hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

Mellom slagene

 • Publisert: 26.08.2017, 11:37
 • Kategori: Hverdag
 • Hei alle sammen!

  Jeg er i live for de som måtte lure. Det har bare skjedd så ufattelig mye den siste uken at jeg har ikke rukket over alt. Begynte på skolen 16. august og frem til lørdag forrige helg følte jeg en viss kontroll. Deltok på skolen og faddergreier, også var jeg hjemme når jeg følte behov for det. Dro blant annet ikke ut fredag forrige helt, men tanken var at jeg skulle bli med på lørdagen. Magen slo seg vrang, og jeg ble heller hjemme. Hadde det utrulig koselig med venninnebesøk i stedet, så slappet egentlig bare mest av. Søndagen kjente jeg at jeg bare var veldig sliten. Måtte lade opp batteriene, og klarer faktisk ikke huske i skrivende stund hva jeg gjorde. Tror dagen egentlig gikk til TV-serien. Hadde i alle fall ikke energi til noe annet. Sov ganske lenge tror jeg for å sove ut. Tror jeg trengte det. Tenkte egentlig å skrive blogginnlegg, men formen var bare helt ødelagt, så unnskyld for det.

  Da mandagen startet tenkte jeg at nå hadde jeg masse av tid til å skrive, men fant fort ut av det var ikke så enkelt. Skulle egentlig være med på faddergreier etter skolen, så tenkte jeg like godt kunne vente i byen da det hadde blitt mer stress å dra hjem for så nærmest snu i døren og dra tilbake. Etter en stund med venting i byen ble det avlyst da jeg var den eneste fra min faddergruppe som hadde lyst å delta den dagen, så da var det bare å dra hjem allikevel. Tirsdag ble en lang dag med først full skoledag, og kino etterpå. Fadder organisasjonen vår hadde ordnet gratis kino til de som meldte seg på, så vi fikk se førpremiere på Biler 3. Det var andre ting man også kunne melde seg på, men kinoen fristet mest for min del. 

  Hadde heldigvis onsdagen fri, men dro blant annet til Elkjøp og på Fargerike. Trengte harddisk, skriver og fargekart, så dagen gikk bare sånn helt plutselig. Torsdag og fredag var jeg bare på skolen for ikke noe faddergreier etterpå. Føler hele uka har gått slag i slag, og at jeg nærmest har sittet som en tilskuer for å observere, men herregud så gøy det har vært! Undervisningen har begynt for fult, og på Kristiania er det mye mer intensivt enn på NTNU. Føler jeg har kommet inn i en grei rutine, men det innebærer jo selvfølgelig å legge seg mye tidligere enn jeg noen ganger ønsker. Vet at det er det beste for meg akkurat nå for da får jeg de timene med søvn jeg trenger. Håper at når jeg kommer litt mer inn i rutinen min at jeg kan få til å være produktiv etter skolen. Har bare blitt litt mye i det siste.  Prøver veldig å ta hensyn til sykdommen da jeg ikke ønsker oppbluss, men føler det har gått relativt greit. Tror hva jeg gjør på fritiden spiller veldig inn. Tar jeg hensyn til hvordan formen er kjenner jeg at det er lettere å hente seg inn. Ser jeg på TV-serie er jeg ikke så produktiv, men slapper i alle fall av. Stresser ikke som igjen kan påvirke magen. Studiet jeg har valgt er kjempe interessant! Har lært så utrulig mye den siste uken, og gleder meg bare til resten av semestret. Ville nesten ikke ta helg i går som er et veldig positivt tegn. Følte dessverre ikke helt sånn på Pedagogikk, men tror bare ikke det var studiet for meg. NTNU legger veldig opp til selvstudie, og ingenting galt med det. Bare passet ikke for meg med få forelesninger per uke og store klasser. Liker det miljøet vi har fått med heller skole hver dag og langt flere gruppeoppgaver. Utrulig dyktige lærere vi har fått, og har egne timer dedikert til skisse. Gjett om jeg koser meg i de timene! 

  Var ikke meningen med så langt innlegg, og beklager at jeg ikke har vært her den siste uken. Det har bare vært veldig nytt for meg hele greia, og må ta hensyn til sykdommen i mye større grad om jeg skal klare dette. Skal fortsette å legge ut innlegg hver dag, men er her fortsatt om det blir litt stille en dag eller to. Forandringen skjer bare litt brått, så må bare prøve å henge med så godt jeg kan. Har mye jeg har lyst å skrive om, og setter utrulig stor pris på at dere er innom bloggen selv om det er stille fra meg. Med hånden på hjertet så er jeg veldig lei meg for at jeg ikke har blogget den siste uken. Håper den kommende uken blir litt lettere da jeg bare trenger å tenke på skolen, og ikke så mye på faddergreier og slikt. 

  Hvordan har uken deres vært?

  Noe spesielt dere ønsker at jeg skal blogge om?

   

  - JM

   

  #blogg #helse #kronisksyk #sykdom #ulcerøscolitt #ulcerativecolitis #skole #hverdag #kristiania #interiør #fadderuke #stress

 • Publisert: 26.08.2017, 11:37
 • Kategori: Hverdag
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  dvergpinschere i mitt hjerte

  26.08.2017 kl.13:07

  Skolen og helse må jo komme først..så du må ikke stresse med å blogge...det kan du gjøre når du har lyst og tid! Ha en flott ny dag og nyt helgen!

  Jeanett Michelle

  26.08.2017 kl.13:21

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk, og skal virkelig nyte helgen! Ha ei strålende helg du også, og kos deg masse :D

  frodith

  26.08.2017 kl.13:56

  Man skal vel ikke være lei seg for ikke å blogge? :-) Det er jo du som bestemmer når du vil det, og ingen blir sur på deg om du ikke blogger :-D LOVER :-D Hi-hi.. Man blogger når og på den måten man vil :-) Hørtes ut som aktive og fine uker :-)

  Jeanett Michelle

  26.08.2017 kl.14:09

  frodith: Tusen takk for støttende og oppmuntrende kommentar!<3 Ja, har vært noen fine uker. Har kost meg veldig på skolen :D

  Victoria Larsen

  26.08.2017 kl.14:16

  Selvfølgelig er det viktig å prioritere og først og fremst er helse viktig! Så er jo også skole utrolig viktig, så du må ikke ha noen dårlig samvittighet for og ikke blogge! Vi forstår jo veldig godt hvorfor :-) God lørdag :-) <3

  Jeanett Michelle

  26.08.2017 kl.15:38

  Victoria Larsen: Tusen takk for forståelsen!<3 Ha en kjempe fin lørdag du også :D<3

  Skriv en ny kommentar