften finner du her.  Veldig enkelt å lage, og utrolig lite tidkrevende. Du trenger kun to ingredienser, noe som gjør at den er veldig sunn i tillegg. Jordbærene har jeg kjøpt fryst på Rema 1000 for ca. 12 kr pakken, og kjøpte ett beger med vanlig vanilje yoghurt fra TINE til rundt ca. 20 kr boksen. Veldig billig dessert, og som passer godt når søtsuget kommet smygende innpå en. Ekstra herlig å lage denne i den deilige sommervarmen som er kommet. 

  Det første jeg gjorde var å ha yoghurt oppi isform for så fryse dem ned. Fikk fylt to brett med yoghurt som utgjorde ett tall mellom 20-30 stk, så ble ganske mye. Lot de stå ett par dager, men funker helt fint til kun natten over om du ikke klarer å vente like lenge som meg. Brukte ca. 7 jordbær, men 5 ville helt sikkert vært nok da det ble en veldig syrlig smak. Jeg personlig likte det veldig godt.. Hadde 12 terninger med yoghurt i en bolle sammen med jordbæren, og for å få den kremete konsistensen brukte jeg stavmikser. Vips, så på under fem minutter hadde jeg ett stort glass med deilig is. Nå skal jeg kose meg med denne herligheten, og håper dere får en fortatt fin kveld<3

  - JM

  #sommer #sorbet #jordbær #vanilje #yoghurt #sunn #herlig #forfriskende #utenlaktose #perfekt #sensitivmage #deilig #iskald

 • Publisert: 30.05.2016, 20:05
 • Kategori: Mat
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Oppskrift på saftig hjemmelagd gulrotkake

 • Publisert: 01.05.2016, 23:15
 • Kategori: Mat
 • Jeg spiser ikke så mye kaker, men av og til er det veldig godt med noe godt i munnen. Gulrotkake har lenge vært en av mine favorittkaker, og en av grunnen til det er at den er veldig saftig. Smaker gulrot, men ikke for mye heller. Det kjekkeste med denne kaken er at den er nærmest fri for det jeg reagerer på, så den er ganske mild for magen. Hva er ikke bedre enn det? Kanskje at den er super enkel å lage i tillegg?  Oppskriften er funnet på Matprat.no, og du trenger følgende ingredienser:

  Selve kaken

  6 stk egg

  6 dl sukker

  3,5 dl soyaolje (jeg brukte olivenolje)

  500 g gulrot 

  6 dl hvetemel

  1 ss bakepulver

  1 ts kanel

  Ostekremen

  200 g kremost naturell

  200 g smør

  200 g melis

  Pynt

  1 stk gulrot

  Fremgangsmåte:

  Sett stekeovnen på 180 grader. Mens ovnen gjør seg varm kan du begynne på kaken. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bakebolle, riv så gulrot og ha det i samme bakebolle. Rør dette sammen til konsistensen blir fin, og det ikke er klumper i røren. 

  Sikt så sinn hvetemelet, bakepulveret og kanelen inn i røren, og bland godt sammen. Røren skal bli glatt og fin. 

  Smør ei langpanne på ca 25 x 40 cm med smør eller ha eventuelt bakepapir. Jeg smurte bare med smør da det var mye lettere enn å begynne med bakepapiret. Hell så den ferdige røren over i langpannen, og stek kaken på nederste rist i ca 30 minutter. Om du er usikker på når kaken er ferdig kan du bruke en stekepinne for å sjekke at ikke deig setter seg fast. Om det gjør det må kaken stå enda litt til. Jeg stekte min i 30 minutter, men kunne sikkert fint stekt den litt til. 

  Om du vil begynne på kremen med engang kaken er satt i ovnen eller vente er helt opp til deg. Men du blander bare alt sammen i samme bolle og pisker til kremen blir fin, og smørbar konsistens. Om du vil kun ha krem på toppen, eller på sidene i tillegg er helt opp til deg selv. Jeg hadde kun krem på toppen da jeg liker kaken best slik. Til pynt brukte jeg bare en potetskreller for å lage gulrotstrimler med, så tok jeg bare å pyntet med det.   Veldig enkelt og lett å lage. Jeg brukte kjøkkenmaskin da jeg skulle lage denne, men du kan sikkert fint lage den uten maskin. Til ostekremen kan det være greit å bruke håndmikser så du får blandet alt ordentlig sammen, og får en fin konsistens. Det beste med denne kaken er at det er minimalt jeg reagerer på, så derfor veldig fin å spise om jeg trenger noe søtt og saftig. Suget på noe søtt kan fort komme, da er det bare å hive seg i gang å lage kaken. Har ikke undersøkt det enda jeg nesten aldri kjøper kremost, men tror du kan få den som laktosefri. Hvetemelet går sikkert helt fint å bytte ut med noe annet om man ikke tåler det. Tror kremosten på denne kaken må være min største favoritt med kaken, den blir bare så utrolig god. 

  Håper dere har hatt ei fin helg. Her har helgen virkelig gått fort med besøk helt oppe i fra Harstad. Det var koselig, så da måtte jeg jo bake noe.

  - JM

  #mat #kake #oppskrift #gulrotkake #saftig #god #kremost #utenmelk #kos #helg #enkel #billig 

 • Publisert: 01.05.2016, 23:15
 • Kategori: Mat
 • #comments">10 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Nudler med ytrefilet av svin

 • Publisert: 22.04.2016, 20:22
 • Kategori: Mat
 • Tenkte å komme med en veldig enkel rett som både kan brukes til alle tider på døgnet om man vil. Retten er veldig smakfull, og super enkel å lage. Jeg og J samarbeidet om denne, så fin rett å lage sammen om man liker det. 

  Det første du gjør er å hente frem to skåler, for så ha litt Soyasaus i begge. Eventuelt frese litt hvitløk for så putte det i bunnen av skålen. Dette vil hente frem en slags asiatisk smak, og gi mer smak på nudlene. Jeg valgte kun Soyasaus da jeg ikke tåler hvitløk på grunn av magen, men J sa han syns det var veldig godt. 

  Bruk det krydret du ønsker til kjøttet, J har brukt salt og pepper. Er det helt valgfritt hva man vil ha, for meg som ikke tåler alt av krydder er greit å holde det enkelt. Sett så på stekepannen, husk at den må bli varm nok, så greit å vente litt før du begynner å steke kjøttet. Bruk først olivenolje til å steke kjøttet raskt på hver sin side. Maks 30 sekunder på hver side. Tørk så av oljen fra pannen, og tilsett stekesmør. Mens du tørker stekepannen kan det være kjekt å ha en liten tallerken for å legge kjøttet på. Ha så kjøttet tilbake i stekepannen, og bruk en skje til å dynke kjøttet med smøret. Resultatet blir utsøkt, kjøttet blir mye mørere, og saftigere uten at det blir helt tørt. Om det er litt lyst inni gjør det heller ingenting, svin er helt trygt (om jeg husker rett) å spise selv om alt ikke er gjennomstekt. Kylling derimot er verre. Legg så kjøttet på samme tallerken for å hvile mens du forbereder nudlene. Husk å ta vare på kraften til kjøttet som er igjen etter at du er ferdig å steke. Dette skal brukes til nudlene.

  Ta frem ønskelig kasserolle til bruk, og de pakkene du trenger av nudler. Vi brukte tre pakker nudler men opplevde at det ble faktisk litt mye, så to er nok om man lager for to. Til to pakker nudler brukte vi 5dl vann, selv om det egentlig skal være tilsammen 7,5dl. Litt mindre vann betyr sterkere smak, så her må man bare prøve seg frem. Hell så krydderblandingen i vannet, to buljongterninger med kjøttsmak, salt, pepper, oregano, gressløk, litt Soyasaus i tillegg til kraften fra kjøttet. Rør så alt blander seg før du har i nudlene. La dette koke til du ser at det er trukket ordentlig inn i nudlene. 

  Når nudlene er ferdig legger du dem først i skålen, så skjærer du kjøttet i biter og legger oppå nudlene. Eventuelt dryss litt mer gressløk på toppen for pyntens skyld. Så kan du nyte måltidet. Vi kommer definitivt til å bruke denne oppskriften når vi skal handle inn til middag. Det kjekke med dette er at det trenger ikke være dyrt. Vi hadde nudler liggende fra før, men du får kjøpt veldig billige nudler på Rema 1000 til rundt 3-4,- kr pakken. Ytrefilen av svin kjøpte vi på Bunnpris til 25,- kr pakken. Til dette holdt det faktisk med en pakke da maten i seg selv er veldig mettende. Resten hadde vi fra før. Kjøttbuljongene kan du finne billig på Rema 1000, er der vi kjøper dem. 

  Håper det smaker :)

  - JM

  #asiatisk #mat #spisepinner #fredag #middag #kos #nudler #svin #ytrefilet #enkelt #billig

 • Publisert: 22.04.2016, 20:22
 • Kategori: Mat
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Når man først har vondt i magen så hvorfor ikke?

 • Publisert: 08.04.2016, 23:59
 • Kategori: Mat
 • Nå er middagen inntatt for en stund siden, ble taco i dag etter J sitt ønske. Alltid godt det selv om magen min er delvis ødelagt. På grunn av sykdommen tåler jeg ikke så sterk mat, men er så glad i det allikevel, så spiser uansett. Viktig å unne seg noe godt, er dårlig i magen så da utnytter jeg det til det fulle. 

  Rema 1000 sitt eget merke er faktisk veldig greit å bruke. Det er veldig billig, og smaker godt. J tok seg ett glass med Pepsi Max, så da kunne jeg også unne meg det. Er jo fredag, er lei av å ikke kunne kose meg med god samvittighet etter ei dårlig uke. Har bestemt meg for at helga skal bli ei god helg. Derfor startet helga med å bake litt. Vi prøvde noe nytt som heter Brookies. Det er brownies deig på bunnen og cookie deig på toppen som legges i en muffinsform for så stekes i ovnen. Har dere prøvd det?   

  Var overraskende godt, men bombe for meg som reagerer på laktose. De ble lik som bilde på pakken, glemte bare å ta en ut av muffinsformen mens jeg tok bilder. Veldig enkel å lage også selv om hjemmelaget best. Kanskje neste gang jeg prøver meg på hjemmelagde? Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, håper på at magen blir litt bedre. Heldigvis har jeg ingenting jeg skal i morgen. Eller må få ryddet på plass klærne mine og hobbyting. Lat, joda, kanskje litt. Neida, tar tid å komme på plass + som dere alle vet har jeg hatt ei tøff uke, så ser frem til å sove for så hente frem energi til å rydde litt. Alltids godt når ting begynner å komme litt på plass :D Ha ei strålende helg alle sammen<3

  - JM

  #mat #taco #middag #dessert #brookies #muffinsogbrownies #muffinsform #nam #bombeformagen #laktoseintolerant #fredag #helg 

 • Publisert: 08.04.2016, 23:59
 • Kategori: Mat
 • #comments">3 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Foodgasm, fredag og lasagne

 • Publisert: 18.03.2016, 23:34
 • Kategori: Mat
 • Lagde lasagne til meg og min kjære i kveld, og gud så himmelsk det var! Bruker alltid å lage med egen vri, men idag var det som vi begge fikk foodgasm. Den ble litt godt stekt på kantene, men ingenting er perfekt. Eller hva? Hadde salat til også som bare gjorde det enda bedre! At det er fredag gjør ting bare enda bedre.  Hadde håpet på å få tegnet litt i dag, men magen min har fortsatt krig med meg. Har vært som en kald krig i hele dag, men nå som jeg spiste så bare brøt det ut enda en krig, kanskje fjerde verdenskrig? Tror det er 3-1 nå... Han har virkelig overtaket, men satser på at jeg får det bedre i morgen! Da SKAL jeg få gjort noe gøy som jeg skal publisere på bloggen. Bare gled dere, skal få brukt kreativiteten min til en konkurranse jeg har meldt meg på. Blir så sykt spennende. Skal fortelle mer om den i et mer utfyllende innlegg. Hva skal dere i helga? :)

  - JM

  #mat #helg #lasagne #salat #nam #kjærestekos

 • Publisert: 18.03.2016, 23:34
 • Kategori: Mat
 • #comments">7 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Det er så farlig godt!

 • Publisert: 08.03.2016, 13:54
 • Kategori: Mat
 • Skrev innlegg på fredagen om at jeg skulle ta helg med god samvittighet, og det gjorde jeg forsåvidt. Startet helga med anime, og det gikk veldig bra. MEN dumme meg hadde så veldig lyst på sjokolade, så når kvelden kom tenkte jeg å kose meg. Tok frem Godt & Blandet posen og tømte i ei skål sammens med melkerullen. Begynte å spise mens jeg koste meg, tenkte at jeg skulle IKKE ha dårlig samvittig, trodde jeg da. 

  Fredagen gikk og så kom lørdag, var relativt tidlig opp. Tror jeg allerede var i gang å tegne i rundt ti tiden. Spiste en banan og trodde at alt skulle gå fint siden jeg enda ikke hadde kjent noe til den sjokoladen. Var litt mistenkelig da at alt gikk på skinner. Var i veldig godt humør også, hadde med andre ord en GOD start på dagen. Men siden magen min er litt kranglete så kom plutselig bomben, fikk altså veldig vondt i magen. Så rundt fire tiden orket jeg ikke lage meg middag engang, lå bare sammenkrøket på sofaen, og sånn fortsatte det hele søndag og i går. Typisk meg at når jeg først koser meg med god samvittighet, så får jeg igjen for det. Var verdt det da! Sjokoladen var veldig god da. Fikk også laget tegninger til lillesøsteren min som har bursdag på onsdag, så følte jeg fikk gjort noe fornuftlig da. Blir nok lenge til sjokolade neste gang, men som ordtaket sier; What doesn't kills you, makes you stronger stemmer jo veldig godt da. Er fortsatt i live, og overraskende positiv til uka som kommer. Har stor tro på uka som kommer :)

  - JM 

 • Publisert: 08.03.2016, 13:54
 • Kategori: Mat
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Ukas middag: Hjemmelagde amerikanske pannekaker <3

 • Publisert: 11.06.2015, 12:00
 • Kategori: Mat
 • Tenkte å ta for meg min favorittoppskrift som jeg lager ofte, har mest vært til frokost, for den metter så, men nå i det siste har jeg faktisk spist til middag også. Til frokost så bruker jeg:

  Gir ca 8 pannekaker, avhengig av hvor store du ønsker dem

  2,5 dl hvetemel (her kan du bruke annen type mel eller ha litt havregryn for å gjøre dem sunnere)

  2 egg

  25 gram smør (bruker ikke 25 gram smør, men heller en kniv som jeg har litt på, for pannekakene blir like gode uansett,. Orker ikke å begynne å smelte heller for den smelter sammen med røren om man visper godt nok)

  1,5 dl melk (jeg må bruke laktosefri men fungerer like godt med vanlig)

  1 teskje bakepulver (de blir tykk i stedet for store runde flate, bare husk å stek godt må lav-middels varme så det ikke er noen røre igjen)

  2 teskjer vaniljesukker (gir ekstra god smak)

  Når jeg tok bilde idag så doblet jeg oppskriften, derfor fire egg :P

  Fikk nok til ca fire middager, så er en del å spare om man ikke har mye å rutte med :D

  Fremgangsmåte:

  Her har jeg først i hvetemel, så egg, så smør, så melk, og tilslutt bakepulver og vaniljesukkeret. "Knuser" plommen med en rundt visp, enklere å få røren mer flytende. Her visper jeg bare til jeg ser at melet har blandet seg, du kan også bruke kjøkkenmaskin, men er ikke nødvendig. Så lar jeg den hvile litt mens jeg finner frem stekepanne, noe å bruke til å steke med, og ei iskremskje. Ikke for at jeg skal spise is, men for at den er helt perfekt til å porsjonere opp røra med. Ei sånn skje gir perfekte runde store pannekaker! 

  Av smør til steking kan du bruke det som du føler passer best, også kan du tilsette en liten klype salt og sukker om du ønsker, men jeg føler ikke behov for det. Pannekakene nytes med enten bær, sukker eller bacon om du virkelig vil ha ordentlig god søndagsfrokost. 

  Når jeg skal lage nok til å kunne ha til middag så dobler jeg bare røren, de holder seg fint en til to dager i kjøleskap :)  Så i tilegg til at den metter så er den faktisk ganske billig i lengden for tørrvarene kan man ha lengde, mens melk og egg må kjøpes etterhvert. Rema har superbillige egg til rundt 19 kr tror jeg. Er vell og merke små/mellomstore, men syns de fungerer perfekt! Bon Apetite! :D

 • Publisert: 11.06.2015, 12:00
 • Kategori: Mat
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Ukas middag: Laks med potet, rømme, sitron og agurk

 • Publisert: 07.05.2015, 17:51
 • Kategori: Mat
 • Først vil jeg komme med noen tips som fungerer for meg og mitt budsjett, men som ikke nødvendigvis fungerer for dere, så her må man nesten bare se selv :)

  1) Last ned appen Mattilbud (her finner du tilbud på de fleste kjente matbutikker som Rema, OBS, Joker, Spar, Ica osv. Denne oppdateres hver mandag eller når butikken får nye tilbud, bonus at den er gratis!

  2) Om det er tilbud om man har litt ekstra plass i fryseren, kjøp inn litt ekstra. Når det f.eks. har vært tilbud på kjøttdeig, la oss si fire karbonade deig til 100 kr, det er billig, men jeg trenger ikke bruke alt med engang, spar til neste uke så har man mat

  3) Del opp maten om det er mulig. Her må man nesten bare se hva som funker best for en selv, med kjøttdeig f.eks. så holder det massevis til at jeg kan dele opp til to dager. Dermed har jeg en middag mindre og det blir billigere. 

  4) Frossent er som oftest billigere enn ferskt, spesielt laks, her fant jeg laks til under 50 kr pr pakke, husker ikke om det var tre, fire eller seks stykker i en pakke, men deles denne opp så blir det ikke så dyrt. 

  5) Planlegg! Man har sikkert hørt det før, men hjelper faktisk å skrive handleliste og oversikt over middagen hver dag, da ser jeg hva jeg akkurat trenger og slipper å kjøpe unødvendig mat

  6) Kjøp butikkens eget merke om det er mulig. For meg spiller det ingen rolle om kjøttdeigen kommer fra Gilde eller OBS, så lenge det er billigst mulig så vet jeg at jeg kan spare masse penger. 

  Så over til dagens middag som er laks med potet, agurk, sitron og rømme, denne retten lages veldig enkelt :) 

  Ingredienser: 

  1 1/2 filet laks

  3 - 4 poteter, alt etter størrelse (her plukket jeg løsvekt som kom på under 5 kr)

  Agurk (bruk resten til noe annet, her skjærer jeg bare opp ett par skiver til akkurat denne middagen)

  3-4 spiseskjeer rømme

  1 sitron

  Salt

  Pepper

  Persille eller annen form for krydder, her kjøper jeg bare ifra krydderhylla siden jeg aldri bruker opp en hel bunt med persille

  ca 1 dl vann

  Fremgangsmåte:

  1) Forvarm ovnen til 200 C, legg så folie i ei ildfast form og legg laksen oppi der, ha på salt, pepper, persille (eller annet krydder), vann og sitron (den deles opp i to) Laksen skal stekes i ca 20 min

  2) Kok opp potetene. I mens kan man ordne en skål med vann, så har man resten av sitronen i vannet + så mange skiver agurk man vil ha og rømmen ved siden av.

  3) Til saus kan man egentlig velge det man vil ha, jeg har rett og slett bare hatt stekt smør oppå poteten f.eks. i med at rømmen hjelper på at det ikke blir tørt

   

  Igjen så funker dette veldig godt for meg, men dere må bare dele opp slik dere måtte ønske, jeg føler jeg sparer penger slik, + at både agurken og rømmen bruker jeg til en annen matrett denne uka så slipper å kaste noe, som også har noe å si for økonomien! Kos dere, og ha en fortsatt fin torsdagskveld!:* Snakkes

  - JM

   

  PS: Bilder kommet når jeg faktisk har lagd retten som blir i morgen ;)

 • Publisert: 07.05.2015, 17:51
 • Kategori: Mat
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Mat

  New day with new opportunities !

 • Publisert: 08.04.2014, 17:20
 • Kategori: Mat
 • Startet dagen idag med nye muligheter, nemlig en sunn og god frokost som smakte himmelsk! Tenkte at jeg skulle begynne å kjøpe inn litt mer mat som er snillere mot magen min, så fikk pjusket meg på butikken igår. Brukte hele kvelden på å lage litt forskjellig. Først startet jeg med den nydelige fruktsalaten, som du finner oppskrift på her. Man kan selvfølgelig velge bort peppermynten og limen om man ikke liker det, men følte den ble veldig frisk, i tillegg brukte jeg fersk peppermynte så stort bonus til meg! Neida, fikk bare litt bedre samvittighet når jeg spiste dette her i stedet for polarbrød til frokost. 

  Magen har heller ikke vært oppblåst, men mett, så føles ut som ting går rette veien. 

  Så begynte jeg å koke poteter som jeg hadde i blenderen sammen med olivenolje, salt og pepper. Når dette fikk en mer mosaktig konsistens så formet jeg dem som kaker og stekte dem i ovnen. Disse fungerer utrulig bra som frokost, også er de veldig sunne siden man bruker mest poteter. Det er også selvfølgelig mulig å blande flere ingredienser for å få en bedre smak, men her gjelder det bare å prøve seg frem. Oppskriften på disse finner dere her

  Dippen lagde jeg selv, hadde ikke noen oppskrift også orket jeg ikke å lete, så brukte litt laktoseintolerant yoghurt naturell, salt, pepper, basilikum, peppermynte og malte korianderfrø.    

  Neste gang jeg lager Hash Brownsene som de heter, så tenker jeg å tilsette litt andre ting som kanskje gulrøtter, og sånt bare for å prøve nye ting. Er veldig glad i potet, men blir fort lei av for mye potetsmak, så om man bruker grønnsaker som passer sammen så tror jeg det kan bli en ordentlig god frokost. Det er det som er så utrulig morsomt å eksperimentere med mat, og i det siste har jeg blitt veldig inspirert, så gleder meg til å teste ut alt.

  Man trenger ikke nødvendigvis følge oppskriftene til punkt og prikke, men heller bruke dem som en guide :) Har jo lyst å kutte ned på melk og gluten, melken går egentlig veldig fint, for bruker stort sett melk når jeg lager sauser, også er jeg begynt med laktoseintolerant rømme, men har ikke lyst å kutte helt ut. Syns det høres så godt ut med rømme til pasta osv, så tenker heller at jeg kan velge slike produkter, for vet magen min tåler ihvertfall det. Verre med vanlig rømme, lett melk osv. Blir også en stor utfordring å kutte ut gluten helt, er nemlig altfor glad i pasta blandt annet, hehe,.. Så tror heller jeg skal begynne med fullkornspasta. Uff, ble fryktelig mye snakk om mat, men jaja. 

  Nå venter jeg bare på at oppvaskmaskinen (lever enda late dager hjemme, men orker ikke ta oppvasken når magen er kranglete) sånn at jeg kan begynne å lage middag! Er det forresten interessant at jeg legger ut oppskrifter og slikt på bloggen? Blir pasta idag, ble inspirert av denne retten, blir ikke helt samme for lager sausen litt annerledes, også bruker jeg kylling i stedet for nøttebollene som hun lager. 

  Nå skal jeg se litt videre på Pretty Little Liars, har nemlig sett ferdig Game of Thrones og Reign! Så må vente til neste episode legges ut.. Føler jeg dør sakte innvendig i meg av spenning..! Hehe, nå skal jeg slutte å skrive mer, vi snakkes! :)

  - JM

 • Publisert: 08.04.2014, 17:20
 • Kategori: Mat
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Endelig har jeg funnet gode tips til sunn og god mat!

 • Publisert: 06.04.2014, 13:08
 • Kategori: Mat
 • Tåler veldig lite av melk og gluten, så tenke at jeg skulle begynne å holde meg unna det, for kanskje magen får det bedre. Det som blir det vanskeligste er nok gluten siden mye mat inneholder det, har heldigvis ei kokebok som har masse oppskrifter der man kan velge å kutte ut f.eks. mel, melk osv. Vil også samtidig være sunn for å kutte ut kilder som melk og gluten gjør at man ikke får i seg det kroppen trenger. 

  Etter innlegget i går fikk jeg utrulig masse støtte, og spurte til og med om tips til mat som ledet meg til to dietter. Den ene heter Paelo dietten som går på mat som man hadde i "steinalderen". Hørtes litt rart ut, men konseptet går ut på å spise mer mat som vi alltid har hatt naturlig, melk f.eks. var ikke noe som fantes naturlig før vi begynte å melke kyrne, og dermed begynte vi å eksperimentere med melk for å lage smør osv. Mat som kjøtt, fugl og fisk har alltid vært en del av naturen og har utrulig gode kilder til blandt annet omega og proteiner. Man bruker også gode rådvarer som grønnsaker, nøtter (helst mer frø, og ikke peanøtter faktisk), også prøver man å kutte ned frukten. 

  Selvfølgelig skal man ikke kutte ut alt, for noe er jo godt, frukt som pærer, epler, sitrus osv er veldig godt for magen å anbefales å spise, men man kan heller spise ting i mindre mengder. Den såkalte "fem" om dagen kan heller erstattes i grønnsaker. Syns dietten hørtes spennende ut, og mens jeg googlet oppskrifter kom jeg over denne siden. Oppskriftene står på engelsk, men det gjør ingenting, for de vanskeligste ordene kan man bare oversette. Mye er jo kjente ord som onion, chicken, garlic osv. 

  For å friste dere litt så fant jeg noen bilder ifra nettsiden med oppskriftene:

   

  Det beste med dietten er at jeg spiser mer sunt, men magen får det bedre for får ett litt mer variert kosthold, noe som er veldig kjekt. Man kan selvfølgelig unne seg mat som sjokolade og sånt engang i blandt, tror det bare er å finne sin egen vei for hva man tåler. Jeg tenker å bruke mest fisk og kylling for er mest glad i det, er veldig glad i salat med kylling i, noe som passer ypperlig til den andre type diett. Den er såkalte "raw food" dietten som hørtes enda mer rar ut, men etter å ha lest litt ga det faktisk mening. 

  Denne dietten må man være forsiktig med og passe veldig godt på, for man kan risikere å få i seg for lite av det kroppen trenger. Dietten går ihvertfall ut på å ikke koke maten til mer en 40 grader, ikke for at det skal være rått, men for å faktisk bevare mesteparten av vitaminene, proteinene osv. Mange koker f.eks. poteten med skallet på for å bevare vitaminene i skallet, også skreller man, med mindre det er poteter som fint går ant å spise med skall på. Kjøper man potetene, skjærer de opp i terninger og koker de i vann litt kortere og heller kjører dem i food processor så bevarer man vitaminene mye mer. 

  Det som man må tenke på er om man velger å leve vegetarisk, siden mye av oppskriftene er baserte på salater og mat uten kjøtt, fugl eller fisk i, er å få i seg det man trenger. Jeg tenker at jeg heller har lyst å prøve gode oppskrifter, som frokost, lunsj og kveld for å spise mer riktig, men samtidig ikke feil. Har ofte lyst på noe om kvelden, men vet ikke helt hva det skal være, så blir ofte Polarbrød (vet at det ikke er bra, men er en av få tingene jeg har lyst på for tiden), så nå har jeg funnet masse gode oppskrifter som kan testes ut. Her finner dere en blogg med utrulig masse gode oppskrifter! 

  Skal friste dere litt mer:   

  Når man lever på stramt budsjett så kan det være vanskelig å finne gode oppskrifter, men også spise riktig, er derfor stort pluss at mye av disse oppskriftene er billige! Her går det i mye grønnsaker, så kjøper man inn en ananas så går det ant å bruke den til en fruktsalat + middag og vips så har man middag og kvelds. Eller gjøre noe annet ut av det, jeg fikk ihvertfall en stor inspirasjon. Gleder meg veldig masse til å forske, mikse og teste ut, ble nesten litt sulten nå bare av å se på alle bildene. 

  Nå skal jeg finne meg ei notatbok for her skal det virkelig skrives ned oppskrifter, så vi snakkes!

  - JM

   

 • Publisert: 06.04.2014, 13:08
 • Kategori: Mat
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Mat

  Strawberry taste like heaven <3

 • Publisert: 11.03.2014, 21:49
 • Kategori: Mat
 • Hei!

  Har endelig fått satt meg ned etter en litt stressende dag, hadde nemlig ikke matlyst før jeg dro på jobb i etttiden, og planen var egentlig at når jeg var ferdig klokken fire så skulle jeg spise middag, men slik ble det altså ikke. Tiden gikk fullstendig i fra meg så rakk ikke lage mat før jeg måtte på personalmøte klokken seks, så ble rett og slett sen middag. Var godt da for ble smoothie med appelsinjuice, yougurt naturell, bringebær, jordbær og banan, elsker det. 

  Jordbærene smaker rett og slett himmelsk sammen med bananen og bringebærene, i tillegg er det ikke dyrt i det hele tatt. Kjøper pose med frosne jordbær og bringebær, også bruker jeg ikke mye heller, så når jeg lager får jeg nok til to glass. To glass er egentlig nok i massevis for blir så mett, men ikke sånn vondt i magen og oppblåst, heller mer at jeg blir behagelig mett. Det er den beste følelsen. Hadde ikke melk, så brukte resten av yogurten før den gikk ut på dato sammen med havregryn, oppskjært eple og kanel på toppen. Er utrulig godt, men fryktelig mettende, blir litt det samme som smoothien, man blir behagelig mett. Orket nemlig ikke å lage middag idag, tenkte jeg skulle betale noen regninger og legge meg i senga for å slappe av. 

   


   

  Måtte smake på smoothien før jeg tok bilde, og har heldigvis mer igjen på kjøkkenet, er så enkelt å lage også. Trrenger ikke forberede noe også tar det så kort tid, så om jeg er sulten men ikke har lyst på noe så fungerer det fint. Føler ikke helt jeg klarer å leve etter den fem om dagen, selv om det er det aller beste. Er ikke så fryktelig sulten om morgenen, begynner jeg klokken to, så spiser jeg jo selvfølgelig frokost, men sånn som idag fantes det ikke matlyst. Enten er det depresjonen over det dårlige været eller så må det være at jeg er matlei rett og slett.. 

  Tror heller det er den siste, føler jeg spiser så mye av det samme, prøver å lete blandt annet på matprat, men mye av det de bruker er blandt annet biff, eller i strimler. Det blir fort dyrt for meg som må leve litt stramt. Men om jeg får mulighet velger jeg heller å lage fra bunnen av, har nemlig funnet en supergod oppskrift på tomatsaus til pasta. Husker ikke i farta hva en sånn firepakk med toro spagettisaus koster, men tror den er litt dyrere,.. For alt man trenger er egentlig to tomater, tomatpurre (da kan man kjøpe billig på rema 1000) og boks med hermetiske tomater (denne kan man også kjøpe billig), løk og mais. Er mye tomat, men sammen smaker det faktisk utrulig godt! 

  Heldigvis har vi både Kiwi og Rema 1000 butikk her i Harstad, så da blir det litt billigere og man kan spise mer at det man vil i stedet for bare nudler. Men nå skal jeg få betalt regningene og balle meg under dyna for fryser sånn, er kaldt.. Men tror det mest er fordi det er så vått så når jeg tar inn hundene trør jeg meg våt... Hater virkelig sånt her vær, er for det første superglatt, men også kan man ikke gå tur langs veien for hundene blir ikke seende ut. Det frister liksom heller ikke, er mer sånt som man bare må hoppe ut i.. Lengter etter sommeren nå.. uff, jaja.. Heldigvis er den ikke så langt unna, vi er jo i mars :P

  Om dere har noen gode oppskrifter som er gode så skriv gjerne som kommentar, tar imot masse forslag! Hjernen min har nemlig en slags sperre for absolutt alt for tiden.. 

  Vi snakkes!

  - JM

 • Publisert: 11.03.2014, 21:49
 • Kategori: Mat
 • #comments">0 kommentarer