hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

Min nye planlegger - Bullet Journal

 • Publisert: 16.08.2017, 17:46
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte jeg kunne skrive litt i dag om planleggeren min ettersom jeg har byttet. Har lenge brukt almanakk fra Personlig almanakk og har vært strålende fornøyd med de som jeg har hatt. Det eneste jeg har savnet er litt større frihet ettersom jeg liker å være kreativ. Almanakkene derifra er er utrulig kjekke om man liker et fast system, men etter å ha brukt dem ei stund har jeg følt et behov for å ha et annet system.

  For eksempel har jeg savnet å kunne lage egne sider med kun timeplanen slik at det er lettere å holde oversikt uke for uke. Almanakkene jeg har brukt har sider helt til slutt som man kan bruke slikt som man vil, men de fyller jeg relativt fort opp. Nå for tiden har det blitt utrulig populært med Bullet Journal, og jeg er blitt helt bitt av basillen. Selve boken er helt blank på hver side, så her kan man bare være så kreativ som man bare vil. Meningen med Bullet Journal eller BuJo som det er forkortet til er at man skal kunne planlegge etter behov, også skal planleggingen ta kortere tid. Det kommer selvfølgelig an på hvor mye tid man legger i det da alle er forskjellige. Jeg personlig liker å holde på med den i flere timer, men så fort jeg har de sidene jeg bruker mest ferdige tar ikke den generelle planleggingen så lang tid. 

  Har delt min opp i litt ulike deler etter hva som passer mitt behov best. Første to sidene er en kalender oversikt over hele året. Her skriver jeg de viktigste datoene som for eksempel i dag var det skolestart for min del. Neste side er en bursdags oversikt som inneholder mine mest personlige datoer. Har også selvfølgelig Facebook til å hjelpe meg, men liker å skrive dem opp. Neste sidene har jeg alt ifra ett års mål til fem års mål. Andre sider jeg har er hvilke er hvilke bøker jeg vil lese, tv-serier eller filmer jeg ønsker å se, liste over ting jeg kan finne på om jeg skulle kjede meg, tips mot angst og depresjon, i tillegg til noen litt mer personlige sider. Disse er sider jeg vil få bruk for hele året.

  Neste del er mer de sidene jeg har pr. måned. På begynnelsen av hver måned tegner jeg en slags "cover" side som skal på en måte representere den aktuelle måneden samt en farge. August måned fikk Totoro og blå som tema. Aner ikke hvorfor jeg valgte Totoro fra My neighbour Totoro, men er en film jeg er utrulig glad i. Fargene gjør det litt lettere for meg visuelt å skille månedene fra hverandre. De første to sidene har jeg en mye større månedsoversikt med en litt mer detaljert plan over hele måneden. Her skriver jeg alt mulig som er viktig å huske på. Her har jeg også oversikt over månedlige mål. Et mål denne måneden var å komme i gang med YouTube kanalen. Disse er ikke så langsiktige, men mer mål jeg har lyst å oppnå på kortere tid, og som er realistiske nok til å la seg gjøre. Deretter har jeg dedikert noen sider litt mer personlige greier igjen før jeg så har uke for uke. Etter det har jeg enda noen sider (beklager det) med ting som jeg har kommet på kan være nyttig. Her har jeg alt ifra ukeplan uke for uke til ting jeg er takknemlig for. 

  Som dere sikkert skjønner så kan man egentlig velge akkurat hva man vil denne boken skal inneholde. Hva jeg har valgt trenger ikke passe deg i det hele tatt, og det går helt fint. Selve fargen på planleggeren min valgte jeg i rød. Ville egentlig ha den i svart, men de var utsolgt for akkurat den i svart som jeg ønsket, så da tenkte jeg at rød kunne passe. Angrer absolutt ikke på valget mitt, og føler den er litt mer unik ettersom alle har en slik i svart. Du kan kjøpe den her om du ønsker samme som meg. Rød er en av favoritt fargene mine, og føler at det er godt med litt farge i blant. 

  Valgte en med "dotter". Trodde ikke helt at det skulle fungere i starten, men liker det faktisk mye bedre enn linjer eller ruter. Ofte føler jeg det kan ta fokuset når man planlegger, og spesielt om man f.eks. tegner opp en boks. Linjer må man streke opp her og der uansett om man vil lage noe, men her kan man enkelt bare tegne det man vil. Hver side er lik, så utrulig enkelt å bruke dottene som retningslinjer til design osv. 

  Beklager at jeg ikke kan vise dere mer om hvilken sider jeg har valgt, men har en del personlige ting i den allerede. Det jeg kan vise er innholdsfortegnelsen som er helt genial. Her skriver man inn sidetall og hva den siden inneholder. Mye lettere å holde oversikt. Har også tatt bilde av noen overskrifter jeg har brukt til ukene i august bare for å gi en idé til hva man kan gjøre. Har også en liten mini måneds oversikt hver uke bare slik at jeg vet hvilken uke det er, og hvilken dag datoen faller på. Det kan høres litt overveldende ut, og jeg brukte mye tid på den når jeg først fikk den, men etter å ha bruk planleggeren en stund merker jeg at det er lettere å bruke den. Liker man ikke et system kan man enkelt endre det totalt om man vil. 

  Jeg fant for eksempel ut at overskriftene på ukedagene tok for stor plass slik at jeg fikk mindre plass til å skrive. I september tenker jeg å endre litt design, og elsker at det lar seg gjøre. Almanakkene fra Personlig Almanakk har også designmuligheter, men sidene har et fast oppsett. Funker ikke det for en er det ikke like enkelt å endre. Føler jeg har mye større frihet nå selv om jeg må gjøre alt selv, men for min del stor koser jeg med. Planleggeren kommer også med to tråder som man kan bruke for bokbind. For min del er det genialt. Markerer alltid uka som er aktuell og to andre sider som jeg bruker hver dag. Da slipper man å lage brett i journalen for å finne frem til enkelte sider.

  "Grunn utstyret" som jeg bruker er vanlig blyant, viskelær, korrekturlakk og hvit gel pen (om man gjør feil, som man garantert kommer til å gjøre) og linjal til å streke opp diverse ting. Mitt største tips er å tegne alt med blyant først for da slipper man store feil. Jeg startet for eksempel med et design på de første sidene. Måneds oversikten min gikk på over hele fire sider, men etter en stund ville jeg ikke ha det. I stedet for å irritere seg grønn over hvordan jeg skulle rette opp feilen med penn kunne jeg bare viske ut alt og lage nytt design.

  Har også andre sider hvor jeg har brukt blyant som har vist seg i ettertid å lønt seg. Man trenger ikke bruke lang tid, men skal man lage bokser for måneds oversikt er det dumt å måle feil først for så måtte begynne å rette opp om man tegner med penn. 

  Siden temaet er blått denne måneden har jeg funnet frem penner og diverse i den blåfargen jeg bruker. Bakerst er en vanlig Staedtler fineliner i fargen blå. Bruker den til å skrive med som overskrifter e.l. Så har jeg en penn i blå fra Frixion som man kan viske vekk fargen om man skriver feil med. Bruker svært ofte å skrive med fineliners først også skriver jeg oppå der med Frixion sin penn for at ordet skal "poppe" mer. Den fra Koi er en perfekt penn til å skrive enkel kalligrafi med. Kan ikke veldig avansert, men den har en tynn tupp som er enkelt å lage både tynne og tykke streker med.

  Highlighteren jeg bruker er også fra Frixion, så da kan jeg highlighte alt det viktige jeg ønsker eller en overskrift. Kom på at jeg har en penn til som jeg også bruker i blå, men glemte å ta den med på bildet. Den fungerer veldig likt som den pennen fra Frixion, så ikke noe spesielt. 

  Sakura Pigma Micron pennene bruker jeg til å skrive med. Når jeg ukes planlegger bruker jeg bare en vanlig svart penn da jeg ikke orker at det skal være så "fancy". De pennene fra Sakura er kjempe gode å bruke, også "blør" de ikke gjennom papiret, så liker veldig godt å bruke dem! Har i ulike størrelser da hver tipp har ulik tykkelse. Syns det er kjekkest om jeg vil variere fra veldig liten til stor skrift. 

  Har det litt travelt i skrivende stund, så rekker ikke legge inn flere linker så skriver heller bare hvor jeg har kjøpt det jeg kommer på. Det vanlige utstyret mitt får man tak i overalt i med at det er ganske standard. Staedtler penner får man også tak i overalt. Frixion pennene mine kjøpte jeg på Staples en gang for lenge siden, og vet de selger enda pennene. Highlighterne er de dessverre sluttet med, men har sett slike på Amazon. Pennen fra Koi har jeg også kjøpt på Amazon. 

  Si gjerne ifra om det er noe du vil lese mer om, eller om du ønsker inspirasjons sider. Kan også sette opp liste om det ønskelig på hva man kan ha med i en slik Bullet Journal.

  Ingen produkter er sponset, men ønsker bra å formidle hva jeg bruker for de som måtte lure på det.

   

  - JM

   

  #blogg #skolestart #hverdag #tips #studie #planlegger #bulletjournal #kreativ #rød

 • Publisert: 16.08.2017, 17:46
 • Kategori: Hobby
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  frodith

  16.08.2017 kl.19:24

  Jeg kjøper meg sånne bøker for å bruke HVERT år, og hvert år bruker jeg dem i 14 dager, og så er det over...Resten er i hodet eller på pc...Så nå skal jeg slutte å ha sånne ;-)

  Jeanett Michelle

  18.08.2017 kl.19:12

  frodith: Beklager for veldig sent svar. Er litt hektisk om dagene, men ja om man ikke bruker slike er det lite vits i å fortsette å kjøpe dem. Så ser absolutt hvorfor du ikke føler behov. Fint å ha PC-en i alle fall :)

  Den lille Pandaen c:

  16.08.2017 kl.22:05

  Skaffa meg almanakk jeg. Vant gavekort på det så blir spennende!

  Jeanett Michelle

  18.08.2017 kl.19:13

  Den lille Pandaen c:: Beklager veldig for sent svar! Er veldig hektisk om dagene, men så spennende :D Gratulere så mye<3

  Den lille Pandaen c:

  18.08.2017 kl.20:01

  Det går fint altså :) hihi, ja har bestilt c:

  Jeanett Michelle

  20.08.2017 kl.21:29

  Den lille Pandaen c:: Hihi, så spennende :D

  Skriv en ny kommentar