hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

Kategori: Challenge

Wild Food Challenge - Del 1

 • Publisert: 06.07.2016, 08:00
 • Kategori: Challenge
 • Søtmonsen bak bloggen matogkakeoppskrifter som du finner her har laget en kjempe fin mat challenge. I denne challengen skal man ta for seg vill mat, og for hver dag er det ett nytt ord. Om du ønsker å delta finner du challengen her. Jeg har begynt litt sent med challengen, men bedre sent enn aldri? Første ordet ut blå, og siden jeg er i det kreative hjørnet om dagen tenker jeg å tegne bilder hver dag om jeg får til. 

  Dag 1: Blå

  Dag 2: Rød

  Dag 3: Grønn

  Dag 4: Svart

  Dag 5: Gul

  Dag: 6: Brun

  Dag 7: Piggete  Første som falt meg inn var naturligvis blåbær i med at jeg har fått veldig dilla på det i det siste. Som liten pleide jeg å plukke masse blåbær om høsten, og blåbærsyltetøy var alltid godt. Var det klasseturer ut i skog og mark syns jeg alltid det var morsomt å plukke litt mens man gikk. Så har alltid hatt ett litt nært forhold til det, i tillegg når jeg bodde i Harstad var det ikke mange minuttene før jeg kom til kjempe fine turområder hvor man kunne plukke masse på høsten for å ha med seg hjem. 

  Blåbærsyltetøy er alltid noe jeg har vært glad i for å bruke på brødskiven, og hendte trur jeg en periode at jeg hadde det på pannekaker også. Er så godt, også elsker jeg den friske smaken. Blir ikke så mye blåbær på pannekakene lengre, men er ikke sluttet å spise blåbærene for det. Elsker og ha det i smoothie, eller som i det siste har jeg begynt å ha det til f.eks. frokost eller kveld da det sammen med annen frukt og bær metter på en behagelig måte. Fins mange måter man kan bruke blåbær, personlig er fruktfatet min favoritt. Gøy å sette sammen slike fat, også elsker jeg at de alltid er så fargerike. Veldig fint å spise mens jeg f.eks. leser innlegg fra bloggere jeg følger, eller kanskje ser anime.  Har skisset med gråblyant i F fra Derwent, før jeg brukte fineliners fra Staedtler. Både gråblyantene og fineliners kan du få kjøpt på f.eks. Clas Ohlson eller Staples f.eks. Jeg personlig er blitt mer og mer glad i gråblyanter som er ment for å skisse med en blyantpenn da jeg føler linjene ofte kan bli harde å viske ut med blyantpenn. Gikk så over med Copic Sketch Markers for å legge grunnlaget med farge. Bladene ble litt mørke, men man lærer mens man tegner. Brukte Prismacolors helt til slutt for å legge mer naturlige skygger, og for å få mykere overganger. Det kommer dessverre ikke så godt frem på bildene. Helt til slutt er jeg veldig glad i å bruke hvit gel pen som du får kjøpt på Staples til å legge såkalte "highlights". Syns det fremhever tegningen veldig godt, og den litt ekstra dybde. 

  Hva syns du? Tolket jeg oppgaven bra? Er du glad i blåbær?

  - JM

  #blogg #challenge #matogkakeoppskrifter #villmat #blåbær #blå #skog #mark #ute #natur #derwent #staedtler #prismacolors #copicsketchmarker #tegning #art #drawing

 • Publisert: 06.07.2016, 08:00
 • Kategori: Challenge
 • #comments">14 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Daddachallenge - Fredag

 • Publisert: 06.05.2016, 21:35
 • Kategori: Challenge
 • I dagens challenge av Marielle som er bak bloggen Daddaogveien skal vi ta for oss vår favorittfølelse. Om du ønsker å sjekke ut challengen, så finner du den her.

   

  Mandag - Din favoritt farge

  Tirsdag - Ditt favoritt land

  Onsdag - Din favoritt mat sjanger 

  Torsdag - Din favoritt musikksjanger 

  Fredag - Din favorittfølelse

   

  Denne syns jeg faktisk var veldig vanskelig, for har egentlig ingen favorittfølelse. Er glad i alle følelser, og etterhvert gjennom min oppvekst har jeg lært at å kjenne på alle følelser er viktig. Selv de som ikke er like populære. Følelser lar andre få vite om det går greit eller ikke med deg. Lar andre få vite hva akkurat du føler, og kanskje til og med tenker.  (Du finner bildet her)

  Mange tenker at kanskje glede er den viktigste følelsen av dem alle, for vi skal være så glad hele tiden. Men er ikke det litt som å putte på seg ei maske og lyve til andre? Glede er utrolig viktig, og alle fortjener å smile, men det er ok å føle på andre følelser også. Glede kan være med å vise andre at du er glad, og har det bra. Ett smil kan gjøre underverker for andre som kanskje har en tung dag. Glede gir overskudd, og jeg setter pris på hver gang jeg er glad. Det er gode dager jeg vet jeg ikke har mange av. De er spesielle dager, og dager jeg husker ekstra godt. Er godt å se at min kjære smiler ekstra for han ser meg smile. Gjerne av ingenting. Vi blir bare sittende å se på hverandre smile, og nyte hverandre. Glede er absolutt en viktig følelse å ta vare på, for alle trenger ett lyspunkt i livet sitt.  Selv om det kanskje ikke virker slik så er jeg glad jeg får kjenne på sorg av og til. Den er med å hjelpe meg når ting blir ekstra tøff. Har jeg vondt i magen og min kjære spør meg hvordan det går så kan noen tårer være med på å vise at jeg har det vondt. Han selv syns det er tøft, og blir lei seg, men jeg tror han setter pris på å vite ting. Ingen kan være sterk hele tiden, alle har grått minst engang. Som små gråt vi for å si ifra, og jeg tror vi fortsatt gjør det. Føler man seg urettferdig behandlet kan ofte tårer kommer, gjerne uten at man vet det selv. Tårer trenger ikke være en så negativ ting heller, vi kan gråte av glede. Hvem har ikke gjort det? Ser jeg f.eks. Disney filmer så blir jeg ofte veldig rørt, kan sitte å gaule for at noe trist skjer, men samtidig kan jeg bli så rørt når noe søtt eller bra skjer. 

  Så tror det er viktig å la seg selv kjenne på følelser, de er der for en grunn. Tenkte egentlig jeg skulle tegne noe, men kroppen har vært veldig sliten idag, så da ble det ikke slikt. Valgte å lytte til kroppen, noe jeg tror jeg gjorde lurt i. Håper dere som leser får en fortsatt fin fredagskveld :)

  - JM

  #daddachallenge #følelser #glede #sorg #smile #gråte #favoritt

 • Publisert: 06.05.2016, 21:35
 • Kategori: Challenge
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Daddachallenge - Torsdag

 • Publisert: 05.05.2016, 15:01
 • Kategori: Challenge
 • I dagens challenge av Marielle som er bak bloggen Daddaogveien skal vi ta for oss våres favorittmat eller sjanger. Om du ønsker å sjekke ut challengen, så finner du den her.

   

  Mandag - Din favoritt farge

  Tirsdag - Ditt favoritt land

  Onsdag - Din favoritt mat sjanger 

  Torsdag - Din favoritt musikksjanger 

  Fredag - Din favorittfølelse

   

  Musikk er noe jeg bestandig har vært glad i. Det kan så enkelt forandre humøret mitt, gjøre det bedre om jeg trenger det. Finner stor trøst i musikk, samtidig som jeg får til å slappe av. Ofte når jeg tegner at jeg setter på ei Spotify, og bare koser meg. Musikk er så fint for trenger ikke tenke, kan konsentrere meg om tegningen, eller om jeg gjør noe annet. De fleste sangene har jeg sikkert hørt over 100 ganger.  (Dette er ett veldig gammelt bilde som jeg tror ble tegnet for rundt fire-fem år siden. Fant inspirasjon fra artisten Mark Crilley som har lagt ut masse videoer på YouTube. Du finner kanalen hans her.)

  De har vært der for meg gjennom depresjon, en tid jeg følte meg alene. Musikken har vært der for meg i gode stunder også, så forbinder sangene med både gode og dårlige minner. Det er godt å tenke tilbake på de vonde, for da ser jeg virkelig hvor langt jeg er kommet! Musikken viser utviklingen min, setter ett personlig preg på meg selv. Det er ikke bare en sang. Noen sanger kan faktisk fortelle hva jeg har gått igjennom, men det er min lille hemmelighet. 


  (Denne er kanskje tegnet for tre-fire år siden. Hadde lyst å tegne den på nytt da jeg begynte å få flere ProMarkers. Tenkte motivet kunne passe da han sitter å hører på musikk.)

  Favorittsjangeren min har alltid vært rock/ metal. Finner så utrolig mange fine gode tekster med dype meninger. Som nevnt så har de på en måte formet meg til den jeg er i dag. Har mistet tellingen på hvor mange ganger musikk har reddet meg, den dømmer meg ikke. Kan like fint skrike til musikken som jeg kan ha den i bakgrunnen om jeg gamer, tegner eller bare gjør noe helt annet. Nå er musikken etterhvert blitt mer terapi, og når jeg hører gamle sanger tenker jeg ikke så mye lengre på at jeg egentlig hørte på den for at jeg var lei meg. Hører heller på den for den gjør meg glad, får til å slappe av. Aller beste jeg vet er å sitte på bussen for at jeg skal noe, høre på sanger som jeg har hørt før, og bare roe kroppen helt ned. Ofte jeg gruer meg til timer på f.eks. sykehus, og da er det en fin måte for meg å koble ut før jeg skal inn til timen, eller noe annet jeg gruer meg til. 

  Nightwish: The Kinslayer
  Nightwish: Storytime
   
  Noen av mine favorittsanger. Har en del andre også, men lista blir lang vist jeg skulle lagt ut alle sammen.
   
  Har favoritter innenfor andre sjangere også, men det kan jeg forteller mer om senere.
  Har du noen favoritt sjanger innenfor musikk?
   
  .- JM
   
 • Publisert: 05.05.2016, 15:01
 • Kategori: Challenge
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Daddachallenge - Onsdag

 • Publisert: 04.05.2016, 15:21
 • Kategori: Challenge
 • I dagens challenge av Marielle som er bak bloggen Daddaogveien skal vi ta for oss våres favorittmat eller sjanger. Om du ønsker å sjekke ut challengen, så finner du den her.

   

  Mandag - Din favoritt farge

  Tirsdag - Ditt favoritt land

  Onsdag - Din favoritt mat sjanger 

  Torsdag - Din favoritt musikksjanger 

  Fredag - Din favorittfølelse

   

  Er faktisk veldig vanskelig å skulle velge en favorittsjanger, er veldig glad i mye forskjellig mat. Mye som jeg ikke tåler som jeg også er glad i, så ikke alltid jeg får spist favoritten, men noe unner jeg meg. Vist jeg skulle valgt en favorittsjanger, så tror jeg det må bli italiensk. 

  Er veldig glad i pastaen, og alle karbohydratene som følger med. Tror ikke jeg kunne overlevd en hverdag uten f.eks. å kunne lagd meg Pasta Carbonara, eller Lasagne. Bare elsker smakene, og du kan ha så utrolig mye forskjellig vri på pastarettene dine. Målet mitt er å kunne lage mest mulig fra bunnen av, finne nye smaker, og bare gjøre det super godt. Pizza er veldig gøy å lage, det beste av alt er at du kan ha hva som helst på pizzaen, det fins ikke grenser! Er veldig lett å lage en pizza, og man kan enkelt bytte ut hvetemelet med glutenfritt om man reagerer på det. Fins også mye fullkornspasta, så slipper magen å lide. 

  Har veldig lyst å besøke Italia en gang for å kunne smake ordentlig italiensk mat. Spise pasta lagd fra bunnen, smake på nye smaker, og få masse inspirasjon. Er veldig kjedelig i matveien til tider, og er ikke alltid like kreativ. Ofte blir det bare koke opp noe pasta med kjøttdeig, og f.eks. saus til. Veldig kjapt og enkelt, men hvor mange ganger har man ikke det? Veldig gøy å lært noe nytt om maten, og fins så mye man kan ha som tilbehør. Tror det hadde vært gøy å gått inspirasjonen til å gjøre noe nytt. Ikke bare kjøpe de samme pakkene med det som kalles saus. Mat kan være så lærerikt, og man kan lære mye om kulturen samtidig.  Er glad i japansk mat, meksikansk og indisk mat også, men mye her jeg kan reagere på. Er krydderet f.eks. for sterkt så kjenner jeg ofte det på magen, så stakkars J kan ikke bruke hvitløk i maten. Da er det strake veien mot toalettet. Han som er så glad i det! Jeg er også veldig glad i det, men enkelte ting jeg bare holde meg unna. Det er litt synd, for er så mye jeg gjerne skulle likt å smakt på. Savner litt å dra på cafe, ta seg en kopp cappucchino eller kaffe latte, og et skikkelig stykke kake. Det kan jeg ikke lengre, og det er litt kjipt. Skulle jeg gjort det ville jeg merket det relativt kjapt etterpå i magen. Så man kan spørre seg selv om det er verdt å bli sittende på do når man er på café, eller bare skal la vær, og ikke utsette seg for disse fristelsene ved å ikke dra. 

  Mat koser jeg meg i alle fall med. Kan heller spise kaken hjemme, så slipper jeg å tenke på om jeg blir dårlig i magen eller ikke.

  Har dere noen favoritt mat sjanger, eller spesiell mat dere liker?

  - JM

  #mat #favoritt #italia #italiensk #pasta #lasagne #smaker #opplevelse #intoleranse #kultur #nytt #japansk #meksikansk #indisk #krydder #tålerikkealt #deterkjipt #kompromiss #daddachallenge

 • Publisert: 04.05.2016, 15:21
 • Kategori: Challenge
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Daddachallenge - Tirsdag

 • Publisert: 03.05.2016, 23:38
 • Kategori: Challenge
 • I dag i challengen skal vi ta for oss favorittlandet vårt. Lik alle andre har jeg mine favorittland, men har ikke vært i de enda. Det er noe jeg absolutt har veldig lyst til å gjøre en dag! Om du vil lese mer om challengen kan du gjøre det her. Det er Marielle bak bloggen Daddaogveien som har laget denne. Veldig søt, og ikke så altfor tidkrevende, men allikevel veldig morsom :)

   

  Mandag - Din favoritt farge

  Tirsdag - Ditt favoritt land

  Onsdag - Din favoritt mat sjanger 

  Torsdag - Din favoritt musikksjanger 

  Fredag - Din favorittfølelse

   

  Første landet ut må være Japan. Det har veldig stor sammenheng med at jeg tegner og ser mye Anime/ Manga. Kulturen virkelig fascinerer meg, og har veldig lyst å oppleve mer av landet. Ser ut som ett veldig fint land å besøke, og man får definitivt sett mye kultur. Her kan man gå kledd i Cosplay om man vil uten å bli sett rart på, og kjøpe omtrent alt man kommer på innenfor Anime/ Manga, og alt mulig annet rart. Hadde vært veldig kult og f.eks. hatt kosedyr fra favorittserien, eller andre ting. Det er veldig lite som jeg har forstått som du ikke finner. Språket er noe jeg også etterhvert har lyst å bli mye bedre på, selv om jeg har begitt meg ut på en veldig vanskelig oppgave, verdt det spør du? Jeg sier JA!

  Andre landet som bemerker seg veldig godt ut må være England da jeg alltid har hatt sansen for gammelt, og gjerne med mye historie. Alt ser så utrolig hjemmekoselig, og drømmer er hus på landet. Har sett en del programmer om mennesker som blant annet bygger hus på landet eller ønsker å kjøpe. Du får alltid så mye innblikk i kultur, det ser så sykt koselig ut og bare vandre i gater, besøke lokale butikker. Har alltid likt små nisje butikker hvor man finner det meste, men gjerne ting som ikke alle andre har. Her finnes det så mange bortgjemte skatter, og gjerne til mye billigere pris. Kunne sikkert besøkt London, men har lyst å se små byer, se gamle hus, de har gjerne så mye sjarm med seg. Ofte på disse tv-programmene jeg så på prøvde de å bevare mest mulig av huset for at det fortsatt skulle ha sin sjarm. Er bare noe ved gammelt som jeg liker veldig godt, og det kan bli så fint om man bare dekorerer riktig, bruker riktig farge, og materialer. 

  Tredje og siste landet som har tatt meg med storm ut ifra det jeg har sett må være Paris. Er en liten romantiker, og hva er vell ikke mer klissete og romantisk enn ordentlig tur med kjæresten til Paris? Har alltid drømt om å kunne det franske språket, dra på vingårder, dra på restaurant. Spise lokal mat, og bare se Paris på en annen måte. Kunne godt tenkt meg å besøkt Eiffeltårnet, men har lyst å dra de plassene turistene ikke strømmer til. Se kulturen på en annen måte, oppleve vakker natur. For ja, det ser alltid så vakkert ut på film eller tv. 

  En dag skal jeg oppfylle ønskene mine, og faktisk reise. Jeg og J har snakket mye om at en dag må vi få reist litt. Har så lyst å oppleve verden, er på en måte vandt til de plassene jeg har bodd, selv om mye fortsatt kan forbause meg. J får høre det hele tiden spesielt etter at jeg flyttet til Trondheim. Ble på en måte nytt, så har lyst å se Norge også. Har f.eks. ikke vært i Oslo (Fy meg!). Så det er noe jeg gjerne vil oppleve. Håper dere likte innlegget. Hvor liker dere å reise? Har dere ett favoritt land?

  - JM

  #blogg #reise #favoritt #land #japan #frankrike #england #kultur #nye #opplevelser #reiselyst #spennende #mål #vakkert #natur #smålandsbyer #idyllisk #fly #reisemedkjæresten #challenge #daddachallenge #tirsdag

 • Publisert: 03.05.2016, 23:38
 • Kategori: Challenge
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Daddachallenge - Mandag

 • Publisert: 03.05.2016, 14:27
 • Kategori: Challenge
 • Denne kommer ut litt sent, men ville så gjerne tegne noe. Magen og jeg var ikke helt enige i går. Jaja. Skulle spise middag, men endte opp på toalettet ikke lenge etter. I tillegg kjente jeg at jeg var veldig sliten når klokken bikket tolv, så før ett var jeg allerede i seng. Her er en oversikt over challengen:

  Mandag - Din favoritt farge

  Tirsdag - Ditt favoritt land

  Onsdag - Din favoritt mat sjanger 

  Torsdag - Din favoritt musikksjanger 

  Fredag - Din favorittfølelse

  Første ut er rød, det er en farge jeg alltid har likt. Den er varm, dyp, og kan brukes til så mye. Det kan være en farge på en søt kjole, eller fargen på sexy lepper. Det er en leken farge, og syns den passer så godt sammen med svart, hvitt eller grått. Du kan ha så mange forskjellige uttrykk med fargen, og er ikke uten grunn at jeg valgte å farge håret rødt. Bruker rødt veldig mye i tegning, og elsker hvordan jeg av og til får frem fargen ekstra godt. Der det er skygger er den ekstra dyp, men kan være så lys der lyset treffer. 

  Første tegningen prøvde jeg noe nytt. Så ble en slags sommerfugl jente, og hva jeg gjorde med håret aner jeg ikke. Orket bare ikke tegne på nytt, men syns den ble søt. Liker veldig godt kjolen hennes. Fant inspirasjon i ei bok jeg har, kan fortelle mer om den en annen gang. 

  En annen farge som jeg er veldig forelsket i er lilla. Den er bare helt fantastisk nydelig som mørk, elsker hvordan den er sexy og mystisk på samme tid. Lilla kan også være en veldig dus og rolig farge, noe som jeg liker veldig godt. Liker å bruke den sammen med svart, men flest ganger bruker jeg den sammen med lyse farger. På soverommet bruker jeg lys lilla. Syns det er en så koselig farge, og ofte får jeg ordentlig vårstemning av den. 

  Prøvde meg på en litt trøtt fe. Vingene var verst egentlig, i tillegg brukte jeg andre fargen en illustrasjonen. Hentet inspirasjon fra samme bok som sommerfugl jenta. Planen var egentlig å få frem litt blålilla i kjolen hennes, men kom ikke på det før jeg begynte med fargeblyanter. Fornøyd ble jeg i alle fall. Spennende å tegne noe annet.

  Har brukt blanding mellom ProMarkers, Copic Sketch Markers, og Prismacolour fargeblyanter. Til lineart bruker jeg Staedtler sine finelliners da det gir litt mer naturlige farger. Papiret jeg har brukt er 120 gr om jeg ikke husker helt feil. Ikke helt rette papiret å bruke om man egentlig vil bevare tusjene lengst mulig, men liker å bruke det. Ofte blir jeg mer fornøyd med fargene når jeg bruker tykkere papir enn når jeg bruker det papiret som er anbefalt. Vet ikke hvorfor, men liker det ikke. Det eneste er at ProMarkers tusjene mine kan slite litt enkelte plasser å blende seg ordentlig, men det er spesielt vist jeg jobber over store områder som f.eks. blomster bladene. Så pass på, det er alkoholbaserte tusjer, så de tørker fort. Når jeg går over med fargeblyanter får jeg blendet det litt bedre, og da kommer fargene mye bedre frem.

  Om dere ønsker å titte på challengen så finner dere den her. Den er ikke så stor, og relativt enkel, så fint tidsfordriv om man kjeder seg eller mangler inspirasjon. Hva er din favorittfarge?

  - JM

  #daddachallenge #minichallenge #favorittfarge #farge #lilla #rød #dyp #skygge #fe #sommerfugl #jente #trøtt #promarker #copicsketchmarker #prismacolour #120gr #papir #fineliner #staedtler #tegning #art #lengesiden #blomster

 • Publisert: 03.05.2016, 14:27
 • Kategori: Challenge
 • #comments">14 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Magisk Challenge del 5, 6 og 7

 • Publisert: 24.03.2016, 17:05
 • Kategori: Challenge
 • Vet jeg henger litt på etterskudd, men slik som formen har vært så har jeg bare måtte ta hensyn til den. Har vært utrulig morsomt å delta, så takker så mye for det. Tusen takk for den gode responsen jeg har fått på innleggene mine knyttet til konkurransen! Linker ikke til konkurransen i dette innlegget da konkurransen er over, men du finner bloggen til flotte Unni her. Den er absloutt verdt å titte innom. I dette innlegget tar jeg for meg siste del av konkurransen. 

  1) Noe magisk fra, eller i naturen

  2) Noe magisk du har gjort eller opplevd

  3) Noe magisk noen har sagt til deg

  4) Hva er magi for deg?

  5) Noe magisk fra skjermen, film, serie el.

  6) Magisk musikk

  7) Noen du kjenner som er magisk

   

  5) Noe magisk fra skjermen, film, serie el. 

  Som favoritt magisk film tror det må bli Ringenes Herre filmene siden jeg pratet så mye om Harry Potter i det forrige innlegget mitt. Som sagt så elsker jeg fantasy og tror alltid jeg kommer til å gjøre det. Alt i Ringenes Herre er så magisk, du finner alt ifra hobbiter, alver, mennesker, orker til magikere og andre magiske vesner. Det som facinerer meg er hvor utrulig bra filmene er til tross for at du føler mange på forskjellige reiser, hvor gripende filmene er. Ikke misforstå nå, det handler om en ring, men at den ringen kan gi så mange timer med latter, tårer, fortvilelse, glede, frustrasjon og ikke minst HÅP! Det jeg tror er mest fantastisk er at det er en liten hobbit med ett så stort hjerte og sammen med sin beste venn som klarer oppdraget om å ødelegge ringen. Han får mye hjelp fra de andre, men det beviser bare at man ikke må være den sterkeste, tøffeste, største osv i verden for å klare ting. Det er magisk! 

  Har begynt på bøkene og elsker så langt å lese dem. Har hatt ganske mange maraton med de filmene, og pluss at kjærsten elsker de filmene så høyt!   (Link til bildet finner du her)

   

  6) Magisk musikk

  Denne er litt vanskelig for humøret mitt skifter så ofte, og deretter hva jeg liker å høre på. Men har noen artister som jeg syns er veldig gode og har veldig fin musikk å høre på. De to jeg har valgt ut finner du på både YouTube og Spotify. Lindsey Stirling er det kanskje mange som kjenner til. Hun er bare helt fantastisk flink å spille fiolin, og er så magisk å høre på. Flyten i musikken, tror jeg kan sitte å høre på henne i timesvis. I skrivende stundt sitter jeg å hører på Shatter Me på Spotify. En annen artist jeg syns er veldig flink er Robert Miles med sangene Dreamland, Children og Fable. Det er ren melodi og helt magisk, er godt når jeg bare vil høre på musikk og ikke konsentrere meg. Veldig fin musikk vist jeg vil sitte å tegne, bare drømme meg litt bort :D

  7) Noen du kjenner som er magisk

  Her var det vanskelig å velge for alle i livet mitt er magiske på sine måter, alle er så unike. Setter så utrolig stor pris på de vennene jeg har rundt meg, familien jeg har og ikke minst kjæresten min! Men om jeg måtte velge så blir det kjæresten min da han er helt spesiell for meg.

  Vi var kjærester fra ca. november 2007 og helt frem til mars 2010 som utgjorde tre og halvt fantastiske år! Ble en pause på ca fem år før vi fant tilbake juni 2015 og nå om ca. en uke flytter vi sammen for første gang, blir ordentlig samboere. Det gleder jeg meg helt vilt til. Han er den som har vært der for meg gjennom tykt og tynt selv om det kanskje høres klisjé ut, men han kjenner meg som en åpen bok. For meg som har vært igjennom en del uten å gå dypere innpå det og er kronisk syk i tillegg er det så deilig å bare være seg selv. Har jeg vondt så har han full forståelse, ikke trenger jeg å si noe heller for han ser det så lett på meg. Han er den som får meg til å le når jeg har det værst, tenke på noe helt annet, og jeg finner lykke sammen med han. Å ha noe positivt i en ellers tung hverdag gjør livet så mye bedre. Det er godt å kunne diskutere med noen om alt og ingenting, han kan fortelle om sin dag og jeg om min dag. Elsker å sitte å høre på han fortelle om sine største interesser, hva han ønsker i livet, at han også er lykkelig, det varmer i hjertet. Ikke minst er det helt magisk å få lovt å oppleve det! 

  MEN som sagt, venner og familie betyr like mye for meg dem også. Hadde ikke vært her i dag uten dem, ingen nevnt, ingen glemt<3 Tusen takk for at jeg har dere i mitt liv, det lysere opp hverdagen min å få lovt å være så heldige å ha dere!<3

   

  Til slutt vil jeg gratulere vinnerne av konkurransen, du finner dem her og her. Det var vellfortjent, og så utrolig artig og morsomt å bli kjent med flere bloggere. Takker for meg og håper dere har likt innleggene mine :)

  - JM

  #MagiskChallenge #overfordennegangen #morsomt #magisk #heierpådereallesammen #takkfordennesjansen #stolt #

 • Publisert: 24.03.2016, 17:05
 • Kategori: Challenge
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Magisk Challenge del 3 og 4

 • Publisert: 23.03.2016, 17:15
 • Kategori: Challenge
 • Challengen finner du her, og idag tar jeg for meg del 3 og 4.

  1) Noe magisk fra, eller i naturen

  2) Noe magisk du har gjort eller opplevd

  3) Noe magisk noen har sagt til deg

  4) Hva er magi for deg?

  5) Noe magisk fra skjermen, film, serie el.

  6) Magisk musikk

  7) Noen du kjenner som er magisk

   

  3) Noe magisk noen har sagt til deg

  Finnes så mye magisk som noen har sagt til meg, men tror det som topper lista er når familien, venner og kjæresten sier de elsker/ er glad i meg. Det setter jeg så utrolig mye pris på! Er så glad i dem og vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem. Spesielt kjæresten min som støtter meg gjennom tykt og tynt. Han er alltid der for meg, og har jeg dårlig dag så finner han alltid de rette ordene. Når mine beste venninner kaller meg for deres bestevenn. De er mine bestevenner og har alltid vært det, men godt å vite at jeg er det for dem også. Venner er så godt å ha, kan sitte timesvis sammen med mine å bare prate om alt og ingenting. Tiden flyr avgårde. Det er deilig følelse, og magisk! Det som er så godt med dem er at de dømmer deg ikke uansett hva, man kan fortelle alt! Sitte å drømme sammen med dem, være 100% selg selv. 

  Er også veldig magisk når jeg legger ut tegninger på blogg, instagram eller andre plasser og får kommentarer på det. Det gjør meg ekstra stolt over mitt arbeid, at andre syns det er fint er magisk. Mennesker er så herlige som kan finne rette ordene. Det hjelper så mye i en ellers tung hverdag.

  For meg finnes det ikke noe som topper det andre som igjen topper det tredje. Setter pris på alt og alle. Men husker veldig godt da jeg og kjæresten min for første gang sa "jeg elsker deg" til hverandre. Første kjærligheten er speisell, og selv om vi har hatt noen år pause så er vi sammen igjen. Ordet ble bare mer magisk og spesiell denne gangen<3

   

  4) Hva er magi for deg?

  Så klart er magi hverdagsmagi for meg, de små tingene som skjer i hverdagen som gjør det litt lettere, hendelser som får en til å trekke på smilebåndet osv. Den virkelige verden kan være ganske magisk i seg selv, men for meg har alltid fantasy vært magi for meg. Der har jeg kunne levd meg litt bort, drømt om en verden full av magiske skapninger, for så komme tilbake til den virkelige verden.

  Som liten så elsket jeg disneyfilmen Den Lille Havfruen, ønsket alltid å være ei havfrue. Tegnet mye av dem som liten, gjør det enda. Drømte også om å bli heks, være like smart som Hermine og komme inn på Galtvort. Lære magi, trylleformler, bli kjent med magiske skapninger osv. Fantasy har alltid stått hjertet mitt nært, i filmer og bøker drømmer jeg meg bort. Mens når jeg tegner får jeg drømmene mine ned på papir. Nå drømmer jeg om å bli en alv, de har alltid fascinert meg, vært så vakre og magiske :)

  ¨

  (Setter in collage av ei gammel tegning fra 2013 da jeg ikke har fått tegnet noe nytt. Inspirasjon til tegningen henter jeg ifra YouTube. Mark Crilley er en utrulig flink tegner, og så lette å følge videoene hans, du finner den her. Her var jeg ikke så flink med farger og skygger, så har kun brukt ProMarkers og fineliners fra Staedtler.)

  Noen som har sagt noe magisk til deg? Hva er magi for deg? Fortell gjerne :)

  - JM

  #MagiskChallenge #magisk #ord #hverdagsmagi #trolldom #HarryPotter #havfrue #fantasy #gammeltegning
   

 • Publisert: 23.03.2016, 17:15
 • Kategori: Challenge
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Magisk Challenge del 2

 • Publisert: 20.03.2016, 18:58
 • Kategori: Challenge
 • Fortsetter videre i konkurransen med del 2 som du finner her.

  1) Noe magisk fra, eller i naturen

  2) Noe magisk du har gjort eller opplevd

  3) Noe magisk noen har sagt til deg

  4) Hva er magi for deg?

  5) Noe magisk fra skjermen, film, serie el.

  6) Magisk musikk

  7) Noen du kjenner som er magisk

   

  Noe magisk du har gjort eller opplevd  (Inspirasjonen er hentet fra Pinterest, du finner bilde her. Endret på farger, litt klær og hår. Droppet også hanskene hun har på armene)

  Tror kanskje det mest magiske jeg opplevde som jeg kommer på med engang må være da jeg flyttet til Trondheim. Kommer opprinnelig ifra Harstad som ligger i Troms fylke i Nord-Norge. Harstad er en liten by, men byen byr ikke på så mye spennende. Så siden kjæresten min bor i Trondheim tok jeg med meg tingene mine og kom nedover. Neida, kom ikke bare for han, har planer om studere fra høsten av. Det magiske for meg var å få oppleve en ny by, det skjer så ufattelig mye spennende her. På fredag så jeg en hjort (tror i alle fall det var det) for første gang på så nært hold. Han sto kanskje under 20 meter ifra oss. Trondheim er helt annerledes enn Harstad. Blir stadig forbauset over nye ting, og det er litt magi for meg å få oppleve Norge på en annen måte. Jeg gleder meg til å få oppleve flere magiske ting snart. Fins mye annet magisk jeg har opplevd også, men da blir jeg bare sittende å skrive i evigheter.

  Til illustrasjon var jeg veldig usikker på hva jeg ville ha da jeg ikke har fått tatt så mye bilder av byen enda. Så valgte bare å tegne ei jente som jeg fikk utfordret meg på. Ikke bare sitter hun i en annen posisjon enn det jeg er vant til, men prøver stadig å bli flinkere på skyggelegging. Begynte så vanlig å skisse med min kjære 2B fra Derwent. Etter hvert tror jeg at jeg må prøve meg på noen svart/ hvit tegninger med de blyantene. Hva tror dere? Så blandet jeg Copic Sketch Markers og ProMarkers, og avsluttet med Prismacolours for mer detaljer. Ble fornøyd med fargevalget, og glad jeg valgte en litt spennende farge på håret. Bare spør om dere lurer på hvordan jeg går frem. 

  - JM

  #MagiskChallenge #magi #jente #tegning #kjole #lillaogrosahår #sko #copicsketchmarkers #promarkers #tusjer #prismacolours #fargeblyanter #søndag #pose

 • Publisert: 20.03.2016, 18:58
 • Kategori: Challenge
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Challenge

  Magisk Challenge del 1

 • Publisert: 20.03.2016, 13:48
 • Kategori: Challenge
 • Dere har sikkert hørt meg prate om en konkurranse nå i noen dager, og endelig kommer første bidrag. Tok meg litt tid da jeg ikke er vant til å tegne slike bilder. Konkurransen er laget av Unni bak denne bloggen her. Hun bestemte seg for at vi trenger litt mer magi i hverdagen, noe som jeg er veldig enig i. Challengen handler om å finne noe magisk utifra å besvare syv spørsmål. Informasjon om konkurransen finner du her. Konkurransen for meg er spennende da jeg får prøvd meg på litt kreative løsninger. Så idag tar jeg for meg første spørsmål.

  1) Noe magisk fra, eller i naturen

  2) Noe magisk du har gjort eller opplevd

  3) Noe magisk noen har sagt til deg

  4) Hva er magi for deg?

  5) Noe magisk fra skjermen, film, serie el.

  6) Magisk musikk

  7) Noen du kjenner som er magisk

   

  Noe magisk fra, eller i naturen  Vann! Det er magisk det! Tror det er det som kanskje fascinerer meg mest ved naturen, vi alle er så avhenging av det. Alle trenger det for å overleve, samtidig å er det ingen problem for vann å gjøre massive ødeleggelser. Vann er sterkt, men kan også være så vakkert. Det fineste jeg kanskje vet er fossefall hvor du ser ordentlige krefter i gang, mens på annen side kan man våkne opp til blomster, sol og regndråper som ligger på bladene. Når sola treffer dråpen og gjør refleksjoner. Det er magisk! Elsker å ligge sene høstkvelder mens det er litt storm ute, lage meg en kopp te, tegne og bare høre regnet slår mot vinduet. Å sovne til det er helt vidunderlig, det er så fredfullt for tankene, sjelen og kroppe. Da slapper jeg av.
   

  Fargene ble ikke helt slik jeg ville, men ville i alle fall prøve å tegne. Valgte tegning av fossefall da jeg aldri tegner natur, så dette var spennende! Brukte 2B gråb lyant fra Derwent til å tegne grovskisse, før jeg gikk over med 4B og 6B til å skape mer detaljer. Deretter tok jeg penner Staedtler til  å gjøre lineart, markere enkelte ting og skyggelegge litt. Har brukt en blanding mellom Copic Sketch Marker og ProMarkers for grunnbasisen av farger før jeg avsluttet med Prismacolours fargeblyanter til de siste detaljene. Bildene er redigert her, da jeg har lagt på litt ekstra kontraster og filter for å skape mer dybde. Har prøvd å gjøre himmelen litt mer blass da den ble altfor rød, men øvelse gjør mester. Neste gang får jeg det enda bedre til :)

  Hva syns du? Er vann noe som du også syns er magisk?

  - JM

  #MagiskChallenge #natur #fossefall #trær #steiner #farge #derwent #staedtler #copicssketchmarkers #promarkers #tusjer #prismacolours #fargeblyanter #tegning #art #magisk #blå #grønn #solnedgang #gråtoner #dybde #skyggelegging

 • Publisert: 20.03.2016, 13:48
 • Kategori: Challenge
 • #comments">9 kommentarer