hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

Kategori: Hobby

I´ m feeling a little punk today

 • Publisert: 28.03.2018, 18:26
 • Kategori: Hobby
 • Dagen i dag har gått mest til avslapning og tegning. Fant et bilde på Pinterest (igjen) som jeg lot meg inspirere veldig av, og her ble resultatet. Ble utrulig fornøyd med fargevalget, og litt artig å tegne blondt hår igjen. I det siste har jeg gått for veldig mørke farger, men hadde lyst å eksperimentere litt med lilla. Følte derfor blondt hår kanskje passet best. Prøvde å få det litt kaldt i fargene, men vet ikke hvor mye jeg lyktes med det. De fargene jeg har var veldig gule., så håper på å kanskje få kjøpt noen som er litt kaldere i fargen. 

   

  Komboen jeg brukte er en kombinasjon jeg er utrulig glad i. Føler den passer så godt til lyst hår, og man får allikevel inn litt skygge der det trengs. Ser nå at jeg kunne kanskje ha lagt inn enda mer skygge i ettertid, og at det mangler litt farge en plass. Jaja, man lærer så lenge man lever. Et tips om man ønsker litt kontrast til blonde hårfarger er å bruke bruntoner. Her har jeg brukt en veldig lys bruntone som mørkeste fargen. Det er veldig lyse farger jeg har jobbet med, så det kommer ikke så godt frem på bildene, men det hjelper veldig på dybden i bildet. Før brukte jeg alltid den mørkeste fargen av de gule, men hver gang jeg ville ha veldig mørkt blondt hår slet jeg sånn med å få dybde. Prøvde etter litt tips på blant annet YooTube brunfarge, og det hjalp så utrulig mye. 

   

  Er også blitt veldig glad i å bruke ulike grå toner for å nøytralisere bilde, men allikevel ha en følelse av farge i det. Her har jeg brukt en mørk gråtone som er varm til genseren, som jeg følte gjorde seg veldig. Tror jeg må prøve meg mer på svart/ hvitt tegning igjen. Sist jeg gjorde det hadde jeg det så gøy. Om du vil kan du sjekke ut tegningen jeg tegnet her. Innlegget handler om sykdommen, men er veldig stolt over den tegningen.

  Nå skal jeg skrive handleliste slik at samboeren og jeg kan dra på butikken en liten tur. Kjenner også at jeg er sulten, så blir vell litt middag snart. Vi begge er blitt så utrulig glad i fiskepinner med ris og sandefjorsmør (tror sausen heter det) saus. Sausen er så mild, og veldig godt med fisk. Håper dere har fantastisk kveld!

   

  Hva syns du om tegningen? ♥

   

  Hva skal du i kveld? ♥

 • Publisert: 28.03.2018, 18:26
 • Kategori: Hobby
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Jeg tegner en original character

 • Publisert: 20.03.2018, 19:33
 • Kategori: Hobby
 • Vet ikke helt hva som har skjedd de siste dagene, men av en eller annen grunn så har jeg bare hatt lyst til å tegne de siste dagene. Ikke at jeg klager, og om jeg kjenner dere rett tror jeg dere heller ikke klager. Har fått kommentar på at dere savner flere tegninger på bloggen noe jeg selv er veldig enig i. Bortsett ifra innlegget på søndag er det lenge siden jeg har lagt ut noen tegninger på bloggen. Tror man må helt tilbake til september for å finne noe tegnerelatert noe som for meg er litt kjipt siden en stor del av bloggen handler om tegningene mine.

   

  Kjenner det er utrulig godt å få tegnet litt, og har savnet å ha inspirasjon. Har ikke hatt inspirasjon på veldig lenge, så var godt å få noe ut på papiret. Har vært tilfelle at jeg har kommet over inspirasjonsbilder på for eksempel Pinterest eller andre plasser, men har bare ikke fått meg selv til å tegne noe. Er kanskje litt lettere for meg å tegne når jeg føler hodet mitt er mer på plass, og at det går mot lysere tider hjelper absolutt på humøret. 

   

  Noe av det jeg har tegnet i det siste er en fornyet tegning av min original  character som heter Thia. Det er en egen karakter som man har kommet opp med, og karakteren kan være hvem som helst. Min er lagd i forbindelse med at jeg spiller rollespill (Dungeons & Dragons) og hun er en alv. Lagde henne som en snikmorder som også har reist en del. Hun er rettferdig, snill mot de som fortjener det, og stoler ikke enkelt på andre. Når hun først velger å stole på noen er det veldig stort for henne. De blir hennes venner og familie, og hun er villig til å gjøre alt for å beskytte dem. 

   

  Fikk ikke helt til de ønskede effektene, men var utrulig gøy å eksperimentere. Lærte veldig mye følte jeg, og fikk prøvd nye fargekombinasjoner som jeg ikke har prøvd før. Blandt annet prøvde jeg med en lillablå farge til huden hennes for ønsker at hun skal være litt lillablå i hudtonen. Føler jeg fikk det veldig godt til. Synes bedre i virkeligheten, men litt interessant å se om det kommer frem på bildene jeg også tar. 

   

  Ellers i dag har jeg gjort veldig lite. Har slappet av en god del, og bare kost meg med tegningen. Nå tror jeg at jeg skal skrive ferdig innlegget, lage litt mat og kanskje redigere en ny video som jeg tenker å legge ut på YouTube kanalen min. Er lenge siden jeg har lagt ut video nå, men har bare ikke følt for å lenge ut noe. Har bestemt meg for å gjøre litt endringer, og heller legge ut når jeg føler for det. Tror det kan bli bra.

  Hva syns dere? Vil dere bli bedre kjent med Thia? ♥

 • Publisert: 20.03.2018, 19:33
 • Kategori: Hobby
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Jeg har brukt sminke til å tegne med

 • Publisert: 23.09.2017, 16:56
 • Kategori: Hobby
 • God lørdag alle sammen. Klokken har rukket å bli fire allerede, og jeg skjønner ikke hvor dagen er blitt av. Har bare slappet av, og har vært så deilig. Bare sett på tv, spist mat og tatt en dusj. I går brukte jeg dagen til å filme video til YouTube kanalen min, men gjorde noe annet spennende også. Etter filmingen følte jeg meg enda kreativ, og hadde utrulig lyst å lage ei tegning kun med sminke.

  Fant så frem sminke jeg ikke var redd for å bruke på tegningen også satte jeg i gang. Måtte skisse litt først, men alt av farger er kun med sminke. Var utrulig uvant å bygge opp tegningen med sminke for slik jeg er vant til å gjøre fungerer ikke med sminke. Vanligivs bygger jeg ofte opp lyst fra mørk som i seg selv er veldig greit. Problemet som kan oppstå er at med tusj vet jeg at fargene fungerer sammen. De jobber sammen, og bygger bare hverandre opp. Med sminke på ark fungerer ikke det helt, så måtte være veldig kreativ for å skape dybde. I tillegg måtte jeg også bare jobbe med de materialene jeg hadde. Har for eksempel bare en farge på foundation, så ble den litt vell mørk måtte jeg finne en måte å skyggelegge på uten at det ble alt for mørk. 

  Challengen var utrulig gøy å gjøre for ante virkelig ikke hvordan resultatet kom til å bli. Når jeg vanligvis tegner har jeg en viss anelse om hvordan det kan komme til å bli. Bruker farger jeg kjenner, og vet jobber godt sammen i tillegg til at det er farger jeg bruker ofte. Sminken jeg brukte vet jeg også fungerer bra sammen, men på en annen måte. Arket og ansiktet er to forskjellige ting, så var interessant å se hvordan sminken fungerte etterhvert som jeg la ting oppå hverandre.

  Begynte med foundation som er litt klissete i forhold til for eksempel pudder eller øyenskyggen. La så over pudder, og brukte bruntoner til å skyggelegge med. Hadde et fint palett fra NYX med masse contourfarger som passet utmerket til ansiktet hennes. Noen plasser ble litt mørkere enn andre plasser, for pudderet plasserte seg ikke nødvendigvis der jeg ville ha det. Overflaten på arket er litt glattere, så egentlig ikke rart at fargene ikke ville sette seg helt. Oppdaget det da jeg skulle ordne håret hennes. Prøvde med litt mer foundation i på håret for å skape et litt mer "klissete" underlag, og syns det fungerte bedre. Var utrulig vanskelig å skape den dybden i håret som jeg er vant til å gjøre. Hadde mange farger å velge mellom, så sto ikke på det. Var heller at fargene ikke ville feste seg,  men fikk til noe til slutt. 

  Øyenbrynene har jeg bare brukt øyenskygge, som også fungerer utmerket å bruke til vanlig om man ønsker litt markerte øyenbryn men ikke så voldsomme. På leppene og toppen/ bh-en tok jeg leppestift, og sykeste er at tegningen lukter så godt. Sminke lukter jo litt, og i alle fall leppestiften har lukt i seg. Er så vant til lukten fra tusjene, så var litt artig med en tegning som lukter mer "jordbær" aktig. Syns også fargen var nydelig. Var litt redd jeg brukte for mye bruntoner, men fikk inn litt farger. På bildet synes det ikke så godt, men brukte også rosa øyenskygge til rundt øynene hennes samt på kinnene som blush og på litt andre plasser så det skulle skape litt dimensjon. Puppene ble veldig store, men ville prøve å gjøre henne sexy og sensuell. Tanken var også at siden jeg faktisk har brukt sminke, så skulle hun se litt ut som ei "dukke" for å leke litt enda mer når jeg først brukte materialene jeg hadde. 

  Hva syns du? Har du en gøy challenge jeg burde prøve?

   

  - JM

   

  Følg meg gjerne på disse sosiale mediene for mer oppdateringer:

  Facebook
  Instagram
  Pinterest
  YouTube

  #tegning #art #sminke #challenge

 • Publisert: 23.09.2017, 16:56
 • Kategori: Hobby
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Sykdom, skole, skrivesperre, YouTube, spørsmålsrunde ++

 • Publisert: 12.09.2017, 11:16
 • Kategori: Hobby
 • Herregud det har gått så fort fra sist mandag. Aner ikke helt hva som har skjedd men skal prøve å forklare litt. Først og fremst har jeg hatt skrivesperre, så mangelen på innlegg må jeg bare beklage. Tror bare at jeg har vært smålig stresset, og da greier jeg ikke helt å formulere meg eller få ordene ordentlig ned på papiret. Ønsker gode innlegg, og ikke bare skrive for å skrive. Men ser jo at jeg absolutt kan bli mye bedre på å oppdatere med litt mer hverdagslige innlegg også for å kunne variere mer. 

  Er bare at jeg ikke føler jeg gjør så mye spennende i hverdagen som kanskje er interessant å lese om, eller hva syns dere? Skolen krever sitt som jeg veldig gjerne ønsker å fokusere på. Skole gjør meg veldig glad for tiden, og er godt å kjenne litt på den gleden igjen. Spesielt etter fjoråret som var et veldig tungt år for meg. Har en idé om at jeg forventet kanskje litt mye av meg selv i forhold til hvordan formen var. Har snakket litt om det før om at for noen år siden på videregående var jeg fortsatt syk med sykdommen, og måtte ta mine hensyn. Derimot klarte jeg meg utrulig fint med først skole, og så lange dager etterfylt med lekser. Hadde tid til hobby, venner og avslapning. Dette året har sykdommen oppført seg på en helt annen måte, og for meg er det tilvenning. Lærer meg stadig nye ting om sykdommen, og hvordan jeg skal takle en hverdag. Av og til kan det være enkelt, men ofte er det en krevende oppgave for magen oppfører seg aldri likt fra dag til dag. 

  Innimellom kjenner jeg at det kan bli stressende også prøver jeg midt oppi alt dette her og ikke stresse, men som resulterer i at jeg selvfølgelig bare stresser enda mer. Da må jeg bare lære å puste ut. Ser at jeg sakte men sikkert kommer dit jeg ønsker, tror jeg bare må være litt tålmodig også midt oppi alt dette. Kjenner at rutinen min er enklere å komme seg inn i nå enn da jeg først begynte på skolen. Vet hva jeg kan forvente av meg selv, og i tillegg ser jeg hvordan jeg kan disponere tiden min mye bedre. Man lærer så lenge man lever.

  Har også irritert meg grønn over YouTube videoen som skulle komme på fredag. Alt begynte først med at jeg hadde redigert ferdig videoen og til og med gjort lydopptaket ferdig. Hadde fikset alt som måtte fikses før videoen skulle eksporteres til et videoformat som YouTube støtter, men der kom utfordringen. Videoen lot seg eksportere, men bare til 97%. Tror aldri i livet mitt at jeg har vært så frustrert over de siste prosentene, og man tuller jo ofte med at de er verst for gjerne ta ting stopper opp. Snakk om karma altså. Hadde litt å gjøre i helgen, men gjorde noen desperate forsøk på å eksportere videoen på nytt til ingen nytte. Fant så ut på søndag at dette ikke gikk, så saumfarte YouTube etter tips, og fant masse gode. Fikk så eksportert den ferdig, og ble utrulig fornøyd med resultatet. Neste steg var å laste opp på YouTube som bokstavelig talt tok hele dagen i går. Begynte rundt 12 tiden tror jeg, og nærmere 10 på kvelden var videoen ferdig og klar til å publiseres. Skjønner at jeg må jobbe med en timeplan som fungerer bedre for kan ikke bli sånn her hver uke, men jaja. Videoen er i alle fall lastet opp nå.

  Vet nå hva jeg ikke skal gjøre til neste video, hehe, neida. Håper du koser deg med den, og gå gjerne inn på kanalen min her for flere videoer. Hadde satt veldig stor pris på det! Inspirasjonen til videoen er Irma fra W.I.T.C.H. og fortsetter med Taranee neste måned. Om du vil lese det forrige innlegget mitt hvor jeg tegnet Will, så finner du det her. Der har jeg skrevet litt mer om selve prosessen, hva jeg har brukt av utstyr og alt du måtte trenge å vite.

   

  Helt til slutt vil jeg bare si at jeg tenker å kjøre i gang med en spørsmålsrunde, så bare fyr løs i kommentarfeltet om du skulle lure på noe. Kan være alt ifra sykdom til hobbyer, eller andre ting som måtte falle inn å spørre om.

  Ha en fortsatt nydelig dag!

   

  - JM

   

  Ingen produkter er sponset.

  Facebook
  Instagram
  Pinterest
  YouTube

  #skrivesperre #sykdom #skole #tegning #jente #heks #youtube #video #spørsmålsrunde

   

   

 • Publisert: 12.09.2017, 11:16
 • Kategori: Hobby
 • #comments">10 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Min nye planlegger - Bullet Journal

 • Publisert: 16.08.2017, 17:46
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte jeg kunne skrive litt i dag om planleggeren min ettersom jeg har byttet. Har lenge brukt almanakk fra Personlig almanakk og har vært strålende fornøyd med de som jeg har hatt. Det eneste jeg har savnet er litt større frihet ettersom jeg liker å være kreativ. Almanakkene derifra er er utrulig kjekke om man liker et fast system, men etter å ha brukt dem ei stund har jeg følt et behov for å ha et annet system.

  For eksempel har jeg savnet å kunne lage egne sider med kun timeplanen slik at det er lettere å holde oversikt uke for uke. Almanakkene jeg har brukt har sider helt til slutt som man kan bruke slikt som man vil, men de fyller jeg relativt fort opp. Nå for tiden har det blitt utrulig populært med Bullet Journal, og jeg er blitt helt bitt av basillen. Selve boken er helt blank på hver side, så her kan man bare være så kreativ som man bare vil. Meningen med Bullet Journal eller BuJo som det er forkortet til er at man skal kunne planlegge etter behov, også skal planleggingen ta kortere tid. Det kommer selvfølgelig an på hvor mye tid man legger i det da alle er forskjellige. Jeg personlig liker å holde på med den i flere timer, men så fort jeg har de sidene jeg bruker mest ferdige tar ikke den generelle planleggingen så lang tid. 

  Har delt min opp i litt ulike deler etter hva som passer mitt behov best. Første to sidene er en kalender oversikt over hele året. Her skriver jeg de viktigste datoene som for eksempel i dag var det skolestart for min del. Neste side er en bursdags oversikt som inneholder mine mest personlige datoer. Har også selvfølgelig Facebook til å hjelpe meg, men liker å skrive dem opp. Neste sidene har jeg alt ifra ett års mål til fem års mål. Andre sider jeg har er hvilke er hvilke bøker jeg vil lese, tv-serier eller filmer jeg ønsker å se, liste over ting jeg kan finne på om jeg skulle kjede meg, tips mot angst og depresjon, i tillegg til noen litt mer personlige sider. Disse er sider jeg vil få bruk for hele året.

  Neste del er mer de sidene jeg har pr. måned. På begynnelsen av hver måned tegner jeg en slags "cover" side som skal på en måte representere den aktuelle måneden samt en farge. August måned fikk Totoro og blå som tema. Aner ikke hvorfor jeg valgte Totoro fra My neighbour Totoro, men er en film jeg er utrulig glad i. Fargene gjør det litt lettere for meg visuelt å skille månedene fra hverandre. De første to sidene har jeg en mye større månedsoversikt med en litt mer detaljert plan over hele måneden. Her skriver jeg alt mulig som er viktig å huske på. Her har jeg også oversikt over månedlige mål. Et mål denne måneden var å komme i gang med YouTube kanalen. Disse er ikke så langsiktige, men mer mål jeg har lyst å oppnå på kortere tid, og som er realistiske nok til å la seg gjøre. Deretter har jeg dedikert noen sider litt mer personlige greier igjen før jeg så har uke for uke. Etter det har jeg enda noen sider (beklager det) med ting som jeg har kommet på kan være nyttig. Her har jeg alt ifra ukeplan uke for uke til ting jeg er takknemlig for. 

  Som dere sikkert skjønner så kan man egentlig velge akkurat hva man vil denne boken skal inneholde. Hva jeg har valgt trenger ikke passe deg i det hele tatt, og det går helt fint. Selve fargen på planleggeren min valgte jeg i rød. Ville egentlig ha den i svart, men de var utsolgt for akkurat den i svart som jeg ønsket, så da tenkte jeg at rød kunne passe. Angrer absolutt ikke på valget mitt, og føler den er litt mer unik ettersom alle har en slik i svart. Du kan kjøpe den her om du ønsker samme som meg. Rød er en av favoritt fargene mine, og føler at det er godt med litt farge i blant. 

  Valgte en med "dotter". Trodde ikke helt at det skulle fungere i starten, men liker det faktisk mye bedre enn linjer eller ruter. Ofte føler jeg det kan ta fokuset når man planlegger, og spesielt om man f.eks. tegner opp en boks. Linjer må man streke opp her og der uansett om man vil lage noe, men her kan man enkelt bare tegne det man vil. Hver side er lik, så utrulig enkelt å bruke dottene som retningslinjer til design osv. 

  Beklager at jeg ikke kan vise dere mer om hvilken sider jeg har valgt, men har en del personlige ting i den allerede. Det jeg kan vise er innholdsfortegnelsen som er helt genial. Her skriver man inn sidetall og hva den siden inneholder. Mye lettere å holde oversikt. Har også tatt bilde av noen overskrifter jeg har brukt til ukene i august bare for å gi en idé til hva man kan gjøre. Har også en liten mini måneds oversikt hver uke bare slik at jeg vet hvilken uke det er, og hvilken dag datoen faller på. Det kan høres litt overveldende ut, og jeg brukte mye tid på den når jeg først fikk den, men etter å ha bruk planleggeren en stund merker jeg at det er lettere å bruke den. Liker man ikke et system kan man enkelt endre det totalt om man vil. 

  Jeg fant for eksempel ut at overskriftene på ukedagene tok for stor plass slik at jeg fikk mindre plass til å skrive. I september tenker jeg å endre litt design, og elsker at det lar seg gjøre. Almanakkene fra Personlig Almanakk har også designmuligheter, men sidene har et fast oppsett. Funker ikke det for en er det ikke like enkelt å endre. Føler jeg har mye større frihet nå selv om jeg må gjøre alt selv, men for min del stor koser jeg med. Planleggeren kommer også med to tråder som man kan bruke for bokbind. For min del er det genialt. Markerer alltid uka som er aktuell og to andre sider som jeg bruker hver dag. Da slipper man å lage brett i journalen for å finne frem til enkelte sider.

  "Grunn utstyret" som jeg bruker er vanlig blyant, viskelær, korrekturlakk og hvit gel pen (om man gjør feil, som man garantert kommer til å gjøre) og linjal til å streke opp diverse ting. Mitt største tips er å tegne alt med blyant først for da slipper man store feil. Jeg startet for eksempel med et design på de første sidene. Måneds oversikten min gikk på over hele fire sider, men etter en stund ville jeg ikke ha det. I stedet for å irritere seg grønn over hvordan jeg skulle rette opp feilen med penn kunne jeg bare viske ut alt og lage nytt design.

  Har også andre sider hvor jeg har brukt blyant som har vist seg i ettertid å lønt seg. Man trenger ikke bruke lang tid, men skal man lage bokser for måneds oversikt er det dumt å måle feil først for så måtte begynne å rette opp om man tegner med penn. 

  Siden temaet er blått denne måneden har jeg funnet frem penner og diverse i den blåfargen jeg bruker. Bakerst er en vanlig Staedtler fineliner i fargen blå. Bruker den til å skrive med som overskrifter e.l. Så har jeg en penn i blå fra Frixion som man kan viske vekk fargen om man skriver feil med. Bruker svært ofte å skrive med fineliners først også skriver jeg oppå der med Frixion sin penn for at ordet skal "poppe" mer. Den fra Koi er en perfekt penn til å skrive enkel kalligrafi med. Kan ikke veldig avansert, men den har en tynn tupp som er enkelt å lage både tynne og tykke streker med.

  Highlighteren jeg bruker er også fra Frixion, så da kan jeg highlighte alt det viktige jeg ønsker eller en overskrift. Kom på at jeg har en penn til som jeg også bruker i blå, men glemte å ta den med på bildet. Den fungerer veldig likt som den pennen fra Frixion, så ikke noe spesielt. 

  Sakura Pigma Micron pennene bruker jeg til å skrive med. Når jeg ukes planlegger bruker jeg bare en vanlig svart penn da jeg ikke orker at det skal være så "fancy". De pennene fra Sakura er kjempe gode å bruke, også "blør" de ikke gjennom papiret, så liker veldig godt å bruke dem! Har i ulike størrelser da hver tipp har ulik tykkelse. Syns det er kjekkest om jeg vil variere fra veldig liten til stor skrift. 

  Har det litt travelt i skrivende stund, så rekker ikke legge inn flere linker så skriver heller bare hvor jeg har kjøpt det jeg kommer på. Det vanlige utstyret mitt får man tak i overalt i med at det er ganske standard. Staedtler penner får man også tak i overalt. Frixion pennene mine kjøpte jeg på Staples en gang for lenge siden, og vet de selger enda pennene. Highlighterne er de dessverre sluttet med, men har sett slike på Amazon. Pennen fra Koi har jeg også kjøpt på Amazon. 

  Si gjerne ifra om det er noe du vil lese mer om, eller om du ønsker inspirasjons sider. Kan også sette opp liste om det ønskelig på hva man kan ha med i en slik Bullet Journal.

  Ingen produkter er sponset, men ønsker bra å formidle hva jeg bruker for de som måtte lure på det.

   

  - JM

   

  #blogg #skolestart #hverdag #tips #studie #planlegger #bulletjournal #kreativ #rød

 • Publisert: 16.08.2017, 17:46
 • Kategori: Hobby
 • #comments">6 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Drawing Will from W.I.T.C.H. - ny video ute på YouTube

 • Publisert: 11.08.2017, 16:31
 • Kategori: Hobby
 • Denne uken har jeg vært så utrulig inspirert av W.I.T.C.H. og hatt så lyst å tegne noen. For de som ikke vet eller sitter å mimrer tilbake til barndommen, så var det en serie som gikk på gamle Disney Channel. Serien handler om fem jenter som oppdager at de har krefter, og de er nå vokterne. Will er på en måte "lederen" og for å være ærlig skjønte jeg ikke helt hvorfor hun var der. Hun har krefter tror jeg, men husker liksom ikke. Om jeg husker rett så hadde hun et smykke av noe slag som kunne gjøre noe spesielt. Resten av jentene har hvert sitt element, og min absolutte favoritt karakter var Cornelia og Hay Lin. 

  Likte Cornelia veldig godt på grunn av det lange håret, men husker jeg syntes hun kunne være vell bortskjemt til tider. Hay Lin var bare utrulig søt og sjarmerende. Jeg så serien på TV-en, men kunne hende at jeg av og til leste et blad om jeg kom over det. Personlig likte jeg aller best tegnestilen i bladene, og tror det er den stilen som har inspirert meg mest opp gjennom årene. 

  På denne hadde jeg veldig lyst å eksperimentere med Sakura Pigma Micron pennene mine i svart for lage lineworken på tegningen. Ble svært fornøyd med resultatet jeg endte opp med! Brukte i størrelse 0.1mm først for så gå over med 0.2mm enkelte plasser. Til navnet hennes og signaturen min valgte jeg 0.8mm.

  Sakura Pigma Micron pennene er noe jeg nettopp har begynt å bruke, og så langt er jeg utrulig fornøyd med dem. De skal fint kunne brukes sammen med alkohol baserte tusjer som jeg bruker mye av uten å "smugde" på en måte. Med andre ord vil det si at det svarte blekket på en måte flyter utover tegningen, og gjør henne svart i for eksempel ansiktet som ikke alltid er så pent. Har opplevd før at jeg har brukt svart pen men da fra et annet merke, også har bare hele tegningen blitt seende fæl ut til slutt for alt blekket flyter sammen. Hudfargen er ikke lenge lys, men en fæl blandingen mellom slik den egentlig skal være og sorte partier fra pennen. 

  Sluttet derfor å bruke sort pen for ville ikke ødelegge tegningen. Da begynte jeg med fineliners fra Staedtler i stedet. De har så utrulig mange fine farger, og har alltid likt å bruke dem til både skolearbeid og tegning. I det siste har jeg overraskende brukt disse mindre og mindre når jeg tegner. Vet ikke helt hvorfor, men liker slutt resultatet veldig godt, så hvorfor ikke?

  Fargene ble ikke helt slik jeg så for meg i hodet at de skulle bli, men jaja. Meningen var ikke at det skulle være en tro kopi av henne, men heller mer min egen versjon. Første feilen jeg gjorde var allerede da jeg skulle starte på håret. Uten at jeg tenkte meg om så tok jeg den mørkeste fargen og fargela hele håret. Da jeg oppdaget det måtte jeg bare improvisere, men gikk bra til slutt. Tror jeg også angrer litt i ettertid nå at jeg farge midtpartiet mørk. Det er egentlig ikke et belte, men meningen å være en del av skjørtet. 

  Tror det så kulere ut i hodet mitt, men passet også til skoene hennes. Slet veldig med å finne klær faktisk som jeg ønsket å tegne. Hadde lyst å ha skjørt, men hater å finne topper. Må virkelig øve mer på klær for er så sykt lite kreativ av meg på akkurat den biten. Finner jeg et plagg jeg liker å tegne, så ja da tegner jeg det så mye som jeg kan på karakterer, og det gjør at jeg også varierer veldig lite. Prøver derfor å pushe meg selv til å prøve nye ting. I dag ble det et skjørt med mønster. 

  Om du vil se fremgangen, eller vil vite mer informasjon så har jeg skrevet alt i informasjonsboksen under videoen. Bare klikk deg inn her så kommer du til videoen på YouTube kanalen min. Kos deg! 

  Gi gjerne tilbakemeldinger på hva du syns om videoen

  - JM

  Ingen produkter er sponset.

  Facebook
  Instagram
  Pinterest

  #blogg #tegning #jente #rødthårr #witch #heks #derwent #sakuramicron #copicsketchmarker #promarker #bristol #papir #youtube #video 

   

   

   

   

 • Publisert: 11.08.2017, 16:31
 • Kategori: Hobby
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Drawing a girl with braids - video ute på YouTube

 • Publisert: 06.08.2017, 12:08
 • Kategori: Hobby
 • Sitter i skrivende stund å skjelver litt. Har brukt mange uker på å redigere en video som jeg tenkte skulle være min første video ute på YouTube, og nå har jeg endelig publisert den. Prosessen har vært utrulig lærerikt selv om det har vært mye å ta inn. Er mye man skal huske på, og må lære alt selv på en måte. Kan selvfølgelig se på videoer på YouTube eller spørre venner om hvordan man kan gjøre ting, men de kan ikke redigere videoen ferdig for deg eller laste den opp på YouTube. Jeg har i alle fall et ønske om å lære meg det selv slik at jeg ikke alltid blir så avhengig av andre, og er helt utrulig hva man kan lære av å bare søke opp ting. 

  Nå sitter jeg bare å tenker på om det er noe jeg har glemt. Føler det er ett eller annet, men klarer ikke helt å komme på hva. Så beklager om innlegget virker rotete. Tenkte ikke på før etterpå at jeg hadde publisert videoen at jeg kanskje kunne ha skrevet innlegget først slik at det var ferdig skrevet i det jeg publiserte videoen. Jaja, man lærer, og blir sikkert å lære mye mer til neste video. Kjenner det klør litt i fingrene å starte på en ny video og nå som jeg kjenner til prosessen bedre blir det bare enklere for hver gang. 

  Inspirasjon til tegningen hentet jeg fra å rett og slett bare se på masse hårfrisyrer. Hadde lyst å tegne noe med fletter også var det en spesiell hårfrisyre som bare "snakket" til meg. Vet ikke om det gir mening, men måtte i alle fall bare prøve å tegne den. Hadde lyst å "krydre" tegningen litt ekstra med å farge håret lilla noe jeg ble utrulig fornøyd med. Kunne sikkert sett like bra ut med andre farger, men liker å gå litt ut av komfortsonen om jeg har mulighet. Slik som nå så tegner jeg svært sjeldent frisyrer med fletter, så var absolutt gøy å få prøvd meg på det. 

  Har som vanlig brukt mine favoritt skisse blyanter fra Derwent for så gå over med fineliners fra Staedtler. Har brukt en blanding av Copic Sketch Markers og ProMarkers samt gått over med Prismacolor blyantene mine. Papiret jeg bruker er fra Bristol og har virkelig blitt min favoritt når det kommer til type papir. Ettersom jeg bruker alkohol baserte tusjer egner ikke vanlig kopipapir seg da det ikke tåler så mange lag med tusj. De aller fleste har vell erfart hvordan det er å bruke vannmaling på kopipapir, og det skjer lignende når man prøver å bruke alkohol baserte tusjer. Papiret kan krølle seg, eller det kan bli "hull" i det om man bruker for mange lag med farge. Papiret fra Bristol er mye glattere, men også tykkere. De jeg bruker er på 250 g, så med andre ord kan jeg bruke en del lag før papiret blir ødelagt. 

   Har forhåpentligvis lagt en del nyttig informasjon i beskrivelsen av videoen om du vil vite noe mer som kanskje ikke er nevnt her, og vil du se den kan du trykke her.

  Hadde satt enormt pris på alt ifra delinger til kommentarer, og gjerne klikk på subscribe knappen om du ønsker flere videoer. Nå skal jeg snart begynne å ordne meg for J og jeg skal på middag senere. Det blir kjempe koselig, og gleder meg masse. 

  Ha en fortsatt nydelig søndag!

  - JM

  Ingen produkter er sponset.

  Facebook
  Instagram
  Pinterest
  Twitch
  Patreon

  #blogg #tegning #jente #lillahår #flette #hårfrisyre #derwent #staedtler #copicsketchmarker #promarker #bristol #papir #youtube #video 

 • Publisert: 06.08.2017, 12:08
 • Kategori: Hobby
 • #comments">10 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  DIY: Sminkekoster dekorert med neglelakk

 • Publisert: 27.04.2017, 12:15
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte jeg kunne tipse om en litt morsom DIY (Gjør det selv) prosjekt i dag. Er du slik som meg og har mange gamle sminke koster liggende i skuffen eller sminkebagen passer dette ypperlig for deg. 

  Mange av sminkekostene mine er bare vanlig svart i fargen, og ellers veldig kjedelige. Kom over en video hvor man kunne bruke neglelakk for å dekorere dem, så da tenkte jeg at dette må absolutt testes ut. Har begynt å få en liten samling til nå, men ser at å ha alle i svart kan fort bli litt kjedelig. I tillegg er det gøy å ha noe som kanskje mange andre ikke har.  Til dette prosjektet trenger du:

  - Sminkekoster, gjerne gamle

  - Neglelakk i valgfrie farger

  - En litt stor gammel beholder

  - Vann

  - Noe å tørke dem på

  - Blank top coat neglelakk  Det første du gjør er å samle sammen de kostene du ønsker å dekorere. Jeg samlet sammen litt koster som blant annet er kjøpt på H&M og eBay. Syns kostene er veldig gode, men har hatt dem veldig lenge. De trenger sårt en forandring, men har ikke lyst å bruke mer penger på nye koster, når jeg heller kan oppgradere disse. 

  Neste steget du gjør er å finne frem litt neglelakk som du ønsker å dekorere med. Fargene jeg tok var ikke de jeg nødvendigvis endte opp med, men spiller ikke så mye rolle. Bare så lenge det er farger du liker, så kan du bruke akkurat hva du vil. Noe av det kjekkeste med prosjektet var at jeg fikk brukt opp litt neglelakk som ellers fort blir liggende lenge uten å bli noe særlig brukt. Er ikke veldig flink å lakke neglene ofte, og mange neglelakker har jeg hatt i flere år. Anbefaler å finne neglelakker som er litt flytende da det er litt lettere å jobbe med.

  Når du har funnet de neglelakkene du ønsker å bruke trenger du en beholder. Anbefaler på det sterkeste å bruke noe som du ikke bryr deg om. Neglelakken setter seg veldig godt på beholderen, så ikke ta favoritt oppbevaringsboksen eller et høyt glass f.eks. Den jeg brukte ble ikke seende ut etterpå, men er ikke en beholder jeg bruker mye heller, så går helt fint. Om det er veldig krise kan man dekorere den etterpå om man har lyst.

  For å få neglelakken på kosten fyller man bare beholderen med vann og har i ønsket farge. Dypp så kosten i vannet. Fargene fester seg så på kosten, og vips har man en kost som med ett ser litt mer spennende ut. Morsomste med det her tror jeg må være at ingen blir seende like ut ettersom vannet med fargene fester seg forskjellig fra gang til gang. Vannet med neglelakk kan brukes flere gang, så fikk dekorert en del koster med det samme vannet og mengden farge. Erfarte at litt mye farge ikke var dumt. Syntes mye bedre på de mindre enn de store ettersom jeg brukte mer farge da jeg dekorerte disse.

  På de første kostene slet jeg litt med å få inn teknikken, men så fort jeg skjønte hvordan jeg kunne gjøre det var det utrulig gøy. Det vises ikke så godt på de to store kostene at jeg har gjort endringer da jeg valgte en blanding av hvit og pastell rosa. Syns de allikevel ble veldig fine da fargene passet godt til hvordan kosten opprinnelig så ut. Her kan man også se at fargene ikke har helt festet seg, men gjør ikke så mye.   Til disse har jeg brukt blå, rosa, lilla, brunt og svart med blanding av hvitt. Likte alle kostene på hver sin måte. Eneste jeg ikke fikk til var de svarte og hvite. Prøvde på en litt marmor effekt, men slet veldig med å finne rette teknikken for det. Tror jeg brukte litt for lite farge, men er en erfaring rikere nå. Tror favorittene mine av kostene ble de lilla for elsker at fargen ikke er så sterk, men allikevel vises det godt. Syns også de rosa ble veldig fine for fargen er ikke for skrikende, men heller ikke for svak. Syns pastell fort kan bli litt kjedelig, og ønsket at disse skulle skille seg litt ut, men ikke for mye.  Til tørking kan du godt bruke kjøkkenpapir. Bare husk at de trenger å få tørke litt først før du legger dem oppå der. Har ikke neglelakken tørket ordentlig kan du risikere at litt av papiret sitter fast på kosten. Før jeg la dem til tørk over natten hadde jeg litt blank top coat neglelakk for å beskytte og bevare fargene litt mer. Dagen etterpå vasket jeg alle kostene siden jeg hadde holdt på med neglelakk, og ønsket dem rene.

  Prosjektet var kjempe gøy å holde på med, og kostet meg ingenting da jeg hadde alt fra før av. Nesten så jeg har lyst å bestille flere koster fra eBay bare for å gjøre det mer, men tror jeg har nok koster for øyeblikket. Var i alle fall et spennende prosjekt, og elsker gjenbruk. Selve kostene kostet heller ikke så mye. Var derfor ikke så redd for om prosjektet ble mislykket, men syns det ble alt annet enn mislykket. Litt kult at utrykket på dem ser litt rotete ut, og ingen er like. Det eneste som er likt er at kostene med samme størrelse har samme farge, så jeg kan skille dem litt fra hverandre. Fin måte å få litt system om man har en del, eller bare liker orden i tingene sine.

  Hva syns du om kostene? Noen du likte spesielt godt?

  - JM

   

  #blogg #diy #hobby #prosjekt #gjørdetselv #sminkekoster #neglelakk #morsomt #kreativt


   

 • Publisert: 27.04.2017, 12:15
 • Kategori: Hobby
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Sepia Girl

 • Publisert: 20.04.2017, 15:01
 • Kategori: Hobby
 • Først vil jeg bare beklage for lite blogging, men har vært litt mye å tenke på de siste dagene. Var derfor godt med en liten "mini" ferie. 

  Hadde helt glemt at jeg tok bilder av denne tegningen, så derfor har jeg veldig lyst å legge ut bildene her på bloggen ettersom det er altfor lenge siden. Bloggen handler ikke bare om sykdommen min, men også den kreative delen av meg. Har dessverre hatt veldig lite motivasjon de siste månedene, så har ikke blitt så mye tegninger i den perioden. Håper det endrer seg litt snart for har veldig mange ideer jeg gjerne skulle hatt ned på papiret. Er heldigvis snart sommerferie for min del. Alt av eksamener er i mai, så gjelder bare å bli ferdige med dem først. Nå skal jeg egentlig bare ta en dag av gangen, så får jeg bare se hvordan det går.

  Tanken bak tegningen var at jeg først og fremst ville teste ut papiret da det gir mye sterkere kontrast til fargeblyanter. Fargene kommer litt bedre frem, og spesielt fargen hvit. Begynte min vanlige rutine som er å skisse først. Bruker bare en vanlig blyantpenn og et viskelær. Man trenger ikke bruke så mye penger på det da det bare er en skisse. Går så over med fineliners om jeg ikke bruker lysbrett. Lysbrett er veldig smart å bruke om du ønsker helt rene linjer, og ikke masse streker som er visket ut. Jeg visker en del når jeg skisser, og noen ganger kan de bli tegnet litt hardt. Selv om jeg visker dem ut kan de skimtes i tillegg til at om jeg legger farge oppå kan de risikeres å vises. Liker derfor lysbrett til å få et mer "renere" resultat, men absolutt ikke noe must man må ha om man tegner. Du kan også bruke vinduet som et slags lysbrett. Det vil fungere like godt. Til slutt går jeg over med tusjer og fargeblyanter. 

  Dessverre ble bildet veldig redigert denne gangen da jeg hadde veldig lyst å få til en sepia inspirert look, men så fungerte det ikke. Bildene ble veldig gule her på PC-en, og når jeg skulle prøve forhåndsvisningen for å se resultatet på bloggen var det veldig fæle farger. De var ganske skarpe, og for min del likte jeg det ikke. Har prøvd å tone fargene litt mer ned, og økt kontrasten litt. Det er ikke veldig ulikt originalen, bare det hvite som kommer mer frem. Der jeg har det aller hvitest har jeg brukt fargeblyant først for så hvit maling oppå der for å få frem kontrasten litt ekstra godt. Kameraet fanger dette veldig opp, så veldig fort at det ser redigert ut. 

  Gøy å prøve nye ting også. Akkurat det med kamera må jeg bare teste mer ut for å finne noe som passer. Prøver å se litt på bilder på Instagram og slikt for å finne ut hva som passer bra av innstillinger, men er ikke så lett. Kom gjerne med tips om du har. 

  Noe jeg også hadde lyst til som var litt utfordrende var å tegne mer fyldigere lepper og en annerledes nese enn det jeg vanligvis bruker å gjøre. Prøver å finne en litt mer egen stil, og ikke bare ha den "typiske" anime stilen. Den er veldig søt, men merker av personlig smak så har noe endret seg. Liker litt store øyne, men må ha en nese noe som anime jenter ofte ikke har. Eller så er den tegnet med en liten prikk. Er mye mer glad i skyggelegging nå enn før, og da føler jeg nesen er veldig essensielt å ha i ansiktet om man vil ha skygger og slikt. I tillegg gjør det også noe med ansiktet at man har en nese og en munn. Ofte har anime jenter en liten munn også, eller bare en strek. Selvfølgelig har ikke alle det, og du finner tegninger som er veldig detaljerte, men tror det bare handler om å finne noe eget som er veldig viktig.

  Ved å bruke litt tid på dem vet jeg at tegningen blir slik jeg ønsker, og at jeg kan være fornøyd med den. Ser også ofte at små detaljer teller mer enn man skulle tro noen ganger. Slik som øynene liker jeg veldig godt å ha litt hvit maling på for øynene får plutselig mer liv selv om det fort kan se litt urealistisk ut. Er ikke ute etter super realistisk, men ser at de som tegner veldig realistisk gjør litt av det samme som meg med hvitfargen. Liker ikke så "flate" tegninger som jeg tegnet mye av før. Da var det som regel en til kanskje maks to farger på genseren, og skyggeleggingen var ikke bra.

  La skygger der jeg trodde det passet best som resulterte i at tegningen ikke ble noe fin. Var altfor mange mørke punkter i tegningen, i tillegg til at jeg så overgangene ikke var noe særlig fine heller. Det er en av de største grunnene til at jeg bruker fargeblyanter da jeg syns de gir en mye finere og mykere overgang enn om jeg ikke hadde brukt dem. Ser at det kan ha litt med tusjene og papiret også å gjøre at noen overganger ikke blir like myke, men er litt gøy når man legger merke til sånt selv. 

  Hva syns du? Likte du tegningen? Noe du savnet at jeg fortalte mer om?

  - JM

   

  #blogg #tegning #tusj #tusjer #promarker #copicmarker #copicsketchmarker #fineliner #staedtler #blyant #viskelær #skisse #jente #fargeblyant #prismacolor #bruntoner #ark #sepia #brun #rød #burgunder

 • Publisert: 20.04.2017, 15:01
 • Kategori: Hobby
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  YouTube next?

 • Publisert: 15.04.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • Trenger litt hjelp fra dere lesere for jeg har lekt meg veldig med tanken på å starte min egen YouTube kanal når det kommer til tegning. Ser mange flotte YouTubere, og har enda en lang vei å gå, men føler meg så inspirert hver gang jeg sitter å ser på. Har kamera og stativ i tillegg, så hvorfor ikke?  Det jeg trenger hjelp til er først og fremst tips til hva dere ønsker at jeg skal tegne? Har noen ideer og kommer selvfølgelig til å legge ut her på bloggen, men trenger litt mer inspirasjon. Skal bli mye flinkere fremover å legge ut tegninger, men som sagt har jeg vært veldig dårlig den siste tiden. Har bestemt meg for å bli flinkere å utnytte gode dager, og snart får jeg forhåpentligvis min egen arbeidspult. Frem til nå så bruker jeg kjøkkenbordet som i seg selv er ganske stort, men sliter alltid med at når jeg rydder frister det lite å hente alt frem igjen. 

  Er stolt av samlingen min, men tar litt tid om jeg først har lyst å tegne, og orker ikke at det skal se så rotete ut hele tiden på spisebordet. Liker å ha det ryddig rundt meg, og slapper mer av om stuen for eksempel er ryddig. Soverommet er bare å gi opp, men igjen så ser jeg det ikke. Later litt som at det ikke er der. Hehe, neida. Men savner seriøst en ordentlig arbeidsplass, og ikke minst en mye bedre stol å sitte på enn kjøkken stolene våre. De er behagelige, men jeg sliter med vond rygg, så da er det ikke så aktuelt å sitte lenge på dem. De fungerer akkurat nå, men om jeg får ordnet en ordentlig arbeidsplass blir jeg å investere i en skikkelig stol som er mye bedre å sitte på. Kom gjerne med forslag til gode stoler som ikke er så altfor dyre. Student lommebok, trenger jeg si noe mer?  Det andre jeg lurer på er om dere har noen gode tips til lys. Prøvde et tappert forsøk på å filme ei tegning i går, men det gikk helt rett vest. For det første døde kamera, men tror jeg filmet litt for lenge, også var det ikke fult oppladet. Har notert meg det, så har ei mulig løsning til neste gang. Får jeg en arbeidsplass blir det inne på soverommet som da vil ha to ganske store vinduer med masse naturlig lys, men merker at jeg får en skygge over tegningen som ødelegger litt. I alle fall fikk jeg det i går når jeg filmet, men kan også ha noe med at jeg fikk dette innfallet på kvelden. Ikke akkurat beste lysforholdet, men man lærer hele tiden. Der jeg sitter nå har jeg også store vinduer som jeg kan utnytte meg av, så skal definitivt prøve meg igjen for å se om jeg får utnyttet det på noen måte, men tror jeg må ha lys fra litt forskjellige steder. Trenger derfor som nevnt tips til gode lamper eller løsninger til dette.

  Det andre jeg lurer på er gode tips til hvordan jeg kan få filmet hele filmen. Bruker litt tid, så har litt å forbedre meg på der. Bruker en minnebrikke på 16GB tror jeg, men får bare filmet rundt 19 minutter før kamera stopper å filmer. Skal prøve å stoppe filmingen slik at hver film ikke blir så lang, men er redd det blir hakkete i redigeringsprogrammet. Fikk ikke testet for filen er for stor til å flyttes over på minnepenn. Kan man kjøpe overføringskabel til kamera og eventuelt koble det til PC-en så man slipper å putte minnebrikke i PC-en for dette?

  Siste som jeg kommer på akkurat nå er om dere ville foretrukket musikk eller at jeg pratet i videoen, og eventuelt hvor fort den skal gå. Om jeg ikke speeder opp blir det å gå veldig lang tid, så blir garantert å speede opp litt. Er dette noe som høres interessant ut, og ville dere ha fulgt meg? Skal prøve å komme med video ca. en gang i uken alt etter hva formen tillater meg, men tror det hadde vært utrulig kult. Hva sier dere? Let me know!

  Håper dere har en ellers fin lørdag, og ha ei strålende påske!

  - JM

   

  #blogg #tegning #youtube #tips #trengerhjelp #lys #video #godstol #arbeidsplass #naturliglys

 • Publisert: 15.04.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Hvordan ser min almanakk ut?

 • Publisert: 12.02.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • //ikke sponset//

  Personlig elsker jeg almanakk for føler alt blir så mye mer oversiktlig. Skriver alt ifra forelesninger jeg har i løpet av uka til påminnelser som jeg må huske på. Har brukt almanakk i noen år nå, og for meg er det faktisk veldig vanskelig å skulle forestille seg en hverdag uten. Nesten blitt litt avhenging. Liker veldig godt å sitte med det ettersom det er veldig rolig og behagelig tidsfordriv. I tillegg får jeg ned alt på papir når det kommer til ting jeg må huske. 

  Vanligvis har jeg brukt å bestille i A5 størrelse, men før jul kom det almanakk i A4 størrelse. Hadde egentlig ikke tenkt å bestille, men så kom jeg til å tenke på at jeg alltid mangler plass i A5 størrelsen min. I tillegg fikk jeg kun plass til å skrive litt, og ikke alt jeg egentlig ville. Nå som jeg bruker den i A4 får jeg plass til alt jeg trenger.

  Noe nytt de også har kommet med er en måneds oversikt som lar deg planlegge de viktigste avtalene før du går i gang med full planlegging over dagene. Denne er kjekt å ha før hver måned, så det er lettere å sortere ut det som er absolutt mest viktigst å huske. Eksempel skriver jeg eksamensdatoene der samt de dagene jeg har eksamen slik at jeg lettere kan planlegge studieløpet. 

  Om du gjør som meg er Washi Tape som kommer fra Japan en utmerket idé å pynte opp almanakken om man ønsker litt farge. Jeg bruker en farge for hver måned slik at ingen blir like, også bruker jeg mine Staedtler penner for å matche fargen på Washi Tapen. Bare vær forsiktig om du bruker tapetkniv e.l. for papiret er ikke veldig tykt. Har brent meg et par ganger med å kutte litt for dyp.   Innlegget er ikke sponset, men om du ønsker å bestille din egen finner du nettsiden herUtenom sesongen er leveringen veldig kjapt, og liker at når almanakken nærmer seg slutten står det som en liten påminnelse at man kan kjøpe ny slik at du får den nye før den gamle ikke kan brukes lengre. Ikke så stort, men syns det er fint at de tar seg tid til det. For meg har almanakken gjort det mye lettere å organisere ting, og spesielt J vet hvor glad jeg er i almanakken min. Akkurat nå har jeg cover inspirert av Harry Potter. Ønsker du å lage collage er PicMonkey ei fin nettside om du bare vil ha det helt enkelt. 

  Kuleste med disse almanakkene er at du kan få dem som lærerversjon eller om du er russ. De trenger ikke se ut slik som min gjør. Det er veldig mye man kan bestemme selv hvordan skal se ut. Jeg har funnet en layout som er min favoritt. Håper dere likte innlegget. 

  Planlegger du mye?

  - JM

  #blogg #almanakk #planlegge #stor #skole #påminnelser #teip #dekor

  PS: Noen av washi tapene har jeg bestilt på eBay, mens andre er kjøpt på butikker som Panduro. Om det er en spesiell du liker så bare spør, så kan jeg svare hvor den er kjøp. 

 • Publisert: 12.02.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">24 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Throwback Thursday - Gammel tegning vs ny tegning

 • Publisert: 02.02.2017, 14:00
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte det kunne være gøy for dere å se hvilken fremgang jeg har hatt på tegninger siden jeg begynte å blogge. Føler i alle fall selv at jeg er kommet mye lengre enn hva jeg hadde gjort for fire-fem år siden. Den gang brukte jeg Youtube, men ikke likte aktivt tror jeg. Hadde heller ikke oppdaget Pinterest helt enda, noe som i alle fall har fått meg inspirert utallige ganger.   Bildet er ikke redigert, og ble tatt med mobilkameraet mitt. Ikke veldig bra bildet, men tenkte det også kunne være gøy å vise litt utvikling i hvordan jeg tar bilder i samme innlegg. 

  Bakgrunnen for denne tegningen er at det egentlig skulle være gave, men kom aldri så langt. Tegningen ble bare liggende, også syns jeg den selv var så fin. Hadde funnet inspirasjonen på nettet om jeg ikke husker helt feil, og tenkte denne ville jeg prøve å tegne. Var mest glad i å tegne jenter, og er vell egentlig det fortsatt, men tror det som utfordret meg var at hun var stilt i en annen posisjon og hadde hender, som er noe jeg vanligvis ikke ville ha tegnet. Hatet hender derfor hun har sånne "klumper", og unngikk det for enhver pris. Selv om kroppen er langt fra perfekt var det allikevel veldig spennende å prøve seg på den. 

  Ørene er ikke så altfor ille, hender jeg jukser og tegner dem slik enda. Er nok blitt flinkere til å prøve å tegne realistisk selv om det er vanskelig. Syns det var utrulig gøy og skulle prøve å etterligne anime stilen, men min var ikke helt vellykket. Hadde stort hodet, store øyne og streker til øyenbryn. Føler jeg har svært liten dybde i ansiktet, men selv om jeg ser masse feil er jeg faktisk enda stolt over tegningen. Elsker antrekket, og fikk plutselig lyst å tegne denne på nytt. Antrekket er faktisk inspirert av noe jeg har på ekte for elsker slike skjørt. Mitt er bare mer rutete som skotske skjørt, og genseren er ikke nøyaktig helt likens, men det er det jeg liker med tegningen. Morsomt å føle seg inspirert av noe, og gøy å se at jeg kan bli inspirert av tegningen selv i dag fire år senere. I tillegg har jeg fortsatt de samme klærne.  Er ikke helt fornøyd med lyssettingen på dette bildet, men er den siste tegningen jeg la ut på bloggen. Vet den også er litt "gammel", men tenkte allikevel å vise dere den for selv syns jeg forskjellene er store. Har nyere tegninger lagt ut på Instagram, så se gjerne der. Kommer også litt mer ut på bloggen, mye har bare vært julegaver, så har ikke kunne vist dem her. De største forskjellene er nok hodet, øynene og ikke minst brynene selv om de ikke vises så godt. Kroppen har mye av det samme som jeg tegnet før bare at nå tegner jeg hender. Er nesten blitt rart å ikke skulle tegne hender selv om jeg kan finne på å gjemme dem som her. Tegner aldri "klumpene" lengre til hender for føler det hadde ødelagt og satt meg sånn tilbake i progresjonen min. Øynene er blitt mye mindre så det passer bedre til ansiktet, i tillegg jobber jeg hele tiden med å få liv i øynene. Tegner munn og her følte jeg for å ha litt leppefarge på henne. 

  Hun var inspirert av stiler fra Miami da jeg egentlig tenkte å komme med en serier jenter som hadde forskjellige klesstiler alt etter hvor i verden de kom fra. Ser fortsatt ting jeg kunne gjort annerledes, men fikk prøvd meg på mye nytt her også. Hadde ikke tegnet så mye hatt før, så det var gøy. Testet i tillegg ut litt farger som jeg aldri har prøvd, som viste seg å være ganske bra til tross for at jeg var skeptisk. Trenger fortsatt masse øving på skyggelegging av klær, men bruker YouTube mye mer flittig nå, og ikke minst Pinterest er min nye "bestevenn" for å hente inspirasjon. 

  Hva syns dere? Gøy med slikt innlegg? Kan dere se forskjellene?

  - JM

 • Publisert: 02.02.2017, 14:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">20 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  DIY: Lag egne såper

 • Publisert: 31.01.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • //Bilder kommer!//

  Hva er ikke deiligere enn å kunne vakse hendene når man føler seg skitten etter en arbeidsdag eller mens man lager mat. Jeg personlig elsker såper fordi de ikke bare får meg til å føle meg renere på hendene, men kan komme i så mange varianter. Vi har alt ifra flytende såpe på dispenser til det gode "gamle" såpestykke. Alt etter smak og behag. Personlig er jeg veldig glad i såpe for liker ikke den følelsen av å være skitten på hendene. I vesken har jeg alltid med meg en antibac i tilfelle jeg skulle trenge å vaske meg, også liker jeg å være så ren som mulig før jeg tar på håndkrem. Skal jeg for eksempel lage mat jeg alltid vaske hendene. 

  Det som kan være litt skummelt med såpe i dag er at de kan inneholde mye parfyme for at det skal lukte godt, og i lengden kan det være skadelig på kroppen. Da har man alternativer, men de kan fort bli kjedelig eller dyrt. Så hvorfor ikke lage selv? Jeg syns det er veldig enkelt, og kan bli en utrulig flott venninne gave eller som et tilbehør til badet som er praktisk på samme tid. Dette trenger du:

  - Såpemasse, jeg kjøpte på Panduro

  - Former

  - Farge, kan fåes kjøpt på Panduro

  - Duftolje

  - To kjeler

  - Dekorasjon, valgfritt

  - Skjærefjøl som du ikke er så glad i

  - Ren kniv til å dele opp såpene i mindre biter

  - Noe å røre med

   

  Start med å ha ca. 1-3 dl vann oppi en kjele. Vannmengden kan variere alt etter størrelse på kasserollen, men vil anbefale at du ikke har så mye for nå skal du ha den tomme kasserollen oppi kjelen med vann. Sett på kokeplaten så vannet og kjelene får varmet seg opp. Skjær så såpen opp i mindre biter så den blir lettere å smelte. Ha heller ikke for mye såpemasse i for gangen for da blir det vanskeligere å få smeltet alt. Unngå å få vann i såpemassen, så ville ikke hatt for høy varme, for stor kasserolle eller for mye vann. Bruk noe du ikke er spesielt redd for til å røre med og som ikke ødelegger kasserollen. Jeg bruker ikke stål, men plastikk eller tre. 

  Etterhvert som såpen smelter kan du ha i duftolje. Jeg bruker en med lavendel lukt, men har veldig lyst å prøve andre. Ha i litt farge når du ser det er smeltet, men vær forsiktig. Jo mer farge, jo sterkere blir fargen på såpen. Om du har hatt i for mye farge kan du bare ha i litt mer såpemasse så vil fargen lysne litt. Ikke la deg lure av at du kanskje trenger mer farge selv om den smeltete såpen er veldig lys, for når alt stivner kommer fargen mye bedre frem. Lager jeg for eksempel rosa såper bruker jeg ikke mer enn et par dråper ettersom den fort kan bli mer rød enn rosa. 

  Når såpen er smeltet kan du ha dem oppi former. Jeg bruker former av silikon så de er lettere å få ut, også er de super enkel å vaske. Her må du jobbe kjapt for såpen smelter mye fortere enn man skulle tro! Ha klar alt du vil trenge av former. Anbefaler på dette tidspunktet å ha oppi det du vil ha oppi av dekorasjon om du ønsker. Alt fra legofigurer til små figurer av dyr fungerer slik som man får kjøpt på lekebutikk. Om du ikke ønsker at alt skal legge seg i bunnen kan du starte med å ha litt såpemasse i formen, vente 1-2 minutter før du legger figuren i. Nederste laget vil ha stivnet litt, men ikke nok til at figuren vil falle ned, men dette må du bare se hvilken teknikk som passer best. 

  Kjøleskapet fungerer aller best til å kjøpe dem ned. Etter noen timer kan du allerede bruke dem. Du kan også bruke benken, men det vil ta mye lengre tid. Når du tar dem ut, så er det bare å snu dem for å få den "pene" siden opp. Ta dem så rett i bruk eller pakk dem inn i cellofan og knyt sløyfe for å gi i gave til ei venninne eller familien. Bruker selv å lage masse små såper, og har fått høre av venner og familie at de liker veldig godt slike gaver! Fine med formene er at du kan bruke de om og om igjen, i tillegg bruker du lite farge og lukt så disse varer lenge. Bruker ofte å bare kjøpe selve såpemassen som du enten kan kjøpe i butikk eller i nettbutikken her. Fins selvfølgelig flere varianter, men denne liker jeg best om jeg skal lage mange. Prøv deg frem med hvor mye såpe du trenger. Jeg bruker å kjøpe 1 kg når jeg først handler, og bruker aldri hele i samme slengen. Ville i alle fall delt den opp i seks eller åtte biter, og smeltet litt og litt i gangen for å se hvor mye du trenger. 

  Masse lykke til!

  - JM

   

 • Publisert: 31.01.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Klar til skolen?

 • Publisert: 11.01.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • Mange har allerede begynt på skolen, og for min del begynte jeg ikke i dag. Fikk sen juleferie, så var litt deilig med en rolig start på året, men plutselig kan man kjenne stresse komme snikende for hva skal man egentlig forberede? Skal man ha bøker, ikke bøker? Hva med notatbok, eller skal man skrive på pc? Jeg tenkte å komme med mine tips for en litt lettere hverdag.

  1) Start med å planlegge tidlig!

  Vet denne er sykt klisje, men det fungerer faktisk å planlegge. Jeg bruker almanakk og i denne kan jeg notere ned alt som trengs å huskes. Etterhvert som mange ting kommer på engang glemmer man fort de aller viktigste tingene, og der er litt kjipt når man plutselig kommer på innleveringen i morgen, eller at eksamen nærmer seg med stormskritt. Jo fortere man begynner med planleggingen, jo enklere blir det. Ingen sier at man skal sitte mange timer hver dag, men ha om så en liten bok hvor man noterer ned viktige beskjeder eller lignende. Av erfaring fra forrige semester skal jeg bli mye flinkere på akkurat planlegging, for jeg ser at strevet lønner seg til slutt.

  2) Kjøp inn nødvendig utstyr

  Her går det veldig på preferanse på hva man liker, men kan være nyttig å ha alt ifra post-it lapper, til penner/ blyanter. Skaff oversikt over hva du trenger, så slipper du låne eller være fri. Spesielt på eksamen kan godt skriveutstyr være nyttig, også slipper man unødvendig utsyr. Jeg foretrekker å alltid ha med meg et penal med litt enkle skrivesaker i, markeringstusj, viskelær, notatblokk, post-it lapper, en perm for å kunne legge viktige papirer i, og selvfølgelig almanakken min samt andre ting jeg ikke kommer på i farten. Vær rask med å kjøpe inn nødvendige bøker slik at du slipper å komme på forelesninger uten dem. Ikke vent med det til siste liten. Angrer absolutt ikke på at jeg kjøpte bøkene på starten av året. Mye lettere om man vil forberede seg til forelesningen. 

  3) Vær flittig med å skrive notater

  Alfa omega for å kunne lære seg stoffet bedre. Har du en bedre metode bruk den selvfølgelig, men jeg ser at skriver man notatene selv jevnlig er det mye lettere når eksamen kommer. Værste er når man sitte med masse bøker, masse stoff og uforståelige notater fra for eksempel andre mens eksamen er uker eller dager unna. Jeg har en tro om at jobber man jevnlig vil man se at resultatet lønner seg til slutt. Jeg skal i alle fall være mye flinkere på å bruke tid på gode notater, samt diskutere stoffet mye mer.

  4) Finn en struktur som fungerer

  Finn en god fast struktur som faktisk fungerer for deg. Hva som fungerer for andre trenger ikke nødvendigvis fungere for deg, og omvendt. Vi er ikke like, så her må man bare prøve seg frem. Noen foretrekker løpeturer før skolen, mens andre sover til siste minutt. Det jeg ser med en fin struktur er at det er lettere å blant annet komme seg opp om morgenen, i tillegg klarer man kanskje flere av målene sine i løpet av dagen. Struktur hjelper veldig da kroppen foretrekker det fremfor svært stor ubalanse fra dag til dag. 

  5) Få nok søvn

  Er altfor dårlig på denne, men prøver i alle fall og det teller. Legg deg gjerne til samme tid hver dag, så blir det lettere når man står opp. Hjernen trenger at vi sover for ikke bare slapper vi av, men kroppen kvitter seg med avfallsstoffer samt mye mer. Søvn hjelper på konsentrasjon som er svært viktig på skolen, og for at man i det hele tatt skal fungere. Jeg fungerer i alle fall ikke så godt etter en natt med lite søvn, så ser at netter hvor jeg får en god natts søvn kan ha stor betydning på hverdagen min. 

  6) Sett ulike mål

  Her kan det være fint å samle litt mål i kategorier ut ifra hvor viktige dem er. For eksempel kan man ha noen langsiktige i en kategori, og noen kortsiktige i en annen kategori. Kortsiktige kan godt lede til de litt mer langsiktige, men mål kan være fint å ha uansett. Det kan være nyttig når man trenger å se hva som skal leses av pensum slikt at det ikke blir for overveldende. Sett egne mål ut ifra egne forutsetninger, og husk at alle mål er like viktige. Selv et mål om å bare klare skoledagen er like fullverdi som få A på eksamen. Det er hva du gjør det til selv.

  7) Vær realistisk

  Her er det litt viktig å holde tungen rett i munnen for vi er så forskjellige, og man kan ikke forvente at alle skal gjøre det like bra. Med forskjellige forutsetninger, blir det forskjellige resultat. Mitt mål er å bestå fagene på vårsemesteret og lære noe nytt samt litt mer personlige mål, men trenger ikke være vanskeligere enn det. Senk heller kravene, så blir man ofte mye mer positivt overrasket enn om man har altfor store krav som ikke kan innfris. Har god erfaring med. Forventet kanskje å gjøre det litt bedre på eksamen, og ble selvfølgelig skuffet da kanskje resultatet ikke ble slikt det ble. Men var langt fra dårlig, og jeg besto som var den beste følelsen i hele verden etter lang slit. Som samboeren sa havner jeg i alle fall ikke etter med studiepoeng som kan bli kjipt etterhvert om man havner langt unna. Vær stolt over hva du utretter, og jobber for. 

  8) Skaff en oversikt

  Skaff oversikt over timeplan eller for eksempel hva som skal foreleses om i de ulike fagene. Ofte gjør det det litt mer spennende å faktisk komme til forelesning enn om man aldri vet hva man skal ha om. Oversikt hjelper også å vite hva som er nyttig å kunne til eksamen når den tid kommer. Alle fag har læreplanmål som skal være tilgjengelig. Gå gjerne over disse i starten av semesteret/ skoleåret, og enda engang til mot slutten for å sikre seg at man har forstått faget. Still spørsmål om du lurer på noe angående lærerplanmålene eller andre ting på studiet. 

  9) Forbered deg godt, og dra på forelesning/ skolen

  Utrulig nok går man faktisk glipp av mer enn man tror i løpet av en forelesning/ skoletime enn man skulle tro. Jeg angrer masse på at jeg ikke prøvde hardere for å komme meg på forelesning selv om eksamen og slikt gikk bra. Ikke bare for at jeg syns mange av temaene var utrulig interessante, men føler jeg husker så lite på slutten av året. Var oppsummeringsforelesninger, men lett å tro at man ikke trenger disse. Alle er viktige, men selvfølgelig prioriter det som er viktigst for deg. 

  10) Ha det gøy!

  Slipp stresset, og ha det gøy! Man er jo på skolen for å lære, men har man en altfor streng fast rutine hver dag kan ting bli kjedelig. Unn deg en time tidligere fra skolen en gang i blant om noe gøy for eksempel skjer senere på dagen. Ha belønninger som motiverer. Syns det er kjempe gøy å prate om alt vi har lært om på skolen som jeg ser på seg belønning i seg selv. 

  Fant du innlegget nyttig?

  - JM

 • Publisert: 11.01.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">14 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Miami beach style

 • Publisert: 14.09.2016, 20:00
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte jeg skulle prøve å utfordre meg selv noen dager fremover ved å tegne ulike stiler. Ideen fikk jeg faktisk fra en dag hvor jeg egentlig planla å lete etter bloggtips for viste ikke helt hva jeg skulle blogge om. Kom over en blogg som tipset om f.eks. plasser man ville reise, og da kom jeg på at jeg kanskje kunne tegne en klesstil som "representerer" ett land, by e.l. Husker dessverre ikke bloggeren som ga meg disse tipsene, men kom i alle fall på noen land mens jeg satt å skrev. Første landet jeg vil trekke frem er Amerika, og byen Miami. Helt tilfeldig at jeg valgte denne stilen først.   Tror kanskje en del av meg savner sommeren for den har gått så sykt fort! Jaja, høsten er kommet og det elsker jeg. Prøvde å velge et litt sommerlig antrekk for det minner meg veldig om Miami. Tenker ofte på hvite strender, sol, og spesielt farger. I tillegg til en solbrun hud. Fargene kom ikke helt frem på kamera, men jeg ble veldig fornøyd faktisk.   Valgte lang kjole med en liten clutch aktig veske. Er litt usikker på hva det heter. Ga henne solbriller, en litt mer solbrun hud, krøller og selvfølgelig solhatt! Prøvde å la klærne bli så fargerike så mulig selv om det er en kombinasjon jeg personlig aldri ville hatt, men var gøy å eksperimentere med farger jeg aldri har brukt før. Spesielt rosafargene. På bildet ser de mer lys rosa ut, men på ekte er det mer sjokkrosa. Måtte ha en tatovering og selv om jeg prøvde å få den mindre. Var ikke så enkelt, men øvelse gjør mester, eller hva?  Begynte med skissere med Derwent gråblyant i 3B for ville ha litt myke linjer, og noe som gikk enklere bort om jeg trengte å viske. Etter å ha tegnet ferdig skissen gikk jeg over med mine trofaste Staedtler penner i masse forskjellige farger. Noen av dem var litt uvante å bruke i med at enkelte bruker jeg sjeldent/ aldri. Noe jeg definitivt skal bli mye flinkere på. Når det kom til selve "fargeleggingen" har jeg brukt en blanding av Copic Sketch Markers og ProMarkers. Husker ikke akkurat hvilke jeg brukte, men om det er noe du vil jeg skal legge med innlegget, rop gjerne ut :) 

  For å gjøre siste finish ferdig gikk jeg over helt til slutt med Prismacolors og hvit gel pen for å gi litt liv til tegningen. Gleder meg til neste stil, da tenker jeg å gjøre en mer Milano inspirert stil. Håper jeg rekker det slik at jeg kan publisere neste i morgen. Håper dere har en fortsatt nydelig kveld<3

  - JM

  #blogg #art #tegning #miami #fashion #utfordring #fargerikt #tusj #copicmarkers #promarkers #fargeblyant #prismacolours #gråblyant #derwent #penn #staedtler #skisse #fotografi #stil #land #by

 • Publisert: 14.09.2016, 20:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">22 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  DIY: Hvordan lage egne armbånd

 • Publisert: 30.08.2016, 22:32
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte å vise dere en kjempe enkel DIY (Gjør det selv) prosjekt som lett kan tilpasses til hvilken som helst smak og stil man ønsker. Var en kjempe enkel og utrulig morsom DIY som man godt kan kose seg med på en sen høstkveld. Nå som skolen er kommet for fult er det gøy å kunne variere tilbehøret fra dag til dag. Ofte kan det bli fort dyrt om man skal kjøpe mye forskjellig, så hvorfor ikke lage selv? Jeg bestilte alt fra eBay og er strålende fornøyd. Dette du vil trenge:

  - Tråd

  - Armbånd

  - Limpistol

  - Pynt/ Charms

  - Jump rings til å feste pynten med

  - Smykketang 

  Armbånd her / Perlepynt her / Dragepynt her / Fjærpynt her / Hodeskalle pynt her / Hjertepynt her (Drop heart) / Peacetegn her (Style nr 23)


  Jump rings her / Tråd i forskjellige farger her
   

  Slik gjør du:

  Start først med å ha litt lim fra lim pistolen der du ønsker at første del av tråden skal sitte fast. Vær obs på at limet er veldig varmt, så her kan man fort brenne seg. Når tråden er festet seg kan man godt legge ei lita stripe med litt mer lim for så surre tråden rundt. Det kan fort bli knute på tråden, og limet tørker fort, så jobb i små seksjoner av gangen. Jeg hadde ikke lim hele veien rundt, bare innimellom for å få den til å sitte. Syns det satt veldig godt selv der jeg ikke har hatt lim. Du kan også klippe dem opp for å surre rundt, da går det litt fortere. Jeg fikk minst fire armbånd i alle fall ut av en bunke med tråd, og har enda sikkert nok til i alle fall en til, om ikke to. Med andre ord kan du lage masse armbånd for en billig penge.

  Når du endelig er ferdig med å surre tråden rundt og alt har fått festet seg er det bare å begynne med dekoreringen. De to øverste klipte jeg ikke for kunne bare tre en jump ring igjennom pynten. Har brukt en landing mellom peacetegnene, dragen, fjær og hodeskaller. Veldig typisk meg, så passet godt. 

  For å få perlene på disse klipte jeg armbåndet i to først før jeg begynte å surre tråd rundt. Etterpå var det bare å tre på de jeg ønsket, lime og surre litt ekstra tråd rundt for å sikre meg at det sitter. Her gjelder det bare finne sin egen teknikk. Har brukt en blanding av perler, peacetegn, og fjær. Sommerfuglene er kjøpt på Søstrene Grene her i Trondheim.

  Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage. Fins mange utallige perler på eBay som man kan bestille, og lek gjerne med farger. I første omgang ville jeg ha veldig anonyme farger på tråden, mens lot pynten heller være det som fikk oppmerksomheten. Heller ingenting som sier at du ikke kan ha armbånd med kun tråd om du kun foretrekker det. Tror jeg kommer til å lage noen selv. 

  De kjennes veldig greie å ha på seg. Passe stor til at man kan stikke hånden gjennom, men uten at de faller av. Planlegg gjerne kjøpene, og man trenger ikke kjøpe alt med engang. Ønsker man ikke bruke eBay har Panduro mye fint, men til en litt dyrere penge. Der kjøpte jeg forresten smykketangen, men den var på salg for fikk den i en sånn forundringspose så husker ikke prisen. Er bare å lete enten på nettbutikken deres, eller i butikken da de har mye fint. 

  Bare vær obs på at om du kjøper fra eBay kan man støte på useriøse selgere til tider, og ikke alltid man kan få produktene sine. Jeg har så langt hatt veldig positive kjøp, og det jeg kjøpte for å lage smykker kom relativt kjapt. Har kjøpt litt nå og da siden mai, og kommer sikkert til å kjøpe litt mer ting etterhvert. Jeg bruker kun PayPal når jeg shopper på eBay for da er du mye mer økonomisk sikret om varene ikke skulle dukke opp eller det er feil på dem. 

  Kunne dere tenkt dere en video av meg lage noe engang så si gjerne ifra. Håper dere likte prosjektet. Ha en fortsatt fin kveld!

  - JM

  #blogg #diy #armbånd #ebay #panduro #sostrenegrene #trondheim #netthandel #paypal #værvarsom #tråd #perler #pynt #morsomt #kreativ
   

   

 • Publisert: 30.08.2016, 22:32
 • Kategori: Hobby
 • #comments">10 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Mitt studieutstyr

 • Publisert: 27.08.2016, 12:30
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte å vise dere hva jeg bruker av utstyr nå som jeg er student. Kanskje litt i seneste laget, men tenkte kanskje noen ville like det. 

  Personlig almanakk

  Det første jeg ha er almanakken min, og er ikke et krav om å kjøpe en slik. Jeg personlig liker bare å planlegge, og føler at en slik almanakk er til stor hjelp. Har den plassen jeg trenger, og kan skrive inn alt som jeg må huske på slikt som datoer for innleveringer og eksamener. Har jeg noe som burde vært lest til ei bestemt forelesning kan jeg bare skrive det i denne slik at jeg husker på det. Bruker også den til å skrive avtaler som jeg må huske på, hva som skal gjøres i løpet av uka osv. For meg er den rett og slett genial! 

  Skrivebøker/ PC

  I løpet av studie kan det være greit å notere ned enten fra læreboka, eller det læreren/ foreleseren sier. Når man noterer husker man mye bedre, og så mye lettere å øve til eksamen når man har stikkord som man kan gå tilbake for å se på. Jeg elsker å sitte i fred og ro for å notere ned for meg selv. Lager gjerne figurer som illustrerer det jeg skal lære, eksempler osv. Da elsker jeg å bruke farge som jeg kommer til litt lengre ned i innlegget. Skrivebøker er også lette å personaliseres. Tenkte å komme med et innlegg litt senere i uka som kommer om ulike måter å dekorere dem på. 

  Bruker du PC for å skrive på anbefaler jeg å finne en PC som passer ditt bruk. Fins masse PC-er ute på markedet, og man trenger ikke gjøre det dyrt. Lurt å ha ett godt skriveprogram, og ei minnepenn slik at man kan skrive ut noe eller overføre viktige dokumenter til f.eks. øving til eksamen. Skal man bruke PC til å skrive notater under forelesning kan det være greit med en litt mindre PC, for bordene fremover en er ikke så store, så å komme med en svær PC vil ta veldig mye plass. Ellers legger de fleste foreleserne ut powerpointene og slikt ut på nett som man enkelt kan hente.

  Skriveutstyr

  Her varierer det veldig hva man liker å bruke. Akkurat her er jeg veldig enkel. Bruker blyantpenn først for så skrive med penn etterpå. Vet det er en unødvendig prosess, men liker å gjøre det i tilfelle jeg gjør feil, og hender ofte jeg visker ut ting for jeg vil skrive det på andre måter. Da orker jeg ikke begynne med blanco. Vet det fins penner som man kan skrive med, og viske ut om det skulle bli feil, har bare ikke kjøpt dem enda. Liker også veldig godt å bruke post-it lapper og lapper for å notere hvor f.eks. kapittelet starter. Denne var jeg så heldig å få fordi jeg er medlem av pedagogstudentene.   Fargerike penner

  Disse er helt opp til en selv om man vil bruke, men jeg elsker å bruke slike. Om man skulle være uheldig å skrive feil er det enkelt å hviske ut. Liker å bruke farger for da føler jeg det blir mer ryddig, men også mer interessant blant notatene mine. Disse bruker jeg spesielt når jeg planlegger i almanakken min. F.eks. har oversikt over forelesningene mine en farge, mens avtaler en annen farge. Da klarer jeg lettere å skille ut hva som er hva. Kjøpte de på Staples om du vil ha slike, og elsker at det er så mange farger.

  Man kan også velge vanlige penner med farge, men de fra Stadtler går ikke ant å viske vekk om man skulle skrive feil. Jeg bruker en fin blandingen mellom begge type pennene. De har hver sin funksjon, og de fra Stadtler bruker jeg flittig når jeg tegner. Har sett mye større sett på Amazon, og har så lyst å bestille. The struggle is hard. Er nemlig slik at jeg elsker farger, men liker også svart/ hvitt. Men akkurat når det gjelder notater må det være litt farge.
  Markeringstusj

  Mange er nok vandt til de litt mer tykkere, men disse er faktisk helt super til å markere med. Du kan viske bort om du skulle markere feil, eller veldig skjevt. Jeg hater f.eks. om det blir skikkelig skjevt. Kjøpte de sammen med tusjene på Staples, og angrer ikke et sekund. Bruker de spesielt til almanakken min, men også til å markere viktige ting i lærebøkene jeg har. Hvert kapittel har egen farge som for min del gjør det lettere å holde oversikten. 
  Fins mye mer man kan ha som utstyr, men orket ikke rote frem alt, for er kun stort sett det her jeg bruker. Ellers kan det være greit å ha blyantspisser i penalet, en linjal, passer osv. Utstyret kommer egentlig helt ann på hva man studerer. Noe jeg ikke tok bilde av men som jeg kom på nå som kan være lurt er en nødlader eller powerbank som det heter. Du kan enkelt lade mobilen din opp om den skulle risikere å bli tom for strøm i løpet av dagen. Akkurat nå har jeg to slike da jeg hadde kjøpt en på clas Olhson, og andre var jeg så heldig å få i med at jeg er medlem hos pedagogstudentene. Clas Olshon har mye billig. Alt ifra matbokser som kan være lurt å ha, drikkeflasker, penal, blyanter osv. 

  TGR er også en fin butikk for de som har det, og for de som ikke har det er Nille, Europris og Staples fine alternativer i tillegg til Clas Olshon. Om man ikke har printer på skolen anbefaler jeg å investere i god printer hjemme slik at man kan skrive ut viktige dokumenter, notater osv. Man vet aldri når man får bruk for det, og særlig når man øver til eksamen. Lag ei liste over hva du trenger, så slipper du å kjøpe dobbelt opp av noe du allerede har. 

  Kommenter gjerne ditt studieutstyr. Kan være jeg har glemt noe. Ha en strålende lørdag alle sammen. 

  - JM

  #studie #skole #utstyr #almanakk #planlegger #skrivebok #skriveutstyr #blyantpenn #penn #viskelær #postit #lapper #tusj #fargepenn #markeringstusj #farger #tips 

   

   

 • Publisert: 27.08.2016, 12:30
 • Kategori: Hobby
 • #comments">16 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Hva bruker jeg for å planlegge dagen min med?

 • Publisert: 22.08.2016, 20:00
 • Kategori: Hobby
 • De fleste som kjenner meg vet at jeg elsker å planlegge. Er rett og slett avhengig av det for å få system på alt som skal gjøres i løpet av en uke. Liker veldig godt å ha ting på papir samtidig som jeg liker å gjøre litt personlig ut av det. Fins mange måter å planlegge på, og heldigvis fins det ikke bare en type planlegger. Når det kommer til planlegger kan man velge alt ifra enkle som man får kjøpt på bokhandleren f.eks., de man kan bestille eller lage seg en selv rett og slett. Hadde en periode hvor jeg lagde planleggeren min selv, men det tok veldig lang tid, så opplevde at jeg ikke fikk til å oppdatere den like ofte som jeg skulle ønske jeg klarte.

  Da kom jeg plutselig over en side som heter personligalmanakk.no hvor man kan bestille en egen planlegger. Innlegget er ikke sponset, men er så utrolig fornøyde med dem at jeg har lyst å dele med dere andre. Mange er allerede blitt studenter, men er ikke for sent å kjøpe en planlegger enda. Det jeg elsker med personligalmanakk er at du kan gjøre den veldig personlig. Man kan velge alt ifra hvordan bilder man ønsker på forsiden, til hvordan sidene i selve almanakken skal se ut. Er man lærer kan man få inn egne sider tilpasset nettopp dette yrket. Dessverre fins det ikke til andre yrker, men den er super å bruke uansett.

  Tror dette er min fjerde almanakk fra dem, og elsker å dekorere den. Har kjøpt washi tape som det heter på engelsk fra eBay. er teip med dekor på som man dekorere det meste med. Jeg har forskjellige farger til de forskjellige månedene. I år kunne man også bestille klistremerker som man kan bruke til å gjøre planleggingen mer oversiktlig, så var veldig gøy å teste ut disse. Noe jeg var utrolig imponert over var den raske leveringstiden de hadde, men kan selvfølgelig variere ettersom hvor mange det er som bestiller samtidig. Bestilte syv slike klistremerke sammen med almanakken, for fikk et gratis. Fikk bare to, så sendte mail, og straks lå det seks nye slike ark i posten uten ekstra kostnader.

  Føler livet er mer oversiktlig, og spesielt nå som jeg skal gå skole i tillegg til å ha bloggen. Er mye å holde styr på, så denne passer meg ypperlig. Man får mye for pengene, og man trenger ikke så stor om man ikke planlegger mye. Jeg trenger ganske god plass så bestiller alltid i A5 størrelse. Akkurat passe stor nok til at man får plass i vesken, eller liten ryggsekk f.eks. Enkel å ta med seg, og fantastisk at man kan ha så personlig uttrykk på den. Ofte kan slike en kjøper i butikken bli veldig kjedelig, og jeg må hele tiden gjøre ting personlig. Spesielt om jeg får være kreativ, noe de som kjenner meg sikkert er svært enig i.

  Håper dere likte tipset mitt, og ha en fortsatt fin dag! 

  - JM

  #blogg #planlegge #personligalmanakk #planlegger #oversiktlig #ryddig #design #pent

 • Publisert: 22.08.2016, 20:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">14 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Vinneren av tegnekonkurransen

 • Publisert: 14.08.2016, 20:05
 • Kategori: Hobby
 • Da er tiden inne for og endelig kåre en vinner av konkurransen. Først vil jeg takke alle som deltar<3 Setter veldig stor pris på det. Har så lyst å tegne alle forslagene som kom inn, men kunne bare bli en vinner. Vinneren av konkurransen ble derfor: 

  Dvergpinschereimitthjerte aka Toini

  Er på tur til å stresse ut døren, så beklager så uendelig masse for at det ikke ble ett større innlegg. Men sjekk gjerne ut bloggen hennes, som du finner her. Hun tar masse flotte fantastiske naturbilder. Gratulere så masse til vinneren!

  - JM

  #blogg #konkurranse #vinner

 • Publisert: 14.08.2016, 20:05
 • Kategori: Hobby
 • #comments">10 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Konkurranse - Vinn valgfri tegning av meg

 • Publisert: 14.08.2016, 14:19
 • Kategori: Hobby
 • Vill bare påminne om konkurransen som jeg har her på bloggen min. Har vært litt lite aktiv de siste dagene, grunnen skal dere få vite i ett annet innlegg. Om du ønsker å melde deg på finner du direkte link til konkurransen her.

  (Beklager at jeg bruker et gammelt bilde, og samme som jeg brukte i forrige innlegg. Har dessverre ikke noe nytt.)

  Del gjerne videre, eller tips noen du vet kanskje ønsker seg noe tegnet. Ingen krav om å ha blogg for å melde seg på. Avslutter konkurransen i kveld kl. 20.00 da jeg trekker vinner, og annonserer det i et eget innlegg. 

  Masse lykke til!

  - JM

  #blogg #konkurranse #tegning #art

 • Publisert: 14.08.2016, 14:19
 • Kategori: Hobby
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Konkurranse - Vinn valgfri tegning av meg

 • Publisert: 11.08.2016, 20:00
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte å ha en konkurranse igjen på bloggen ettersom det begynner å bli en liten stund siden sist. Sist gang kunne dere velge mellom tre tegninger, men ettersom jeg står litt fast på hva jeg kan tegne så skal vinneren få velge. Blir bare trukket en vinner denne gangen, men meld dere gjerne på. Om tegningen er i svart/ hvitt eller farger spiller ingen rolle. Du bestemmer akkurat hvordan du vil ha den. Du kan velge enten A5 eller A4 fomat. 

  Det du må gjøre for å være med i konkurransen er:

  1) Gå inn på facebook siden min, og lik den. Her legger jeg ut innlegg, og du vil alltid være oppdatert. Du finner direktelink til siden her. (Om du allerede liker siden min på Facebook hopper du bare over dette punktet, og går rett på nummer to)

  2) Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet med navn, e-post og hva du ønsker jeg skal tegne. Helst så detaljert som mulig. Jeg ha e-posten i tilfelle jeg skulle lure på noe, og særlig vist du deltar uten å ha blogg. Ingen krav om at du må ha blogg, så bare å melde seg på, men e-post er min eneste måte å kontakte deg på :) 

  Vinneren trekkes på søndag 14.08.2016 hvor vi kan diskutere mer hva du ønsker. Beklager gammel tegning, men har dessverre ikke noe nytt. Kvaliteten ble litt ødelagt da jeg tok bilde, men lover at den er mye bedre i virkeligheten. Her finner du innlegg om hva slags utstyr jeg bruker i tilfelle du foretrekker noe spesielt. Har ikke inkludert gråblyantene mine som jeg bruker når jeg skisser, men kan også gjøre svart/ hvitt tegning om det skulle være ønskelig. 

  Masse lykke til, og del gjerne slik at flere kan være med i konkurransen. 

  - JM

  #blogg #konkurranse #tegning #art #tusj #copicmarkers #promarkers #fargeblyant #prismacolor #penn #staedtler #gråblyant #derwent

 • Publisert: 11.08.2016, 20:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Ville du kjøpt tegningene mine?

 • Publisert: 17.06.2016, 08:30
 • Kategori: Hobby
 • Har lenge sittet å fundert på noe, så tenkte å lufte det for dere som leser bloggen min. Ville dere ha vært interessert i å kjøpt tegninger i fra meg for en pris? Er veldig usikker enda på hva prisen i så fall skulle vært, men om det blir aktuelt kommer jeg med ett mer utfyllende innlegg senere om akkurat det. 

  Ser mange artister gjør det, både gjennom Facebook, Instagram, Youtube, Patreon osv. Det er en "vinn vinn" sak for begge. Dere får ei tegning, mens jeg kan bruke pengene til å kjøpe enda bedre utstyr slik at dere får tegninger av enda bedre kvalitet. Pengene betyr ikke all verden for meg, akkurat nå har jeg bare lyst å dele min kunst med dere, og for meg er det enda mer trening. Ofte ender jeg opp med å tegne det samme, men vil utfordre meg selv, så da er dere perfekte til det. 

  Er ikke så flink å male, og tegne realistiske ansikter/ mennesker, men har veldig lyst å bli flinkere på å male i alle fall. Når det kommer til realistisk så har jeg veldig lyst å prøve meg på mat, natur, og spesielt dyr. Om du har en dose tålmodighet, så skal jeg alltid få til noe. Ettersom jeg er sykemeldt har en del fritid, så vil selvfølgelig tegne ettersom bestillinger kommer inn, om ikke formen er helt forferdelig. Uansett er det veldig beroligende for meg, og fint tidsfordriv selv når jeg er dårlig, så igjen "vinn vinn" for begge. 

  Hva sier du? Del gjerne, og setter pris på alt av tilbakemeldinger jeg får. Dette er svært nytt for meg, så trenger alt jeg kan få av konstruktiv kritikk :)

  - JM

  #tegning #art #kunst

 • Publisert: 17.06.2016, 08:30
 • Kategori: Hobby
 • #comments">18 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  DIY: Dekorere boks til oppbevaring del 2

 • Publisert: 09.06.2016, 14:10
 • Kategori: Hobby
 • Selv om det ikke er jul helt enda (sommer bare kom i vei!) så tenkte jeg å vise dere enda en kreativ måte å dekorere esker eller annen oppbevaring på. Jeg har brukt enda ei glossybox eske, og til denne oppbevarer jeg alt av hobbyting som jeg bruker til jul. Fin måte å ta vare på ting, så når julen kommer har jeg allerede mye rart jeg kan bruke om det er til å dekorere kort eller pynte innpakningen. Om du vil se hvordan jeg dekorerte første boksen finner du link til den herDet du trenger er: 

  - En boks

  - Blyant

  - Viskelær

  - Linjal

  - Maling 

  - Malepensler i forskjellige størrelser

  - Sjablonger 

  - Underlag 

  Til denne valgte jeg å skrive Christmas på esken så det er mye lettere for meg å finne den. Har dessverre ikke link da det er noe jeg har fått for lenge siden. Sjablongen jeg derimot brukte til å lage klokka kan du finne på Panduro sin nettbutikk, eller i vanlig butikk. Linken finner du her.

  Valgte å ha denne esken grå for litt variasjon, og link grå vintage maling fra Panduro finner du herDenne er super enkel å jobbe med, og tørker veldig fort, men kan være greit å vente litt mellom strøkene. Til bokstavene brukte jeg Hobbylack matt i fargen Bordeaux som du finner link til her.

  Den røde penselen er veldig gammel, mens den store er kjøpt på Søstrene Grene her i Trondheim. Tenkte det var på tide å investere i ny og større pensel, veldig praktisk når man skal male større overflater.  Kan være greit å starte med ett underlag, og klær som man ikke er redde for før man begynner å male. Veldig dumt å risikere å søle på ett møbel eller en veldig fin topp for så ikke å få det bort igjen. 

  Begynte først å male gråfargen, og da maler jeg alltid to strøk. Mellom første og andre strøk trenger man ikke vente så altfor lenge, denne tørker som nevnt veldig fort, men etter andre strøket venter jeg bestandig en dag eller to før jeg begynner på selve dekoren. Kjipeste jeg vet er å begynne å male i en farge, mens så oppdager jeg at grunnfargen ikke er ordentlig tørket så de blander seg. Mørke farger kan være vanskelig å fikse på om man gjør feil. Malte en og en bokstav i mørk rødt for at ikke de skulle bli ødelagte når jeg la sjablongen oppå dem. Her har jeg brukt linjal, hvit blyant og viskelær for å lage ei rett linje så bokstavene ikke skulle bli skjeve. Veldig enkelt å viske bort etterpå. 

  Brukte også den røde malingen til å male klokken, ville ikke ha typisk juleutseende så derfor ble bokstavene i rødt heller. Likte det, men usikker på om jeg kanskje kommer til å forandre det etterhvert. Blomstene jeg har brukt i hjørne har mamma kjøpt på en hobbybutikk i Sverige, men du kan finne slike på Søstrene Grene, Panduro, Nille, Europris, eBay eller andre hobbybutikker.  

  Fortell meg gjerne om deres hobbyprosjekt, og om dere ble inspirert av dette. Nå skal jeg snart sette i gang å ordne meg selv for jeg om min kjære skal dra på innflyttningsfest til en kompis av oss begge. Det blir veldig koselig, og gleder meg veldig. Håper dere får en fortsatt fin torsdag <3

  - JM

  #hobbyprosjekt #inspirasjon #boks #maling #pensel #blyant #linjal #viskelær #sjablong #hobbybutikk #kreativ #onsdag #panduro #sostrenegrene #ebay #jul

 • Publisert: 09.06.2016, 14:10
 • Kategori: Hobby
 • #comments">20 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Konfirmantens kort

 • Publisert: 07.06.2016, 19:00
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte å vise dere kortet som ble gitt til konfirmanten i helga. Disse to er jeg urolig stolt av for er første gang jeg prøver meg på å tegne bil, så er litt stort. 

  Tenkte ikke på å ta bilder mens jeg lagde dem, så ble bilder av dem i stedet stående på bordet sammen med alle de andre kortene. Måtte bruke en del referansebilder, og hadde heldigvis ei How to draw cars bok som jeg kunne se i. Så fant jeg bare sammen farger som passet sammen. Tenkte siden at konfirmanten er gutt så måtte han få biler. Den familien har alltid vært glad i fart og spenning, så tror det passet veldig bra.

  Ha brukt kun tusj på disse, men kunne sikkert gått over med fargeblyant for å få bedre skygger. Var bare veldig sliten etter å ha holdt på i godt over to dager med disse. Konfirmanten ble helt forbauset over disse, så veldig artig å se at han likte dem så godt! Hadde ikke så lyst å vise bilder av dem før konfirmasjonen i tilfelle konfirmanten skulle komme over dem. 

  Om dere lurer på noe av prosessen er det bare å spørre så svarer jeg mer enn gjerne :)

  - JM

  #hobby #konfirmasjonskort #bil #blå #tusj #stolt
   

 • Publisert: 07.06.2016, 19:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  DIY: Dekorere boks til oppbevaring del 1

 • Publisert: 30.05.2016, 15:16
 • Kategori: Hobby
 • Er du sånn som meg og har mye esker liggende rundt? Du får kanskje brukt dem til noe, men de er ikke særlig praktiske eller pene. Tenkte derfor å gi dere litt inspirasjon til hvordan dere kan forvandle noe kjedelig til noe som er penere og mer spennende. Som medlem av Glossybox for noen år siden fikk jeg mange rosa esker, valgte dog å ta vare på dem for så nytten av å oppbevare hobbyting i dem. De ble fort gjemt i skuffer, og kun tatt frem når jeg absolutt hadde behov for dem. Syns nemlig de ikke var så pene. Prøvde meg frem for å dekorere noen av dem, men ble bare litt bedre. Plutselig her om dagen kom jeg på en super idé som gjør at de blir mye penere, og jeg kan ha dem stående fremme på kommoden min som inneholder enda mer hobbyting. Det du trenger er: 

  - En boks

  - Blyant

  - Viskelær

  - Linjal

  - Maling 

  - Malepensler i forskjellige størrelser

  - Sjablonger 

  - Underlag 

  Her kan man se at de er rosa, men ikke særlig pene, i tillegg har de navnet på lokket. Forståelig nok siden det er esker fra ett merke, men jeg vil ikke ha mange like esker for da klarer jeg ikke skille mellom dem. Så jeg tok frem maling, pensel, og annet diverse utstyr. 

  Har brukt litt forskjellige sjablonger for å lage litt enkel, men fin dekor på boksen. Brukte også sjablong for å skrive bokstaver så jeg vet hva esken inneholder. Sjablongene til venstre kan du finne inne på nettbutikken til Panduro, eller i vanlig butikk. Link til de til venstre finner du her. Dessverre har jeg ikke noen link til sjablongen til høyre da det er noe jeg fikk engang i tiden, men det er ikke umulig å finne slike. Panduro har ganske mange, og vist man ikke ønsker å kjøpe dem så dyre kan man lete på hobbygrupper som selger disse eller kjøpe fra eBay. 

  Malingen er fra Panduro, og penslene er noe jeg har fått fra mamma, men slike pensler finner du på de fleste butikker som Panduro, Søstrene Grene, Clas Ohlson, Europris osv. Jeg har brukt en litt større pensel og to litt mindre for pirkearbeid. Anbefaler å bruke en liten uansett da jeg malte mye som krevde pirkearbeid. Den større brukte jeg til å dekke områder jeg gjorde feil på. Link til rosa maling finner du her, og link til grå maling finner du her.

  Det første jeg begynte med var å male både selve boksen og lokket med to strøk rosa maling. Det var bare for at noe ikke skulle skinne igjennom da alt hadde tørket. Selve malingen tørket veldig fort, men etter andre strøket lot jeg det ligge over natten så alt fikk tørket ordentlig. Etter å ha bestemt meg for hva jeg ville skrive målte jeg opp så jeg fikk to rette linjer jeg kunne skrive på. Da slipper jeg at noen bokstaver blir skeiv, og at det blir seende rart ut. Du kan se hjelpelinjene, men tegnet de veldig svake da de skulle være lette å viske ut etterpå.

  Brukte den grå malingen til å male bokstavene og pynten med. Her angret jeg ikke på at jeg brukte en så liten pensel som mulig da det var fort å gjøre feil med å enten ha for mye maling, eller andre feil. Med mindre børste kan man lettere rette opp i disse eventuelle feilene. For å få sjablongene til å ligge brukte jeg bare vanlig teip til å feste dem med. Ikke noe av malingen flakket av, men hadde dem ikke så lenge på. Så lot jeg alt tørke over natten selv om det meste var tørt på en time. Syns alltid slikt er greit å la tørke. Har tatt bort underlaget, men alltid viktig når man skal male at man har noe under. Vil ikke risikere å grise på f.eks. kjøkkenbordet, og siden det er maling er det vanskelige å få det bort. Valgte teksten "Pretty Stuff" for da kan jeg enkelt variere innholdet i boksen om jeg ønsker, noe jeg ofte finner på å gjøre. Søker stadig etter perfekte oppbevaringsløsningne. 

  Håper dere fant nytten i innlegget, og kanskje blir litt inspirert. Skal dekorere de andre boksene også, så skal legge ut innlegg om de også. Om dere lurer på noe er det bare å spørre. Glemte å måle boksen, så kan gjøre det til neste gang om dere ønsker :) Ha en flott dag videre.

  - JM

  #hobbyprosjekt #inspirasjon #boks #maling #pensel #blyant #linjal #viskelær #sjablong #hobbybutikk #kreativ #mandag

 • Publisert: 30.05.2016, 15:16
 • Kategori: Hobby
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Vinnerne av min første Giweway!

 • Publisert: 15.05.2016, 13:57
 • Kategori: Hobby
 • Først vil jeg bare takke alle sammen som har deltatt! Dere har vært helt utrolige, og setter så uendelig stor pris på alle kommentarene jeg fikk<3 Selv om jeg ikke svarte på hver enkelt, så tok jeg til meg alt, og gleder meg veldig til å kunne gjøre noe slikt neste gang :) Setter så stor pris på alle som leser bloggen min, som gjør det mulig for meg å dele både på vondt og godt. Det betyr mye for meg<3

  Så til det kanskje mange har gledet seg aller mest til, hvem var det som vant? Valgte den gode gamle loddtrekningen for å gjøre det mest mulig rettferdig siden dere kunne stemme på den dere likte mest. Fikk min godeste samboer til å hjelpe meg så det ikke skulle bli noen juks.

  Vinner at tegning nummer 1 ble Linn-Helen! Absolutt en verdt å titte innom. Veldig spennende å se på alle bildene fra utallige reiser hun har hatt i ulike land. Kjenner jeg blir veldig fristet til å reise dit hun reiser da hun alltid kommer med koselige bilder, og flotte tekster. Godt variert innhold, og alltid like koselig å lese om alt i fra hverdagen hennes til nye opplevelser. 

  Vinner av tegning nummer 2  var Kristin/ Sparing! Om du liker tips til hvordan du kan spare, nye blogger å lese eller bare liker humoristiske innlegg er dette en blogg verdt å ta titten innom. Jeg selv har ikke lest den så lenge, men er veldig glad jeg fant den. Har fått mange gode råd, og syns alltid innleggene hennes er like spennende å lese. Spesielt morsomt å se hva hun finner av skatter på loppemarked eller andre plasser.  Siste vinneren av konkurransen som vant tegning nummer 3 er Anne Grethe/ FotoSeljordslia! Dette er ei dame som utrolig flink med både å lage videoer, og tar helt nydelige bilder. Blir alltid så inspirert av henne når jeg titter innom bloggen, og frister veldig å hente kamera for ta bilder. Hun er veldig morsomt, kreativ og reflekterende i innleggene sine hun skriver, og får frem ett godt poeng når hun trenger det.   Fortvil ikke til dere som ikke vant, jeg har store planer om å ha flere slike konkurranser om det var noe dere likte. Gi gjerne tilbakemeldinger, og hva dere eventuelt kunne tenkt dere at jeg gjorde til neste gang. Er en gang i måneden noe jeg kunne hatt fast? Ha ei fortsatt fin pinse, og nydelig 17. mai feiring alle sammen!<3

  - JM

  #konkurranse #blogg #vinnere #giweaway #havfrue #drage #jente #gratulere   

 • Publisert: 15.05.2016, 13:57
 • Kategori: Hobby
 • #comments">32 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Husk Giweaway konkurransen min

 • Publisert: 14.05.2016, 13:58
 • Kategori: Hobby
 • Vil bare minne dere på om store giweaway konkurransen min som jeg har pågående her på bloggen, om du enda ikke har meldt deg på. Du finner direktelink til konkurransen her. Tenkte å gjøre det slik at jeg trekker vinnerne i kveld klokken 19.00 så kontakter jeg dere som vinner på enten blogg igjennom melding, eller på e-post for de som ikke har blogg. Lager innlegg i morgen hvor vinnerne annonseres på bloggen i eget innlegg. Fortsatt mulighet for å melde seg på om du ønsker. 

  MASSE lykke til! :D

  - JM

  #konkurranse #blogg #tegning #gøy #giweaway

 • Publisert: 14.05.2016, 13:58
 • Kategori: Hobby
 • #comments">1 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  GIWEAWAY - Du kan vinne tegninger av meg

 • Publisert: 10.05.2016, 13:40
 • Kategori: Hobby
 • Beklager fraværet på bloggen de siste dagene, men har holdt på med ett spennende prosjekt til dere. Som takk for at så mange flotte mennesker leser bloggen min hver dag tenkte jeg å gi noe tilbake. Har derfor jobbet intenst de siste dagene med tre tegninger som tre av dere kan være så heldig å vinne. Dette er min første konkurranse, så tenkte det kanskje kunne være gøy for noen av dere å vinne noe jeg har tegnet. 

  Tenker å gjøre det slik at dere skriver nummer på den tegningen dere ønsker å vinne, i med at jeg er ikke sikker på hva alle liker. Du trenger ikke ha blogg for å være med, så bare hiv deg med i konkurransen, jo flere jo morsommere :)

  Det du må gjøre for å være med i konkurransen er:

  1) Gå inn på facebook siden min, og lik den. Her legger jeg ut innlegg, og du vil alltid være oppdatert. Du finner direktelink til siden her. (Om du allerede liker siden min på Facebook hopper du bare over dette punktet, og går rett på nummer to)

  2) Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet med navn, e-post og nr på den tegningen du ønsker å vinne. Vinneren vil bli kontaktet på e-post, og jeg kommer til å lage innlegg om hvem som vant. 

  Nr: 1  Nr: 2  Nr. 3

  Har hentet en del inspirasjon fra forskjellige plasser, og fått prøvd meg på mye nytt. Håper dere liker konkurransen, syns dere lesere fortjener noe også<3 Del gjerne innlegget slik at flere kan melde seg på. 

  Vinneren trekkes på lørdag 14. Mai. Lykke til!

  - JM

  #konkurranse #art #tegning #havfrue #drage #jente #giweaway #blogg #spennende

 • Publisert: 10.05.2016, 13:40
 • Kategori: Hobby
 • #comments">12 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  My art supplies

 • Publisert: 06.05.2016, 19:07
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte å fortelle dere litt mer om hva slags utstyr jeg bruker når jeg tegner. I ett hav av forskjellige tegneutstyr kan det være vanskelig å velge hva som er best. Vil bare minne på at dette er ingen fasit, men bare det jeg liker å bruke. Advarer på forhånd at det kan bli ett langt innlegg, men vil gi så mye god informasjon som mulig. Kommer til å nevne ulemper og fordeler slik at det er lettere for dere å bestemme dere for hva dere vil investere i. Ikke alt trenger å være dyrt, men noe liker jeg å investere i.
  Første jeg gjør når jeg er ferdig å skisse er å gå over med disse. Disse er fra merket Staedtler, og er penner med farge. Passer veldig godt til å tegne hovedlinjer på tegninger. Jeg bruker også disse av og til til å merke hvor jeg vil ha de mørkeste skyggene. Det kjekke med disse er at du får kjøpt dem omtrent overalt. Om jeg ikke husker helt feil kjøpte jeg mine på Staples til 179,- kr for en pakke med 20 farger. Veldig fint om du ikke vil kjøpe så dyre penner. 

  For meg som ikke liker å bruke svart penn for lineart, så passer disse perfekt. Fargene som kommer med er utrolig fine, og det kjekke med disse er at jeg også kan bruke dem når jeg planlegger i almanakken min. Du trenger ikke nødvendigvis å bruke dem til tegning, bare jeg som ikke liker for harde mørke markerte linjer. De fargene dere kan være litt obs på når dere bruker er gul, og den sorte. Tegner du hardt med blyant kan gul fort bli litt "skitten" i fargen, så jeg bruker å planlegge hvor jeg vil ha fargene. Uansett kan det være en fordel å tegne med ei lett hånd. Du slipper harde synlige linjer om du må viske noe vekk. Svart kan "flyte" litt over når man tegner med tusj, så jeg bruker heller mørk grå, og går over med svart til slutt om jeg har behov. 

  ProMarkers:

  Om tusjen:

  Tusjene er fra merket Letraset, og du finner dem her om du vil kjøpe dem på nett. Tusjene koster rundt 30-40 kr. per stykk alt etter hvor du ønsker å kjøpe dem. Butikker som jeg bruker er Staples, du får også kjøpt dem på Panduro eller Clas Ohlson. Det er ca. 151 farger totalt om jeg regnet rett, og du kan få kjøpt Limited Editions farger på hjemmesiden. Før du kjøper alle tusjene vil jeg anbefale å heller gjøre litt research, og bygg heller opp kolleksjonen alt etter hva du har behov for. Kan nevne mine favorittkombinasjoner i ett senere innlegg om noen ønsker det, så gjerne rop ut. Anbefales å ha dem liggende for å bevare dem lengst mulig. Den første tusjen som kan være lurt å investere i er blender tusjen som er fargeløs. Ved hjelp av denne kan du nærmest "viske" ut det du har gjort feil.

  Kjekt om man er student, og ikke vil betale så alt for mye. Fin tusj å starte med, men om man vil ha mer kvalitet ville jeg gått over til Copic Sketch Markers. Tusjen er veldig fin i selv selv, og fungerer utmerket til det man trenger den til. Jeg har mange ganger klart å få veldig god dybde, kontraster, og skyggelegging, men har brukt en del tid på å forske på dette. Om man vil tegne mer detaljer får man kjøpt tupper som er tynnere og som du kan sette oppå brush tuppen. At du får tak i dem i Norge er ett veldig stort pluss. 

  Brush tuppen kan være litt hard enkelte ganger som gjør at jeg syns fargene ikke hele tiden blender seg like godt. Tusjen tørker veldig fort, så må ofte jobbe på mindre områder, som igjen betyr at jeg bruker lengre tid på tegningen. Veldig kult at de har Limited Editions farger, men du får ikke tak i dem når de blir borte. Eller du kan, men er sikkert vanskelig. Jeg har noen favoritttusjer som gir veldig fine kombinasjoner, men gruer meg til jeg ikke kan bruke dem lengre. De er heller ikke refillbare, som vil si at når tusjen er tom for farge, så må du faktisk kjøpe helt ny. Dette kan være litt irriterende noen ganger da det fort kan bli litt penger om du f.eks. må kjøpe fire-fem tusjer fordi de fargene du ofte bruker med er tom.


  Copic Sketch Markers:

  Finnes mange forskjellige typer, men jeg falt for Copic Sketch Markers. Tusjene er dyrere, men igjen bedre kvalitet på dem. De koster en rundt 50-60,- per stykk i norske kroner. Det er totalt 358 farger, så her kan du bygge opp stor samling. Jeg har ikke funnet noen plasser som er bedre enn Amazon til å kjøpe disse uten at det blir altfor dyrt. Igjen er det en veldig god investering om du først bestemmer deg for det. Du kan velge om du vil ha sett på 12, 36 eller 72 farger. Jeg vil kanskje anbefale å starte med ett sett på 72 farger som inneholder mest farger du vil ha, for så å kanskje bygge opp kolleksjonen med enkelt farger etterhvert.

  Tusjene er refillbare og jeg bare elsker det. Er ikke kommet dit enda at noen av de jeg har brukt er blitt tom for farge, men har en butikk her i Trondheim hvor jeg kan kjøpe refiller med farge i. Tror refillen holder til flere ganger så du slipper å kjøpe ny hver gang. Liker faktisk at det ikke er Limited Editions farger selv om det er litt kult. Stresser så fælt med å holde følge, og med få med meg alt. Ikke alltid man har penger til å kjøpe disse heller, så syns det er mye bedre å vite at fargene ikke forsvinner.

  Tuppen på disse er mye mykere, og de blender seg lettere. Fargen tørker faktisk ikke så fort, så her har du mulighet til å jobbe på ett større område. I med at fargekolleksjonen er større har du mange flere farger å velge mellom. Det er digg! Jeg liker f.eks. veldig godt at det fins hele ti toner bare i Cool Grey, for da har du mulighet til å farge en hel tegning i forskjellige Cool Grey toner. 

  Personlig liker jeg mye bedre Copic Sketch Marker selv om ProMarkers har en del fordeler der Copics har ulemper, og omvendt. Jeg har hatt ProMarkers lenge, og føler jeg har lyst å "oppgradere" samlingen min litt. Du bestemmer helt selv hva du vil begynne med, og det er ingen fasit svar på hva som er best. Dette er bare det jeg har lært meg gjennom min tid med tusjer.

  Fargeblyantene jeg bruker er fra Prismacolor. Det er hele 150 farger som er ett ganske stort sett! Største jeg hadde før det var på 72. Bestilte mine på Amazon, og betalte rundt 1500,- norske kr for dem. Priser kan variere litt på grunn av frakt og toll, men syns ikke prisen er så ille, ikke med tanke på alle fargene du får. 

  Elsker å gå over med disse til slutt, om det enten er for å blende farger litt bedre, skape litt mer dybde eller for å legge til ekstra skygge. Det er veldig fine farger, og bruker dem gjerne alene også. Har tegnet ett par tegninger hvor jeg rett og slett bare har testet fargene, som jeg forelsket meg i med engang. Liker at når jeg trenger en tone av en farge så finner jeg den enkelt, men du trenger ikke like mange farger som meg. Så lenge du har grunnfarger kan du blande deg til det meste. Svart og hvit er veldig greie farger å ha om du vil ha lysere eller mørkere. 

  Syns generelt at settet har fine farger, gruer meg bare litt til de fargene jeg er mest glad i blir brukt opp. Kan være dyrt å kjøpe inn, men for meg var det verdt det. Før hadde jeg Cretacolor sine Aqua Monolith. Syns de var kjempe fine, og man kunne bruke dem til å male med. Jeg er ikke en person som er spesielt glad i å male, så ville heller ha sett med større fargeutvalg. I tillegg slet jeg med at .feks. var det kun tre-fire rosatoner som absolutt ikke passet med hverandre i settet. Det er ganske vanlig for du skal kunne blande farger selv, men er ikke så glad i det.

  Håper dere fikk noen nyttige tips, og si gjerne noe om hva du savnet. 

  - JM

  #blogg #innlegg #hobby #tegninger #stadtler #penner #farge #billig #promarkers #tusj #151 #alkoholbasert #panduro #staples #clasolhson #nettbutikk #limitideditionsfarger #copicsketchmarkers #358 #prismacolor #amazon #norge #frakt #toll #billig #dyrt #tips #minefavoritter #tegneutstyr

 • Publisert: 06.05.2016, 19:07
 • Kategori: Hobby
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  May the 4th be with you!

 • Publisert: 05.05.2016, 00:35
 • Kategori: Hobby
 • Husker første gang jeg så Star Wars som var sammen med min kjære. Tror vi så episode 4, for han ville vise meg filmene slik de var originalt laget (om jeg ikke husker helt feil). Fikk se episode 5, og til slutt 6. Så ble det stopp. Årene gikk, og jeg så ikke flere episoder/ filmer. Dermed ble det bestemt i høst at jeg skulle se alle sammen med han. Var litt skeptisk til episode 1, 2 og 3, men likte det veldig godt.

  Etter å ha sett filmene satt jeg å skrek, tårene bare rant. Kunne ikke kontrollere meg selv, for alt var så rørende i filmene. De har romantikk, men det er ikke hovedfokuset. Jeg liker det veldig godt, for Star Wars skal ikke være en kjærlighetsfilm. Det er karakterene i filmene du skal heie på, le sammen med, føle frustrasjonens deres. Kunne kjenne tårene som kommer. Uansett hvor mange ganger de opplever nederlag gir de aldri opp, og selv den du aldri trodde kunne overraske deg fortsetter å overraske deg. Du heier på de du trodde du aldri kom til å heie på, og selv om filmene er lange vil du ha mer.

  I alle fall slik jeg føler det. Jeg liker at ikke bare gutter kan være rå tøffe, jenter kan være like tøffe. Jeg liker at det er politikk med, historie med. At det hele tiden kommer overraskelser. Selv om det er trist, så må enkelte ganger nødvendige karakterer dø, er ikke så glad i når alle sammen lever lykkelig resten av livet sitt, for det er ikke realiteten. Realiteten er at de er i krig, selvfølgelig må noen dø. Du heier på dem allikevel, hadde ikke lyst å slå av filmen, ville bare se mer. Derfor ble det en glede når episode syv endelig kom ut. Tror J var mer klar for det enn det jeg var. Men var sykt kult. Satt med en klump i halsen bokstavelig talt under hele filmen. Måtte faktisk holde igjen tårene, så jeg ikke begynte å gråte på kinoen. Med andre ord kommer jeg til å grine ordentlig av filmen her hjemme. Er ikke for at det alltid nødvendigvis er trist, men gråter uansett hva som skjer. Om det bare er at hovedkarakteren klarer å gjøre noe stort som å vinne en liten kamp kan jeg grine. Lever meg veldig inn i den verden, liker faktisk at det ikke er sverd de bruker men lyssabler. Det gjør det hele mer spennende under en kamp, du kan så lett dø eller miste en hånd. Det er ingenting som er trygt. Selvfølgelig er det ikke trygt med sverd hele tiden, men det fins på ekte. Lyssabler, og hele den verden alt utspiller seg i fins ikke, så er så spennende hva dem kommer opp med. 

  Endte opp med å tegne BB-8 fra episode 7. Fant inspirasjon fra en video tegnet av Mark Crilley, så er ikke mitt eget design. Du finner videoen her om du ønsker å tegne BB-8 også. Gjorde noen forskjeller underveis i fargeleggingen. Han bruker maling, mens jeg har brukt tusjer og fargeblyanter. Bruker det samme som jeg alltid gjør. Blander ProMarkers og Copic Sketch Markers sammen, og etterpå går jeg over med fargeblyant. Har brukt fineliners fra Staedler til å tegne linjene med, for så gå over med svart blyant til slutt. Målet var han til å ligne mer enn robot, og få han litt mer realistisk. Ble utrolig fornøyd med resultatet, da jeg enda har mye igjen å lære innenfor skyggelegging. Nå sier jeg natta!

  May the 4th be with you!

  - JM

  #starwars #tegning #bb8 #episode7 #fan #the4th #may #4mai #tegning #hobby #farger #oransje #svart #grå #skyggelegging #promarkers #copicsketchmarkers #staedtler #fineliners

 • Publisert: 05.05.2016, 00:35
 • Kategori: Hobby
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  DIY: Dekorere egne bokstaver

 • Publisert: 29.04.2016, 15:54
 • Kategori: Hobby
 • Noe av det morsomste jeg vet som dere sikkert har fått med dere er å drive med hobbyprosjekter. Du skaper noe som er helt personlig, og som ingen andre har maken til. Det er veldig gøy. Derfor tenkte jeg i dag å tipse dere om hvordan dere kan dekorere egne bokstaver. Fikk ikke tatt bilder under prosessen, men det er veldig enkelt. Bare fantasien som setter grenser. Så det du trenger er:

  - Bokstaver

  Maling

  - Underlag (I tilfelle du skal male)

  - Pensel

  - Dekor teip

  Det første jeg gjorde var å finne bokstaver. Kjøpte mine på Panduro her i Trondheim, men om du ikke har butikk i nærheten er det ingen problem å bestille via nett. Link til de jeg kjøpte finner du her. Jeg valgte de på 17 cm da mine står oppå to forskjellige hyller. Bokstavene er store, så om du vil dekorere med noe annet er det greit å tenke på at dette ikke tar så stor oppmerksomhet. Du kan fint velge en annen størrelse eller lage bokstavene selv.

  Neste jeg gjorde var at jeg tok frem det jeg ville dekorere med. Valgte dekor teip i fra Panduro som du finner her. Egentlig er det ment for å være julemønster, men syns det fungerte fint i den sammenhengen jeg brukte det til. Du kan også kjøpe dekorteip enda billigere på eBay, har kjøpt mange ganger, bruker PayPal om noe skulle oppstå. De jeg har fått har vært veldig fine. Gråmalingen som er brukt ble også kjøpt på Panduro som du finner her. De har en del andre farger i tillegg, men jeg ønsket en mørk grå farge da det passer best inn i resten av interiøret.Ville ikke ha de for mørke heller, da kan de fort forsvinne siden bokhyllene er svart. 

  Hadde på teipen først, så for å ikke gå tom valgte jeg å male deler av de bokstavene som hadde dekorteip. Veldig greit å bruke papir eller annet underlag så man f.eks. ikke ødelegger kjøkkenbordet. Malingen tørket veldig fort, men jeg lot det stå å tørke en stund for sikkerhets skyld. Malingen og bokstavene koster litt, så kan være greit å spare opp om man ikke har råd. Eller så kan man se på Pinterest for hvordan man kan lage egne pappbokstaver. Første ordet står for Game of Thrones, mens andre ordet står for Once Upon a Time. Det er to serier som vi begge elsker, så passer oss veldig godt. Gleder meg til å få flere ord. Det fine med disse er at passer fint uansett hvor man plasserer dem. Blir man lei er det ingen vanskelig sak å forandre utseende på dem heller, og veldig enkelt å bytte om på bokstavene slik at de danner nye ord om man ønsker.

  Ordene er helt valgfritt, i denne omgangen ble det navn på serier. Neste gang tror jeg det blir noen litt lengre ord. Har noen ideer, så skal vise dere når den tid kommer. Ellers kan man se på Panduro når de har salg, av og til kan man slå til for å få det litt billigere, tror de bokstavene som er 10 cm høye var på salg. Så er kan man virkelig gjøre kupp! Likte dere noe av dette? Fikk dere gode tips?

  - JM

  #hobby #DIY #bokstaver #GOT #UOAT #serie #dekorteip #maling #interiør #gjørdetselv #fint #koselig

 • Publisert: 29.04.2016, 15:54
 • Kategori: Hobby
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  DIY: Lage egne bilder

 • Publisert: 22.04.2016, 13:46
 • Kategori: Hobby
 • I går holdt jeg på med ett av de hemmelige prosjektene som jeg har nevnt på bloggen. Jeg elsker å lage ting, og nå som jeg og J er flyttet inn i ny leilighet har jeg veldig lyst å sette personlig preg på leiligheten som gjør at både jeg og han føler oss like mye hjemme.

  For meg er ikke alltid like enkelt å finne bilder, de er fine å pynte opp med, men kan være dyre. Når man er på budsjett så er greit å tenke kreativt. Kanskje bruke noe man har hjemme fra før av. Det du trenger av utstyr er:

  - Noe å skisse med

  - Viskelær

  - Linjal

  - Svart tusj (Til dette brukte jeg svart Copic Scetch Marker.)

  - Rett type papir (Siden jeg brukte Copic Sketch Markers så er det veldig lurt å bruke rett papir slik at tusjen ikke tørker ut eller blir ødelagt. Jeg selv valgte vanlig A4 kopipapir, men husk på at du kan ødelegge tusjen. Så neste gang skal jeg bruke annet papir, hadde det bare ikke hjemme.)

  - Fineliners eller svart pen som ikke blør om man bruker tusj

  - Ramme  Her har jeg bare brukt vanlig viskelær, bruk det som passer deg best. Drawing Pen i 0,1 og 0,8 fra Pilot, og vanlig blyantpenn på 0,5. Av tegneutstyr kan man bruke det meste, bruk det som passer deg. Finn så et bilde til inspirasjon, jeg syns i alle fall det var kjekt og ha noe å se etter. Inspirasjonen fant jeg på Pinterest, link til bildet finner du her  Det er en quote fra serien Once Upon a Time som både jeg og J liker veldig godt. En av favoritt karakterene mine Rumplestilskin sier dette hele tiden, og som er sant. Valgte å bare brukte teksten på ett vanlig hvitt ark, enkelt men veldig fint.   Her har jeg akkurat skrevet bokstavene med penn slik at jeg kan viske bort eventuelle hjelpelinjer. Etterpå farget jeg med svart Copic Sketch Markers. Gikk over etterpå med svart penn for å fikse eventuelle feil som dukket opp. Spesielt den siste delen var veldig vanskelig da det skulle være tynne streker.

  Slik ble resultatet. Link til rammen jeg brukte finner du her. Rammen er kjøpt på IKEA, men vist du ikke har butikken i byen selger Clas Ohlson også billige rammer, eller så kan man dra til en bruktbutikk. Størrelsen passer perfekt til vanlig A4 ark, og i alt brukte jeg 25,- kr på hele prosjektet. Følte det pyntet opp ett sidebord vi har stående ved sofaen. Etterhvert skal jeg finne mer pynt til å ha stående i lag med bilde. Du kan både henge det opp eller la det stå hvilende på ett bord. Enkelt å bytte motiv om man blir lei, og ingen slitasje. Tiden kan varierende alt etter hvilket motiv man har valgt. Lykke til, si gjerne i fra om du gjør ett slikt hobbyprosjekt. 

  - JM

  #DIY #lagebilde #quote #uoat #selvlagd #hobbyprosjekt #billig #ikea #interiør #fintihjemmet

 • Publisert: 22.04.2016, 13:46
 • Kategori: Hobby
 • #comments">8 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Illustrasjons tegninger

 • Publisert: 10.03.2016, 21:20
 • Kategori: Hobby
 • Endelig ferdig illustrasjons tegningene som jeg sikkert har pratet lenge om her på bloggen. De gir ikke helt mening da jeg ikke har presentasjonen. Presentasjonen handlet mye om meg som person, hva jeg lærte på kurset, mine fremtidige mål innenfor jobb og utdanning, hva jeg må gjøre for å nå de og tanker og meninger etter fire uker med kurs.Ble utrulig fornøyd med dem! Føler jeg begynner å bli flinkere på fargeblyanter og skyggeteknikker selv om jeg enda har lang vei å gå før jeg er ekspert. Og slapp av, er ikke sluttet med ProMarkers, men har bare en pause da jeg føler at jeg har lyst å utforske flere tegneteknikker. Skal prøve jeg meg litt på svart/ hvitt tegninger etterhvert.   La på ett litt lysere filter for lyset ble så grått, i tillegg ødelag blitsen litt. Må bli flinkere å ta bilder av tegningene mine, noen tips? Har brukt Prismacolours som jeg har kjøpt på Amazon. Du finner dem her. Vil bare minne om tollen er ikke regnet med i prisen. Så kan bli noen hundrelapper til ved uthenting. Men de er absolutt verdt det! Har kun brukt dem i det siste da jeg har tegnet. Kan godt lage eget innlegg om dem om dere ønsker det? Gi gjerne tilbakemelding slik at jeg vet om det er interessant. Ha en fortsatt fin kveld!

  - JM

   

  PS: Følg meg gjerne på Instagram, heter: tegnepiija93 der. Legger ut tegninger der også :)

 • Publisert: 10.03.2016, 21:20
 • Kategori: Hobby
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Nostalgi følelsen

 • Publisert: 09.03.2016, 11:58
 • Kategori: Hobby
 • Nenvte tidligere på bloggen at jeg hadde tegnet litt, fikk tegnet Pitchu, Pikachu og Raichu som jeg sendte i posten til lillesøsteren min. Hun har bursdag i dag, så gleder meg til å høre hva hun syns om dem :)

  Fikk en skikkelig nostalgi følelse når jeg satt å tegnet, satt å tenkte tilbake til når jeg var mindre, satt å så de første episodene med Pokémon. Tror min favoritt alltid har vært Pikachu selv om det er veldig klisjé, men syns bare han er så søt<3 Også har han vært med hele veien, så er den pokémon jeg tegner desidert mest. Blir alltid så glad når jeg får fanget Pikachu på Pokémon. Måtte selvfølgelig tegne utviklingene, så ble en tegning av Pitchu og Raichu. Skal se om jeg ikke får tegnet flere Pokémon. 

  Noen dere vil at jeg skal tegne?

  - JM

 • Publisert: 09.03.2016, 11:58
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  I'm in love with a Fairy Tail

 • Publisert: 27.02.2016, 21:27
 • Kategori: Hobby
 • Har den siste tiden brukt masse tid på å se Fairy Tail som er en anime serie. Den handler i hovedsak om mennesker som kan bruke magi, f.eks. hovedkarakteren bruker elementet ild gjennom magi. Serien handler også om  vennskap, humor, og mye annet. Er en behagelig og rolig serie å se på samtidig som den har sinnsykt kule kamper. Du har noe å heie på hele tiden og får følge en gjeng ungdommer gjennom deres reise for å bli sterkere. Gjennom serien har Erza "Titania" Scarlet blitt min desidert favoritt karakter. Hun kan få frem forskjellige armor som har ulike fordeler med å bruke magi, hun er en utrulig sterk karakter som har gått igjennom utrulig mye. Hun er så glad hele tiden men samtidig veldig seriøs når det trengs, så hun er ikke noe man tuller med. Erza er en S class magiker som er veldig høyt, og hun er kjent for kallenavnet Titania da hun antagelig har over hundre forskjellige armors og er veldig beryktet for sin styrke. Veldig mange frykter henne.

  Liker serien veldig godt da det gir en veldig feel good følelse, også er den ikke spesielt "klissete" selv om det er litt små romanse, men det er ikke hovedfokuset. Hun er utrulig glad i venenene sine og vil gjøre alt for dem, de er som familien hennes. Er en fin serie om man trenger humor og noe annet å tenke på, i tillegg er den veldig søt. Hun elsker kaker overalt i verden, noe som balanserer henne som karakter da hun vanligvis er en veldig sterk kvinne som har mye å bevise. Syns det er interessant at det faktisk er ei jente som bruker armor magi da dette vanligvis ville vært en mann. Det viser bare at kvinner også kan være sterke, fryktløse, men også kjærlige. Men hun kan samtidig være veldig søt og veldig jentene. Veldig typisk av Japan at det er litt pupper med, men det er ikke seksualisert for mye på noen måte, så den passer fint til ungdommer også som har interesse for anime. Jeg kommer definitivt til å se mer av serien og kanskje tegne flere karakterer! Er rett og slett helt forelsket i serien<3  Har brukt Prismacolours, men fargene vises ikke like bra her som original bilde. Ble utrulig fornøyd med resultatet da jeg følte jeg klarte å treffe ansiktsuttrykket veldig godt. Det er veldig typisk henne å ha ett alvorlig ansikt når hun er seriøs. Dette er en outfit hun bruker når hun ikke er i kamp, så følte jeg ville tegne henne i denne før jeg eventuelt prøver meg på en av armorne hennes. Hadde ikke lyst å legge på fargefilter så beklager om bildene er litt kjedelige, men i virkeligheten er fargene mye bedre :)

  Hvem vil du at jeg skal tegne fra Fairy Tail?

  - JM

 • Publisert: 27.02.2016, 21:27
 • Kategori: Hobby
 • #comments">1 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Want an apple?

 • Publisert: 09.06.2015, 22:00
 • Kategori: Hobby
 • Har vært sykt hektisk de siste to ukene, så har ikke rukket å gjøre alt jeg egentlig skulle gjøre. Derfor kommer Disney innlegget idag selv om jeg skulle postet det igår, men bedre sent enn aldri :P

  Har en del hobbyprosjekter på gang (kommer bilder etterhvert som ting blir ferdig) og tegninger som jeg skal lage :) Men mer om det senere.

  Denne uka så valgte jeg Snow White eller på norsk Snøhvit, hun er en veldig kjent prinsesse og en av de "eldste" om man kan si det sånn. Det er lagd mange versjoner av den, men eldste må være ifra 1937 (korriger meg gjerne om jeg tar feil).

  Hovedhistorien som mange kjenner er at hun blandt annet lever med hele syv dverger (de er så søte), spiser ett eple som får henne til å falle i dyp søvn der prinsen må kysse henne for at hun skal våkne.

  Jeg ser på henne som en veldig kjærlig, snill, omtenksom, sterk, gode tanker osv. Aller mest når jeg tenker på henne så tenker jeg en god omsorgsfull mor, ikke for at hun ser gammel ut, men for hun elsker å få andre til å føle seg vell, tar vare på andre, steller gjerne i huset. Hun gjør masse for dvergene, som rydde, vaske, ordne osv mens de arbeider. Ikke for at hun må, hun kunne i teorien bare latt vær å dratt derifra, men hun velger heller å hjelpe dem. 

  Alle fortrylles på en god måte av hennes vakre vesen, hun har snille gode øyne, alltid smilene, rosenrøde kinn og har ofte en sang på lur, dyrene i skogen elsker henne, og hun elsker å være sammen med dem. Her koser hun, tar vare på og viser omsorg for alle, ingen blir utelatt. 

  Temaet i filmen er jeg enda ikke helt sikker på, selv om det åpenbart handler om kjærlighet i tillegg til andre ting, Hun får jo prinsen til slutt, mens den onde dronninga "taper" om man kan si det sånn, det gode vant alltid over det onde. På en måte kan man jo også si at man skal ha omsorg og ta vare på alle, uansett hvordan de er, ser ut, osv, det er ingen forskjell. Den onde dronningen kler seg jo ut som ei gammel dame for å gi Snehvit det forgiftede eple, Snehvit tror det bare er en gammel dame som hun ønsker å hjelpe.   Slet litt med hendene (må bare fortsette å tegne for å bli flinkere), i tillegg til den mørkeste delen av kjolen. Personlig syns jeg den ble litt rar i forhold til resten av kjolen. Inspirasjonen hentet jeg her, både for å se hvordan jeg kunne tegne kjolen/ skjørtet, de har alltid ett eller annet slags form for "liv" i det, noe jeg syns er så fint! Måtte også ha litt inspirasjon til å tegne kjolen, fargene, og spesielt hvordan jeg kunne gjøre det med hendene. 

  Snakkes, skal skrive litt mer på noen andre innlegg, se Supernatural (er helt hektet, er på sesong 7! Har sett helt ifra sesong 1, og har sikkert ikke brukt mange dager på det heller, elsker å ha det i bakgrunnens mens jeg tegner, driver på med hobby eller andre ting<3

  Snakkes!

  - JM

   

 • Publisert: 09.06.2015, 22:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Brave like Mulan <3

 • Publisert: 18.05.2015, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • Ukas Disney prinsesse (inneholder spoilers for de som ikke har sett filmen) som jeg hadde lyst å ta for meg er Mulan. Har alltid syntes at hun er så sterk, modig, vakker og ambisiøs. Ingenting stopper henne og hun viser alle at jenter kan om de bare vil!

  I hennes verden er det ikke vanlig at jenter går ut til krig, hun viser at alle kan være sterk. I filmen handler det om kulturen og at der er det vanlig å sende menn ut, mens kvinner og barn er hjemme. Jeg føler at filmen tar opp ett viktig tema i tillegg til selve historien, og det er at alle kan om de vil, det fins ikke noe grunn til at jenter og gutter ikke skal kunne de samme tingene. 

  I vår verdens er mye kjønns dominerte, men alle kan! Er ikke enig krig, men det er mye jenter kan hjelpe til med akkurat som det er mye gutter kan hjelpe til med. Det er mye å lære ifra filmen, den gir oss mot og det å vise at man kan tørre å være annerledes. 

  Hun utgir seg jo for å være en gutt for å ikke bli avslørt blandt hærens gutter, noe som i seg selv hele tiden skaper problemer, det største er vell at hun forelsker seg. Hun viser at det er mulig å finne kjærlighet, være vakker og modig på en gang. At det også er mulig å akseptere hjelp engang i blandt uten at man er svak, det syns jeg er like viktig i dagens samfunn som i filmen. 

  Valgte å tegne henne i to ulike stiler, den ene der hun er alt pyntet opp og hennes vanlige jeg. Syns hun er utrulig vakker som begge, men den ene viser mer av hva kulturen forventer av henne. Hun velger å gifte seg med en eller annen raring av en prins, som i tillegg kan kjede livet av en stein (unnskyld fremstillingen, men er bare slik jeg ser det) :P 
  I hennes dype hjerte ønsker hun det ikke i hele tatt, men her viser de at kulturen er slik, mange giftes uten å vite hvem partneren er. Fikk ikke helt til ansiktet for egentlig er hun ganske hvit, men tror meningen er at hun skal være en annen person. En vakker jente som må gjøre slik hun er forventet av, ikke noe mer enn det. Om hun hadde giftet seg med prinsen hadde hun ikke hatt noe å si, bare vært der, fått barn som skulle vært arvinger, holdt seg pen osv.

  Mulan er ikke den typen jente, hun liker å kunne si ifra, derfor har jeg også tegnet hennes vanlige klær for å vise at det fins to forskjellige sider, Hun klarer jo til slutt å redde alt (med god hjelp) og få prinsen hun virkelig elsker. Hun står for det hun mener og kan med hånda på hjerte si at hun er lykkelig i tillegg til å ha gjort noe bra. 

  Er utrulig fornøyd med fargene, uten redigering så er fargene veldig blasse, i virkeligheten er de mer fargerike som på bildene. Valgte å prøve meg på Sakura blomster for jeg bare rett og slett forguder dem i tillegg til at de minner meg veldig om kulturen, landet, naturen osv som du finner i Mulan. Er ikke helt fornøyd med øynene, men man lærer hele tiden. Ellers er jeg faktisk veldig fornøyd med resten! Valgte bare en enkel bakgrunn for å ikke ødelegge hovedmotivet som er henne :)

  Filmen anbefales virkelig på det sterkeste! (OBS! Spoiler) Likte ikke film nummer to så mye selv om den også faktisk viser mye av hvor stor kultur det er å gifte bort unge prinsesser til prinser som de ikke kjenner. Prinsessene finner ekte kjærlighet i tre av Mulans venner ifra film nummer en. Personlighetene til både jentene og guttene er veldig like som gjør det komiske og at de passer perfekt sammen. Mulan og hennes kjærest derimot får prøve det å være veldig ulike, så budskapet her er også viktig, men skal ikke gå sånn inn på det. Kos dere maks resten av dagen! Snakkes

  - JM

 • Publisert: 18.05.2015, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Strong like Pocahontas!

 • Publisert: 05.05.2015, 00:01
 • Kategori: Hobby
 • Er en helt herlig mandag! Har vært ute i noen timer for å gå tur, var så utrulig herlig vær, sol og nesten skyfri himmel <3 Føler virkelig at det var godt å kunne sette seg ned i senga med litt frukt å kose seg!

  Tenkte å ha en ny ting hver mandag som er å tegne en Disney prinsesser, kom gjerne med din favoritt. Så som overskriften er Pocahontas den utvalgte i dag, mye fordi hun er så sterk og selvstendig. Er absolutt mye å lære ifra henne, hun har ett så stort hjerte samtidig mye mot. Føler selv jeg har fått mer styrke selv i det siste, har lært meg å kjenne meg selv mer, vite hva som er ok og ikke ok. Har lært meg å akseptere den jeg er, ok så jeg har en kronisk sykdom og har intoleranse for ihvertfall melk og kanskje gluten, men so what! Jeg skal ikke slutte å leve, jeg skal absolutt ikke stenge meg inne å ligge i senga å synes synd på meg selv, jeg kan bedre! Så klart har jeg dårlige dager der jeg ikke kan gjøre noe annet enn å bare ligge i senga, men på dager som disse vil jeg ut å gjøre ting, å gå tur er virkelig styrke for sjela! 

  Føler også at jeg klarer å håndtere min depresjon, det går mot lysere tider og ting ordner seg for meg, ting blir lettere, føler meg glad for første gang på lenge, og det er virkelig en god følelse. Det unner jeg absolutt ALLE sammen! 

  Styrken jeg føler Pocahontas også har er at hun aksepterer alle for den de er, hun finner jo kjærligheten i en ifra London, mens hun selv er indianer, i dagens samfunn er det fortsatt vanskelig å forelske seg om man er fra to verdener, skulle ikke vært slik i det året vi lever i, men fordommer gjør det vanskelig.. Mennesker idag har absolutt noe å lære, og spesielt lære hverandre. Det fins mange gode unike mennesker der ute som gjør det de kan for å få verden til å bli litt bedre, jeg tror det fins styrke og godhet i absolutt alle, om vi bare gir det en sjanse. Kanskje man finner en styrke sammen som skaper unike bånd, slik Pocahontas gjør med John Smith, det hadde vært noe. 

  Liker å fantasere litt om en drømmeverden, men alle har lov til det, er godt å komme seg litt bort av og til, så lenge man vet hva som er den virkelige verden :)    

  Nå skal jeg ta kvelden etter en fin men lang dag, skal sove med ordentlig god samvittighet, mens hundene passer på meg <3 Har fått lov å låne Fame (mammaen til Dollar) og er så koselig med to ordentlige kosehunder <3 Har henne for selskap til Dollar mens jeg er på jobb. Beklager at bildene ikke er noe bedre, men lærer meg fortsatt med kamera og vinkling. Øvelse gjør vist mest, men nå god natt, snakkes!

  - JM

   

 • Publisert: 05.05.2015, 00:01
 • Kategori: Hobby
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Human Ink

 • Publisert: 03.05.2015, 23:36
 • Kategori: Hobby
 • Ida, Irene og Lisa kom igår og det var en helt fantastisk lørdagskveld! Deilig å kunne kose seg med smågodt, potetgull, brus og dipp, helt perfekt å våkne i morrest (uten hodepine ifra eventuell alkohol).  Deilig med venninne kvelder, vi endte opp med å sminke hverandre, skravle hele kvelden og jeg fikk prøve meg på to menneskelige lerret, Lisa og Irene  + meg selv da :D Var utfordrende å finne motiv, men utrulig gøy. 

  Ble ikke perfekt, men fikk stor godkjennelse ifra dem! Største utfordringen var mest å ikke gjøre feil, brukte jo bare en ProMarker tusj, men er så vandt til viskelær og blyant så gjør jeg feil kan jeg liksom viske bort, men ikke her. Tror at som tegner så har jeg godt av slike utfordringer av og til. Vokser veldig og lærer så utrulig masse, en negativ ting (egentlig ikke) er at jeg kommer til å tegne masse på meg selv, tenkte å prøve ut forskjellige ideer til tatoveringer :D Er jo greit å teste ut noe om det er noe jeg faktisk kan ha. Elsker jo Japan og særlig å skrive på japansk, så Irene fikk ordet Believe.   Mye jeg kunne gjort annerledes, men ikke så lett når man ikke helt hva man skal tegne :P Begynte først med ordet også tegnet jeg ett hjerte, så kom sommerfuglen og til slutt stjernene. 

  Lisa fikk ordet Love og samme sommerfugl, men hun fikk prikker da i stedet for stjerner. 

  Elsker de små søte hjertene jeg lagde <3

   

  Fikk dessverre ikke tatt bilde av tegningene på min arm, men er omtrent samme som lisa, bare at jeg har ordet Strength, mye fordi ordet symboliserer styrken jeg har fått gjennom de siste årene :) 

  Gleder meg allerede til neste jentekveld, blir super koselig! Tusen takk for at dere gjorde min kveld fantastisk :* Snakkes og god natt <3

  - JM

 • Publisert: 03.05.2015, 23:36
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Everyone is fighting a battle, we just need to learn how to survive it

 • Publisert: 21.11.2014, 00:49
 • Kategori: Hobby
 • Det er 7 måneder og seks dager siden sist jeg postet ett innlegg her på bloggen. Har tenkt så mange ganger at jeg har hatt lyst å blogge, uttrykke meg selv, men energien har ikke vært der. Mye har skjedd på et halvt år. Er rart at det er så lenge siden, men tiden flyger, og vi kan ikke gjøre annet enn å leve, komme oss igjennom hverdagen,. Alle kjemper sin kamp hver eneste dag. Jeg har også gjort det, og det har ikke vært lett. Sist jeg skrev på bloggen så fortalte jeg om sykdommen min, noe jeg fikk veldig god respons på. 

  Har hatt ett nytt tilbakefall men medisinene begynner å virke, og jeg fungerer normalt på jobb igjen. Kan fint være på jobben mens det er stress og slappe av når jeg kommer hjem igjen. Er blitt flinkere å bare slappe av, ser masse på serier for å kople ut. Føler meg stolt som klarer å komme meg igjennom hverdagen, for den har sannelig meg ikke vært lett. Har kunne våknet midt på natta av at jeg var dårlig i magen, og måtte være i nærheten av et toalett, har opplevd sterke smerter i kroppen så smertestillende er ett must for meg i hverdagen. 

  Heldigvis trenger jeg det ikke hver dag, men kjenner at jeg er sliten, kroppen er utmattet. Godt det er helg snart, skal bruke søndagen på å slappe av på. Kjenner jeg trenger det, har vært flink å gjort masse husarbeid så slipper jeg å bruke søndagen på det. Kjenner også at det er godt det er jul snart, gleder meg bare mer og mer til første desember, i år så får Dollar sin første adventskalender (kom som en gave ifra mamma, så tusen takk!). Gleder meg utrulig masse til å åpne en luke hver dag for å gi til Dollar, det å kunne telle ned til selveste julaften. Akkurat nå tenker jeg ikke på så mye annet for prøver å ikke stresse kroppen mer enn nødvendig, stress gjør at ting blusser opp, og stress har det vært mye av i det siste. 

  Stortrives med jobben og hadde det ikke vært for at jeg kan dra på jobb hver dag så hadde jeg blitt sprø av å være hjemme, kjenner det er en glede å prate med de på jobb, fortelle hvordan jeg har det. Måtte fortelle om sykdommen min, og følte meg uvel, føler liksom at jeg ikke kan forklare hvordan jeg har det. Men heldigvis var de veldig forståelsesfull på jobb så alt ordnet seg. Tusen takk!! <3 

  De som har reddet meg har vært min fantastiske hund Dollar og min ultra fantastiske kjærest som har bokstavelig talt sett og vært med meg på mitt verste. Dollar er den som alltid skal ligge inntil meg mens kjæresten min Marius holder rundt meg (et mirakel skjedde og jeg fikk faktisk kjærest etter å ha prøvd tinder!). Vi har vært sammen i seks måneder, og har vært fantastisk men også hardt. Skulle ønske jeg kunne være der mer for han som en kjærest, gjøre gøyale morsomme ting, men er utmattet. Føler jeg svikter guttene mine, men er der Marius har vært helt fantastisk å hjulpet meg masse med Dollar. Jeg er så evig takknemlig for at jeg har de rundt meg. Bare det at Dollar ligger å sover med bena mine nå varmer meg så masse for jeg vet han skal passe på meg, akkurat som jeg passer på han. I går hadde Dollar vondt i magen og skulle ligge inntil meg hele kvelden, føler meg spesiell når han stoler så mye på meg. At jeg har ansvaret for han, det ansvaret å passe på. Mens jeg var på jobb så var det mamma og Marius som passet på han, så har mine reddende engler, takk! <3

  Det kommer til å bli gode dager og det kommer til å bli vonde, men kjenner jeg har lyst å fortelle dere, dele med dere og vise dere hvordan jeg har det. Skal gjøre mitt aller beste for å prøve å oppdatere bloggen jevnlig, men om jeg blir borte så har jeg bare en dårlig periode, men føler jeg går en bedre periode i møte nå. Er nesten ferdig med julegaver, mye gjenstår bare å lage kort og selve gaven, noe som jeg virkelig elsker! Så blir å kose meg. Men det blir også mer å gjøre på jobb fremover mot jul, som egentlig bare er godt for det får dagene til å flyge, tiden raser sånn, men liker det. 

  Har også kanskje funnet ut hva jeg vil bli, har nemlig slitt sånn med det, har vært mye stress og forvirring rundt dette temaet, mye pga sykdommen min og tilstanden. Har tenkt masse på psykolog, og det blir absolutt ikke lett. Det kommer til å bli ufattelig vanskelig og jeg kommer til å stresse, men kommer til å bli verdt det! For når jeg har nådd målet mitt så kan jeg endelig hjelpe mennesker i en situasjon som jeg føler mange kjenner seg igjen i. Det å føle at andre ikke bryr seg eller kan hjelpe, vil forandre på det og faktisk lytte. Sier ikke at det blir lett for fins mange tøffe kamper der ute, jeg har det ganske bra, og forstår på mange måter at ting kan være vanskelig. Forstår ikke alt, men gjør så godt jeg kan for å prøve å forstå. Ting som depresjon føler jeg meg hjemme i, sliter med det selv av mange årsaker, men forstår også at det fins langt flere årsaker som jeg vil kunne klare å sette meg inn i for har ikke opplevd det selv. Det beste jeg kan gjøre er å prøve å forstå. Og håper dere får en større forståelse for meg. Dere er gull verdt! <3 Men skal avslutte innlegget, ser det ble veldig langt, så beklager det! Legger med ett par tegninger som jeg er utrulig fornøyd med, om dere vil tegne det samme som meg så kan dere gå inn her :) Hun er så søt og utrulig flink!    

  Natta!

  - Snakkes!

  JM

 • Publisert: 21.11.2014, 00:49
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Hey you! Yeah, you. You are looking quite handsome today!

 • Publisert: 28.03.2014, 00:06
 • Kategori: Hobby
 • Hei!

   

  Kom inn på noe bedre overskrift, er litt trøtt så kanskje derfor jeg har litt manglende kreativitet :P Men i går fikk jeg vært litt kreativ og gjorde noe jeg ikke kan, nemlig tegne gutter! Men ble super fornøyd da, prøvde på litt orange/ brunt-ish hår, men fikk ikke helt til D: Må finne flere fargekombinasjoner som funker, for var veldig artig å bruke nye kombinasjoner :)

  Inspirasjonen hentet jeg ifra Mark Crilley sin Mastering Manga bok 1, og ideen var en kompis av meg som sa jeg skulle tegne. Hadde nemlig ikke anelse om hva jeg skulle tegne, så ble dette :) Takk for at du fikk meg til å prøve noe nytt! 

  Tror jeg må bli flinkere å tegne både gutter og jenter for var utrulig gøy å se at jeg fikk til. Prøvde å gjøre han litt maskulin, men har det i meg å tegne jenter, så han ble sikkert ikke helt maskulin :P men jaja, øvelse gjør mester, og har i det siste prøvd å få tegnet mye som jeg ellers ikke tegner. Gutter er en del av den listen, og Mark Crilley her helt fantastisk <3 Etterhvert skal jeg få prøvd meg på ordentlig gutteansikt som både er maskulint og kjekt, er veldig gla i anime gutter som ser litt voksne ut, men egentlig ikke er det, de har bare veldig maskulint ansikt. Ser man på Black Butler er er det et godt eksempel på hvordan jeg liker guttene. 

  Uff, høres ut som jeg er forelsket i dem, men hvem kan man klandre, noen gang er de tegnet så fantastisk bra, og jeg vil også lære meg å tegne sånn! Lever meg fryktelig inn i serier også, så faller lett for karakterene, noen gang er jeg helt i min egen verden når jeg ser Anime, åhh, er en herlig følelse <3   

  Driver enda på å forsker på hvordan jeg skal tegne ting som øret, så vet det ble veldig messed up, men prøver i hvertfall :) Btw, så knødde jeg noe ekstremt med øynene, så ble lang pannelugg, fikk ikke helt til øynene akkurat slik som jeg ville ha dem :( 

   

  Åhh, nå skal jeg se Tid for Hjem på tv 2 sumo før det blir tidlig kveld på meg :) Natta, så snakkes vi!

   

  - JM

 • Publisert: 28.03.2014, 00:06
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  I'm gonna catch them all!

 • Publisert: 11.03.2014, 21:19
 • Kategori: Hobby
 • Hei!

   

  Har endelig fått produsert noe som jeg ble så fornøyd med, etter noen uker med tegnesperre og lite produsering på bloggen var det utrulig godt! Har vell og merke fått dilla på Pokèmon igjen, men kan ikke noe for det, de er bare så sinnsykt kule og søte :) Hadde egentlig planer om å bare tegne jenta for ble inspirert etter å ha sett bilder på Instagram, syns det ble så kjedelig med bare henne så tegnet Raichu.. Hadde ikke sånn plass så ble en sittende Espeon, men trur jeg skal lage flere sånne tegninger. Artig å faktisk kunne sette sammen trener og Pokèmon, men får se hvor inspirert jeg er. 

  Har planer om å tegne noen andre ting også, men så er det å få tid til alt sammen.. Tror jeg må bli finkere å disponere tiden min, vil jo gjerne vise dere masse tegninger siden det tross alt er mest tegneblogg. Har heldigvis fri imorgen så vi får se om jeg får disponert dagen min skikkelig! Gir meg selv credits for å ha tegnet hender denne gangen også, føler det egentlig er litt lettere nå enn før. Selv om det ikke blir superbra så må man jo øve masse før man blir skikkelig god. 

  Kjøpte meg også ny gel pen i hvit for å prøve meg på highlights i blandt annet håret og øynene, fikk det ikke helt til, men må bare bli vant til pennen :) Så gi gjerne tilbakemelding på hva som var bra, eventuelt dårlig, trenger kritikk! :D

  Listen over farger jeg har brukt må jeg komme med senere, for husker ikke alle sammen, prøvde nemlig ut noen nye kombinasjoner :)    

  Btw, er forresten så utrulig fornøyd med kjolen hennes, for prøvde meg litt på skygger og dybde. Følte jeg fikk mer liv i kjolen enn at den bare skulle hengt der, men må øve mer da. Prosjektet mitt nå er å øve meg på highlights og skygger for å skape mer liv, samt hender da, så planlegger å tegne masse fremover! :D

  Snakkes

  - JM

 • Publisert: 11.03.2014, 21:19
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  It's true you have to kiss a lots of frogs before you find your real prince charming

 • Publisert: 04.02.2014, 01:45
 • Kategori: Hobby
 • Heisann alle lesere ! :)

   

  Som overskriften så tror jeg at betydningen i det er ikke at man nødvendigvis må kysse mange før man finner kjæresten, har ikke sett filmen The Princess and the Frog (vet det, er absolutt katastrofe, men skal se den!) men tror budskapet er at når hun endelig kysser frosken så viser det seg at en prins er gjemt som kommer frem, hun finner kjærligheten med han og lykkelig end. I virkeligheten så tror jeg mange leser bare forsiden og dømmer folk uten å egentlig vite hvem de er, ser man noen som går annerledes kledd eller prater annerledes, grunnene kan være så ulike så dømmer man med engang. Ikke alle blondiner er dumme (unnskyd for at jeg tok den), f.eks. fins mange smarte mennesker, og egentlig tror jeg ikke at noen er dum, vi er bare så fryktelig ulike som jeg liker. Vi lærer på så forsjellige måter, så egentlig tror jeg person ikke får vist seg ordentlig frem på skolen for skolen har ikke kapasitet til å gi alle den læringen de trenger. Jeg f.eks. trodde først jeg var en mer kreativ person siden jeg aldri helt fikk til teori, noen fag som matte var fryktelig vanskelig, mens andre lette som historie. Har alltid interessert meg, og nå begynner jeg å få interesse for naturfag.

  Om skolen kunne tilpasset læringen alle så er jeg sikker på at karakterne til mange ville vært høyere for de ville fått forståelse, jeg forsto ihvertfall matte når ei venninne av meg lærte meg det, men ikke når læreren skulle demonstrere. Hun forklarte rett og slett på en alt for avansert måte, og når hun skulle forklare meg det brukte hun en for enkel metode som gjorde at jeg trodde jeg var dum. Tuller ikke, følte som hun skulle forklare meg på førsteklassenivå i barneskolen. Etter tredje året har jeg virkelig fått ett nytt syn på matte, jeg dømte ikke meg selv som dum eller faget men ga det en sjanse. 

  Jeg tror at vist alle prøver å være litt forståelsesfulle mot hverandre så får vi alle en bedre hverdag, de som ligger på toppen og prøver å være et godt forbilde kan sannelig meg ikke ha det lett. Alt det presset på dem, noen er tynne, andre har former, vi liker å ha pene mennesker på forsiden av moteblader, allikevell klager vi på dem. Det er jo opp til oss selv hva vi gjør ut at ting, bruk heller demmes metoder som inspirasjon, utenom sulting. Har de et treningsopplegg eller diett så hent inspirasjon. Jeg ser alt ifra perfekt ut selv, men begynner å komme på en vei der jeg liker mer og mer med meg selv, men har dager der jeg hater absolutt alt med meg selv, og de dagene er ofte.. 

  Så kanskje din drømmeprins fins der ute, man må bare se på det indre, for det er det som virkelig teller, jeg har funnet mange herlige venner og elsker dem for slik dem er. Har venner som har annen kultur, venner som liker forskjellige ting (ikke alle liker anime), ser forskjellige ut, men det at jeg kan prate med dem i timesvis gjør meg så glad, eller bare være sammen med dem. Har til og med venner med forskjellige legninger, og syns det er interessant å høre hva dem liker. Dere vet hvem dere er, ingen nevnt, ingen glemt, men husk! Jeg setter så utrulig pris på alle!

  Nå skal jeg ta kveld så her e listen over fargene jeg har brukt: 

  Huden = her gjorde jeg feilen, begynte med Coral, Sunkissed Pink og Blush da jeg oppdaget at det er den vanlige kombinasjonen min som gir en lys hudtone, men ikke den lyseste. Tiana har jo en mørkere hudtone så kunne ikke bruke den, derfor brukte jeg Cinnamon, Tan og Putty + Cocktail Pink til kinnene. Ble sånn passelig fornøyd så prøvde med de samme fargene på nytt, bare for å se om den kunne bli mørkere, noe som ble vellykket! 

  Håret = Black, Ice Grey 5, 3, og 1 først også samme fargene en gang til.

  Øynene= Umber, Walnut og Cocoa

  Øredobbene og smykket = Demin Blue og Powder Blue

  Selve hovedkjolen = Her måtte jeg gjøre mye for å få frem den fargen jeg egentlig ville ha, ikke helt som den fargen hun egentlig har, men føler jeg er nært nok. Kjolen hennes i filmen er mer lys grønn og bladene har en mørk farge, vet ikke helt hvorfor jeg tenkte på denne fargen. Men jaja, er fornøyd uansett. Begynte med Soft Green, Pastel Green og Tea Green, så den ble veldig lys så brukte samme kombinasjon igjen. Var fortsatt litt lys så brukte bare Soft Green og Pastel Green

  Bladene = Disse er jeg kanskje mest fornøyd med!! Begynte med Holly, Pine og Forest Green for å gi et ordentlig inntrykk av dyp grønn farge.

  Blomsten og midterste delen av kjolen = Apricot, Saffron og Vanilla

  Hjerte = Burgundy, Crimson og Lipstick Red

  Tiaraen, midten av blomsten og underskjørtet = Raw Sienna, Mustard og Buttercup

   

   

  Vi snakkes!

   

  - JM

 • Publisert: 04.02.2014, 01:45
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Chilling out with some music

 • Publisert: 02.02.2014, 18:41
 • Kategori: Hobby
 • Heisann alle lesere! :D

   

  ,Har tidligere gjort denne tegningen før men fikk plutselig lyst å gjøre han om igjen bare med ProMarkers tusjene mine, og ble faktisk super fornøyd med håret! Vises dermed sagt ikke like godt på bildet som på ekte, i tillegg ble genseren en anelse lysere enn jeg hadde tenkt, men øvelse gjør mester. Prøvde ut en ny kombinasjon med farger til genseren og ble ikke så aller verst. Kan begynne å liste opp de fargene som jeg har brukt slik at dere lesere også kan kjøpe dem og teste dem ut, lover dere at resultatet blir helt fantastisk ! Begynner alltid med den mørkeste fargen først så begynner der skyggen kommer naturlig, også jobber jeg med videre med mellomfarge og til slutt blir det en lys farge,. Anbefaler å jobbe i mindre områder for fargene blender lettere når de er våte, tusjene tørker nemlig på ti minutter så man må være kjapp :P

  Når jeg gjør håret så fargelegger jeg alltid med den lyseste fargen først så tar jeg deretter den mørkeste slik at jeg kan legge skygger + highligts. I hvertfall prøve å gjøre et godt forsøk på det. Skal få kjøpt meg hvit gel pen eller noe sånt for å lage hvitt i øye + håret, men blir ikke noe enda :)

  Huden = Coral, Sunkissed Pink og Blush (Skal senere legge ut et innlegg på hvordan man kan variere hudtonen ifra lys til mørk)

  Håret = Burnt Orange, Orange og Amber er mine favoritt oransje farger

  Headsettet = Ice Grey 1, 3 og 5 (gir mest skygger siden 1 og 2 er ganske like, 2 og 3 er like osv.)

  Genseren = Apricot, Caramel og Vanilla (Tror det var de fargene i den rekkefølgen)

  Buksa = Midnight Blue, Demin Blue og Powder Blue (Skal gi en litt jeansaktig farge)

  Skoene = Warm Grey 1, 3 og 5 (samme opplegget som Ice Grey, gir mest skyggelegging og ulike toner)

   

   

  Noen farger blander jeg selv, mens andre har jeg sett andre bruke, sitter også en del på YouTube for å surfe, hente inspirasjon og tips. Har lært at det kan være greit å starte med huden først, og normalt trenger man bare å legge fargen engang for det blender veldig fint sammen, men bruker alltid å gjøre øynene og håret to ganger. Føler jeg får en ordentlig dybde i tillegg til at det ser mer naturlig ut, man trenger ikke gjøre dette. Det greieste er å egentlig bare eksperimentere, våg å bland farger gjerne for å se hvilke som passer sammen og hvilke som ikke passer sammen. Så have fun!

  Snakkes senere ;)

  - JM

 • Publisert: 02.02.2014, 18:41
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Amazing nature painted in watercolours

 • Publisert: 12.01.2014, 19:21
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere! :D

   

  Igår så begynte jeg på et maleri med vannfarger, noe som var kjempe artig. Brukte Steven Cronin som inspirasjon (du finner videoen hans her) siden jeg ikke har særlig erfaring med vannfarge. Har prøvd litt før men ikke stort, og han er helt fantastisk på det. Faktisk så bruker han bare hele 7 forskjellige farger og tre børster, men han får til så utrulig mange kule og fantastiske kombinasjoner. 

  Begynte først med vannfargene og da endte jeg opp med dette resultatet:

  Ble fornøyd til å være maling, men rotet bakgrunnen veldig til så den er mørkere enn den skal, trærne ble ikke slik jeg ville og en hel andre masse småfeil. Men har lært utrulig masse, så i morgen blir det å kjøpe ark i stedet for canvas til å henge på vegg. Lettere å lagre siden det ikke tar sånn plass. Europris har dem kjempe billig, så tenkte å ihvertfall se. Lurer på om jeg skal kjøpe mindre canvas å male på dem også for å bruke til å pynte litt med siden julepynten er forsvunnet. Det er jo ikke dyrt, pluss at jeg får trent på maleferdigheter. 

  Bestemte meg for å se litt Pretty Little Liars, er på sesong tre og det er spennende, irriterer meg at jeg ikke finner ut hvem A er, har mine mistanker, men får se videre så kanskje jeg finner ut :P Så imens lot jeg bare maleriet ligge å tørke til idag. Fant nemlig ut at jeg skulle prøve med promarkers også for å se om jeg fikk til bedre, noe som viste seg å ikke være dumt i det hele tatt. Endte opp med dette resultatet:   

  Fikk ordnet litt på bakgrunnen, ordnet litt på gresset og trærne blandt annet, følte egentlig at det ble bedre. Så har lært meg at jeg kan bruke ProMarkers til slik kunst også, fikk bedre kontroll med bruk av dem enn penselen. Tenker at jeg heller skal prøve å danne grunnlinjer med malingen også la det tørke sånn at når jeg bruker tusjene finjusterer jeg egentlig.. Steven Cronin har lagt ut masse videoer på YouTube som jeg kan hente inspirasjon ifra. Har til og med noen yderst få bilder selv som jeg kan bruke. Det fine er at man kan bruke hvilket som helst bilde som inspirasjon og man trenger ikke gjøre det samme som bilde, bare rett og slett la seg bli inspirert. 

  Nå skal jeg kose meg med Pretty Little Liars før mamma og jeg skal til Folkeparken. Er veldig greit å gå tur der, men når det er lite folk så hender det at vi trener Fame og Dollar på innkalling. Dollar trenger seg mest trim for han er uffatelig rastløs av seg :P Så vi snakkes ! :)

  - JM

 • Publisert: 12.01.2014, 19:21
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  3 Ways to draw hoodies

 • Publisert: 10.12.2013, 22:18
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere!

   

  Idag har jeg egentlig ikke gjort så fryktelig masse, sto opp og tok meg en forfriskende dusj før jeg ordnet meg for å dra på jobb. Der skjedde det ikke spesielt mye, gikk mest i å ta seg av kunder, rydde, pakke opp noen varer og henge opp plakater. Føltes ut som jeg nettopp hadde kommet på jobb når klokken tikket 7, sikkert fordi det var en del å gjøre. Dro en kjapp tur på butikken, trengte fuktighetskrem og havregryn, men var faktisk mye folk til å være halv åtte på kvelden, sikkert fordi det nærmer seg jul :P

  Når jeg kom hjem spiste jeg middag og har egentlig bare slappet av frem til nå, tenkte å sette meg ned å teste ut fargeblyantene sammens med ProMarkersene, håper jeg får til, har sett så mye på YouTube.. Hehe, kanskje jeg klarer å få produsert noe bra i kveld :) 

  Her kommer noen bilder fra det jeg tegnet i går, er inspirasjon etter video av Mark Crilley som du finner her... Fin måte vist man sliter med å få variasjon i klær til karakteren, man trenger heller ikke tegne akkurat slik som han, men heller bruke det som en fremgangsmåte om man står fast. Jeg følte i hvertfall at jeg kom et skritt videre, særlig det å kunne tegne gutter. Denne ble litt mørk og dyster slik som i videoen hans.    

   

  Her er et lite glimt av de nye fargeblyantene mine, skal bli flink å både fargelegge med tusjer og fargeblyanter. Det som er stilig med disse er at du kan bruke hele blyanten, spisser du den så er det bare å bruke en pensel med vann så får du vannfarge, eller fargelegge og bruke en pensel med vann på fargen. Så her kan man mikse med farger og ulike teknikker. 

 • Publisert: 10.12.2013, 22:18
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  A True Princess of the Ocean...

 • Publisert: 09.12.2013, 00:43
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere! :D

   

  Helga har virkelig løpt ifra meg, kom hjem fra jobb på fredag i rundt fem tiden, var egentlig ferdig klokka fire men gjorde unna noen innkjøpt for å ordne til julerom. Ble utrulig koselig, skal få lagt ut noen bilder i morgen av resultatet, så nå er lysene tent og jeg storkoser meg <3 I går var jeg på jobb til klokken tre, og dro rett hjem, ble litt avslapning før jeg, mamma, Gøril dro til Hanne på koselig lørdagsbesøk. Vi tok med Dollar og Charmy som er Gøril sin hund, har ikke fått ordnet bilder ferdig idag så de kommer i morgen også. Når vi kom til Hanne så hadde hun besøk av tanteungene sine Julie og Liza, to veldig søte jenter. 

   

  Og så snill som Hanne er så hadde hun kjøpt inn ingredienser til hjemmelaget pizza som smakte nydelig, og mye annet godt snop. Vi kom i rundt seks - halv syv tiden og reiste ikke hjem før halv 12 - 12, så man kan trygt si at tiden har virkelig flydd... Var morsomt å se Luna, Nemo og Felix igjen som er Hanne sine hunder. Var også veldig koselig å se Julie igjen, hun er veldig koselig å prate med. 

   

  Orket ikke å blogge noe når jeg kom hjem, husker ikke helt, men tror jeg gikk rett å la meg for hadde vært oppe tidlig siden jeg måtte på jobb, følte meg utslitt.. Dagen i dag har egentlig bare gått til å få ferdig den tegningen jeg har tegnet.. Skjønner ikke hvorfor jeg brukte så lang tid på den, kanskje for at jeg har gått tur med Dollar og Samson sammen med mamma idag. Var i hvertfall veldig forfriskende ! :) Prøver forresten ut en ny teknikk, og elsker det, føler at når jeg tegner med svart pen så flyter den ut selv etter å ha fått tørket. Litt irriterende når jeg skal f.eks. fargelegge huden også er det svarte streker her og der for at jeg fargelegger rundt øye eller nesen. I tillegg når jeg tegner med svart pen så er det alltid vanskelig å få strekene helt slik jeg vil ha dem, særlig når jeg tegner hår. Så gjør fryktelig mye feil, noe som jeg oppdaget idag at jeg ikke gjorde så mye av. Har heller brukt fargede penner, er litt usikker på hvilket merke, men de får man kjøpt overalt. Ble inspirert av Mark Crilley igjen til å tegne havfrue, gjorde den litt om til min egen, men her er i hvertfall link til videoen. 

   

  Fikk ikke helt til highligts i håret, men er fornøyd med resultatet, trenger selvfølgelig mer øvelse. Skal forske litt mer og se på andre når de tegner, sitter masse på YouTube for tiden, mest for å lære av andre, hente inspirasjon, men også for å bli flinkere. Føler jeg har kommet meg noen steg videre idag, fikk også til hender, noe som jeg er stolt av, så har hatt en god tegne dag :D   

  Nå skal jeg ta kvelden siden jeg begynner tidlig på jobb i morgen, så vi snakkes!

   

  - JM

   

  #Havfrue #YouTube #Søndag #Jul #MarkCrilley #Tegne #ProMarkers #Tusj #Inspirasjon

   

 • Publisert: 09.12.2013, 00:43
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  The Princess of Love

 • Publisert: 04.12.2013, 13:50
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere ! :D

  Håper alle har det bra, jeg har det ihvertfall bra.. Føles så godt etter å ha tegnet litt, skulle egentlig poste i går, men ble ikke ferdig før i halv 3 tiden på natta med tegningen :P så tenkte at det ble litt sent.. Jaja, har i hvertfall prøve å tegne en gammel tegning på nytt igjen, den gamle tegningen har mye lilla i seg så derfor ble lilla inspirasjon. Syns hun ble super søt, og etter noen timer med perfeksjon på hendene ble jeg fornøyd.

  Den første boka til Mark Crilley er bare helt fantastisk, har du ikke sjekket ut videoene hans enda, så sjekk dem ut på YouTube! Har aldri vært flink med hender så prøver alltid å gjøre ett eller annet for å skjule dem eller så ender jeg opp med Chibi hender.. Men nå har jeg bestemt meg, skal bli flink å tegne hender, må bare øve masse, hender og føtter er tross alt det vanskeligste.

  Elsker forresten de herlige fargene sammen, skal etterhvert prøve meg på highlights i håret for å få mer dybde, men tar en ting av gangen :) Har masse gamle tegninger som skal tegnes på nytt, så har masse spennende å vise dere fremover, så stay tuned, så snakkes vi ! :D

  - JM

  PS: beklager så masse for dårlig kvalitet på bildene, men bruker mobilen også blir det så stygt når jeg prøver å få med alt, har solgt kameraet mitt siden jeg skal kjøpe nytt etter jul.. Så lover at så snart jeg får nok penger til nytt kamera så blir det mye bedre bilder !

 • Publisert: 04.12.2013, 13:50
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Forever love ! <3

 • Publisert: 01.12.2013, 18:15
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere ! :D

  Har egentlig ikke gjort så mye siden sist jeg blogget, har vært mest jobb. Torsdag jobbet jeg ikke så mange timer, men fredag derimot jobbet jeg i ni timer pluss at jeg jobbet i går, så var ganske sliten når jeg kom hjem. Derfor ble det lite blogging, men det tar jeg igjen idag :P

  Idag har jeg hatt en sånn "slappe av og få igjen krefter" søndag, herlig med sånne søndager innimellom. Derfor bestemte jeg meg for å tegne denne søte versjonen av Pikachu, åhhh.. Den er bare helt bedårende <3 En søt jente som kysser gutten, minner meg om ekte kjærlighet og at alle her ute i verden har sin person i livet. Det trenger ikke være en kjærest, det kan være dyr, familie, venner osv, bare man har en person i livet som er der.

  Bildet fikk meg også bare til å tenke generelt på gladere tanker, var så søtt.. Liker sånne tegninger det den ene er litt overrasket, har tegnet en lignende tegning før bare med Chibi :3 Nå skal jeg faktisk tegne karakterene til historien min, i hvertfall begynne.. Så vi kan jo snakkes senere! :D

  - JM

 • Publisert: 01.12.2013, 18:15
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Dressing up like a Disney Princess !

 • Publisert: 10.09.2013, 17:47
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere! :D

  Har vært noen travle dager i det siste, så beklager for lite blogging... På fredagen gjorde jeg lite, slappet mest av etter å ha vært på jobb, mens fra lørdag til søndag passet jeg både hunder og valper. Mamma og ei venninne av mamma som heter Gøril dro til Tromsø på hundeutstilling, mens jeg ble igjen.

  Så passet tilsammen tre voksne og fire valper, men gjorde meg ingenting for alle er så koselig, og ikke minst søte <3 Minner meg om når Dollar var valp, syns ikke det var så lenge siden, nå om tre dager er han blitt 10 måneder. Derfor stilte han også som junior for første gang i helga, er så utrulig stolt for på lørdagen stakk han av med excellent, CK, rest-certet, og 2 beste hannhund! :D

  Må skryte litt av han når han er så flink <3 Ellers har jeg ikke fått tegnet så mye i det siste, nå har jeg blitt ferdig med Ariel så skal begynne å tegne på Jane ifra Tarzan. Slenger inn noen bilder, orket ikke ta så mange, så beklager for lite bilder.

  Senere blir det hundetrening og etter det blir det avslapning med tegning, så vi snakkes! :)

  - JM

 • Publisert: 10.09.2013, 17:47
 • Kategori: Hobby
 • #comments">9 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  She's a mermaid and a Disney princess, what's her name..?

 • Publisert: 01.09.2013, 14:11
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere ! :D

  Tenkte å ta frem en gammel ide, og det er nemlig å tegne masse Disney prinsesser, er Disney elsker så perfekte utfordringen for meg :D

  Første ut er Ariel ifra Den lille havfruen eller på engelsk The Little Mermaid. Hun har alltid fascinert meg, og siden jeg elsker fantasy så hører havfruer med. Har en kjole til som kommer senere, men foreløpig kan dere kose dere med disse tre bildene ;)

  Snakkes senere !

  - JM

 • Publisert: 01.09.2013, 14:11
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Søndag = rydde og tegne..

 • Publisert: 01.09.2013, 14:00
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere ..! :D

  Begynner å bli lenge siden jeg har fått blogget, men har tatt meg tid idag.. Føler meg så opptatt, men er egentlig ikke det.. Bare littegranne lat :P

  I det siste så har jeg hjulpet Amcar Harstad med treffhelga, stilte opp å jobbet på kjøkkenet som var utrulig koselig koselig, faktisk fått meg jobb på Skeidar og ellers bare tegnet masse.. Som tidligere nevnt har jeg tegnet en del med ProMarkers i det siste, noe som jeg fortsatt elsker..! Er godt å endelig få seg en jobb, og stortrives i den nye jobben :D

  Nå skal jeg rydde resten av rommet, tørke støv og gjøre litt skole. Føler jeg er produktiv idag, men samtidig ikke.. Får bare sette i gang før resten av dagen forsvinner, så vi snakkes senere ! :P

  - JM

 • Publisert: 01.09.2013, 14:00
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Ready for school ..?

 • Publisert: 21.08.2013, 22:05
 • Kategori: Hobby
 • Heisann alle kjære søte lesere :D

  Idag har jeg ikke gjort så særlig mye bortsett ifra kranglet med en skriver og gjort skolearbeid .. Skrivaren ville ikke skrive ut dokumentene som jeg trengte, men går fint.

  Har fått helt dilla på å bruke ProMarkersene mine for føler jeg får til så gode skygger og farger .. Endelig føler jeg at jeg får til noe bra med tegningene mine, er litt stolt av meg selv. Nå skal jeg fortsette å teste ut farger, åhhh..! Gleder meg til å tegne mer <3

  Så vi snakkes senere!

  - JM

 • Publisert: 21.08.2013, 22:05
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Surprise hug!

 • Publisert: 24.07.2013, 20:25
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere!

  Først ville jeg bare takke så utrulig masse for kommentarene jeg har fått her på bloggen og på Instagram i tillegg til alle likes'ene på Instagrammen min. Det varmer virkelig hjerte mitt å se at det fins noen der ute som syns jeg tegner fint :D jeg har aldri ligget så høyt på lista før så tusen takk for en 18-ende plass på lysta for Harstad's mest leste blogger <3

  Ellers har jeg ikke gjort noe spesielt idag, finn vondt i magen igjen... Så dro hjem for å slappe av, men nøt heller sola å tegnet i tillegg har jeg sove masse for å bli bedre :)
  Ble faktisk veldig fornøyd med tegningen, blir ikke så langt..
  Har brukt mine herlige fargeblyanter ifra Cretacolour som gir fantastiske farger, dette setter er bare på 24 blyantenr som er fint å ha om man bare trenger enkle farger. Etterhvert når jeg har fått ordentlig jobb og fått spart opp litt har jeg veldig lyst å bestille et sett på hele 72 blyanter. Mest for at det er så mye forskjellige nyanser blandt fargene, i tillegg merker jeg at det noen ganger er vanskelig å gjengi farger på arket i forhold til den ordentlige fargen på en sofa eller en stol f.eks. Elsker å leke meg med fargene, er så mye spennende man kan skape ! Blyantene er også av ordentlig kvalitet så man får det man betaler for :)

  Skulle egentlig bare oppdatere dere og takke så masse. Nå blir det litt avslapning før jeg skal dusje, skal bli godt! Så vi snakkes.

  -JM

 • Publisert: 24.07.2013, 20:25
 • Kategori: Hobby
 • #comments">2 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Add a little blue here and there plus som black and for the final, a cute little smile..

 • Publisert: 23.07.2013, 19:24
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere ..!

  Prøvde et tappert forsøk på å få til noen fine negler, men ble ikke slik jeg ville ga dem i det hele tatt så endte med å fjerne all neglelakken.. Tror heller jeg skal legge på ny senere :)

  Men til overskriften så har jeg endelig fått tegnet noe som jeg kan legge ut på bloggen, føles ut som en evighet siden sist jeg la ut noe, men skal seriøst prøve å bli flinkere å oppdatere dere med tegninger.. Er jo egentlig derfor jeg begynte å blogge.

  Ut ifra overskriften så kan dere gjette at jeg har tegnet ei jente, fant en video av Mark Crilley der han tegner den berømte Hatsune Miku. Med andre ord måtte jeg prøve meg.

  http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=duPJqfKiA78

  Her er en link til en av sangene fra bandet Vocaloid som Miku er med i. Har hørt noen sanger av henne, men syns hun er søt, derfor måtte jeg tegne henne :)

  Nå over til mer tegning, så vi snakkes senere!

  - JM

 • Publisert: 23.07.2013, 19:24
 • Kategori: Hobby
 • #comments">4 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Sketch up a little

 • Publisert: 07.06.2013, 18:18
 • Kategori: Hobby
 • Heisann søte lesere!

  Tegnet i går, men mamma og jeg gikk tur så kom ikke hjem før halv 11, orket derfor ikke legge ut bilde av tegningene da.. Derfor kommer det heller bilde av dem nå.

  Har lastet ned gratisprogram som viser hvordan man tegner basice ting som kropp, hode, folder på klær osv. Syns programmet er veldig nyttig. Så idag blir det bare enkle skisser, men de viser litt kropp og proporsjoner, som hvor man plasserer slik at det blir riktig. Legger til flere slike i løpet av helgen men nå blir det full avslapning, kjenner jeg er sliten, godt det er helg.

  Snakkes
  - JM

 • Publisert: 07.06.2013, 18:18
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Lonely wolf

 • Publisert: 30.05.2013, 13:25
 • Kategori: Hobby
 • Heisann!

   

  Fikk fargelagt og ordet ei søt tegning av en ulv. Har aldri tegnet enn ulv slik så ble fornøyd, eneste er at forlabben som er svart så litt rar ut, men farge er pyton å viske ut så han får heller være sånn. Skal definitvt lage flere tegninger av ulver, de er så majestetiske og nydelige skapninger. Åhhh.... kan sitte å se på tegninger og bilder av ulver i timesvis uten å bli lei..

  Resten av dagen blir å gå til mer skolearbeid, vil bli ferdig å sende inn, men føler jeg aldri blir ferdig. Gjorde noen feil, også ser det stygt ut med blanko på innsending så valgte heller å tegne på nytt, angrer ikke for ser bedre ut på denne tegningen. Forrige tørket ikke penna hele tiden så ble mye streker og blek som ble strøket utover arket, mens på denne tørket pennen med engang. Så tegningen ser nesten perfekt ut, vist jeg ikke roter det til... Det er seriøst typisk meg å gjøre en feil, og så pirkete som jeg er så må ting være perfekt. Challenge nr 3 kommer også forresten senere idag, da blir jeg å avsløre hvem eller hva jeg savner, men nå er det tilbake til skolearbeidet som skriker etter meg.

  Hva syns dere om tegningen?

  Hva skal dere i dag?

  Snakkes!

  - JM

   

 • Publisert: 30.05.2013, 13:25
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Søndagskos <3

 • Publisert: 24.03.2013, 21:57
 • Kategori: Hobby
 • Hei!

  Idag har jeg ikke drevet med stort mye, slappet av for det meste og tegnet litt, så idag blir det flere tegninger. Har fått dilla på å lage collage, så nå blir det ny header igjen siden jeg er begynt på ny start med bloggen.

  Ellers så har jeg ryddet litt og laget middag til meg, min kjære samboer og hans yngste sønn på to år, en liten herlig gutt. Senere rundt i halv seks - seks tiden dro vi for å hente hans eldste sønn, så nå blir det noen koselige påskedager med masse kos ilamme ungene hans. Dollar er litt skjønn, han har sloknet også ligger han oppå foten min å snorker så kjenner vibrasjonen i foten min... Er litt deilig når jeg kjenner at noen trenger meg, han er fryktelig mammadalt av seg, skal følge meg overalt og når jeg kommer hjem fra jobb så overfaller han meg av lykke... Smelter hjerte mitt <3

  Her er forresten tegningene jeg har rukket å tegne idag, mer inspirasjon fra Mark Crilley, men han han har så mange fantastiske og nyttige videoer.

  Innocent Cute Girl

  Er egentlig bare meningen at hun skal være litt søt og uskyldig, derfor tegnet jeg hårband og søt genser til henne. Søt liten sløyfeøredobb skaper også effekten av den uskyldige looken. Her er link til videoen!

  Wrinkles & Folds (Clothings)

  Dette er en fin måte å lære seg å tegne rynker på klær for å få dem til å se mer ekte ut, er ganske kjedelig når man bare tegner streker og rette linjer.Ble ikke noe bra resultat når jeg skulle lage collage ut av det så ble heller bare et bilde i stedet, men syns det ble bra. Link til videoen er her

  Music Boy/ Sitting Pose  Syns tegninga ble ganske kul selv om jeg ikke er så flink på proporsjoner, men absolutt vellykket. Skoene og CD-spilleren ble ganske crappy for jeg kan ikke tegne det, men ble en fin effekt i collagen. Men øvelse gjør mester så skal absolutt begynne å tegne mer gutter og mer joggesko, for erfarte at jeg fikk det til selv om jeg aldri tegner sånne ting. Link til videoen er her.

  Så består resten av kvelden til å lage ny header på bloggen etterfulgt av en god natts søvn, skal på jobb i morgen så må tidlig opp.

  - Jeanett Michelle


   

 • Publisert: 24.03.2013, 21:57
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Are u a Angry boy, Cat girl, Maid or a School girl ?

 • Publisert: 23.03.2013, 22:50
 • Kategori: Hobby
 • Her er tegningene jeg lovte dere, og inspirasjonen jeg brukte er videoene av Mark Crilley på YouTube. Han er så flink og man finner mange nyttige tips, om man tegner realistisk eller i Anime/ Manga stilen som jeg tegner i. Denne gangen ble det en lett blanding, advarer også mot et bilde som viser mye kropp. Håper det ikke støter noen på noen måte, bare jeg som valgte en litt mer sexy versjon enn den versjonen Mark Crilley tegnet.

  Angry Boy  Link til videoen finner du her.

   

  Maid

  Link til videoen finner du her.

   

  Cat Girl

  Link til videoen finner du her.

  School Girl  Fant dessverre ikke videoen til denne her, men er ganske lett å tegne.

   

  Legger ut flere bilder så snart jeg får tid å tegne.

   

  - Jeanett Michelle   


   


   

 • Publisert: 23.03.2013, 22:50
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer
 • Kategori: Hobby

  Wanna come and see the rest?

 • Publisert: 14.06.2012, 22:29
 • Kategori: Hobby
 • Min første tegning på bloggen ^^,  Likte bildet veldig godt, så ble veldig stolt når jeg var ferdig med tegningen^^, 

  Var i tegne humør igår, noe som jeg ikke har vært på lenge. Men jaja.. I ferien får jeg ihvertfall tid til å tegne mer :D

  - Jeanett Michelle

 • Publisert: 14.06.2012, 22:29
 • Kategori: Hobby
 • #comments">0 kommentarer