hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

DIY: Sminkekoster dekorert med neglelakk

 • Publisert: 27.04.2017, 12:15
 • Kategori: Hobby
 • Tenkte jeg kunne tipse om en litt morsom DIY (Gjør det selv) prosjekt i dag. Er du slik som meg og har mange gamle sminke koster liggende i skuffen eller sminkebagen passer dette ypperlig for deg. 

  Mange av sminkekostene mine er bare vanlig svart i fargen, og ellers veldig kjedelige. Kom over en video hvor man kunne bruke neglelakk for å dekorere dem, så da tenkte jeg at dette må absolutt testes ut. Har begynt å få en liten samling til nå, men ser at å ha alle i svart kan fort bli litt kjedelig. I tillegg er det gøy å ha noe som kanskje mange andre ikke har.  Til dette prosjektet trenger du:

  - Sminkekoster, gjerne gamle

  - Neglelakk i valgfrie farger

  - En litt stor gammel beholder

  - Vann

  - Noe å tørke dem på

  - Blank top coat neglelakk  Det første du gjør er å samle sammen de kostene du ønsker å dekorere. Jeg samlet sammen litt koster som blant annet er kjøpt på H&M og eBay. Syns kostene er veldig gode, men har hatt dem veldig lenge. De trenger sårt en forandring, men har ikke lyst å bruke mer penger på nye koster, når jeg heller kan oppgradere disse. 

  Neste steget du gjør er å finne frem litt neglelakk som du ønsker å dekorere med. Fargene jeg tok var ikke de jeg nødvendigvis endte opp med, men spiller ikke så mye rolle. Bare så lenge det er farger du liker, så kan du bruke akkurat hva du vil. Noe av det kjekkeste med prosjektet var at jeg fikk brukt opp litt neglelakk som ellers fort blir liggende lenge uten å bli noe særlig brukt. Er ikke veldig flink å lakke neglene ofte, og mange neglelakker har jeg hatt i flere år. Anbefaler å finne neglelakker som er litt flytende da det er litt lettere å jobbe med.

  Når du har funnet de neglelakkene du ønsker å bruke trenger du en beholder. Anbefaler på det sterkeste å bruke noe som du ikke bryr deg om. Neglelakken setter seg veldig godt på beholderen, så ikke ta favoritt oppbevaringsboksen eller et høyt glass f.eks. Den jeg brukte ble ikke seende ut etterpå, men er ikke en beholder jeg bruker mye heller, så går helt fint. Om det er veldig krise kan man dekorere den etterpå om man har lyst.

  For å få neglelakken på kosten fyller man bare beholderen med vann og har i ønsket farge. Dypp så kosten i vannet. Fargene fester seg så på kosten, og vips har man en kost som med ett ser litt mer spennende ut. Morsomste med det her tror jeg må være at ingen blir seende like ut ettersom vannet med fargene fester seg forskjellig fra gang til gang. Vannet med neglelakk kan brukes flere gang, så fikk dekorert en del koster med det samme vannet og mengden farge. Erfarte at litt mye farge ikke var dumt. Syntes mye bedre på de mindre enn de store ettersom jeg brukte mer farge da jeg dekorerte disse.

  På de første kostene slet jeg litt med å få inn teknikken, men så fort jeg skjønte hvordan jeg kunne gjøre det var det utrulig gøy. Det vises ikke så godt på de to store kostene at jeg har gjort endringer da jeg valgte en blanding av hvit og pastell rosa. Syns de allikevel ble veldig fine da fargene passet godt til hvordan kosten opprinnelig så ut. Her kan man også se at fargene ikke har helt festet seg, men gjør ikke så mye.   Til disse har jeg brukt blå, rosa, lilla, brunt og svart med blanding av hvitt. Likte alle kostene på hver sin måte. Eneste jeg ikke fikk til var de svarte og hvite. Prøvde på en litt marmor effekt, men slet veldig med å finne rette teknikken for det. Tror jeg brukte litt for lite farge, men er en erfaring rikere nå. Tror favorittene mine av kostene ble de lilla for elsker at fargen ikke er så sterk, men allikevel vises det godt. Syns også de rosa ble veldig fine for fargen er ikke for skrikende, men heller ikke for svak. Syns pastell fort kan bli litt kjedelig, og ønsket at disse skulle skille seg litt ut, men ikke for mye.  Til tørking kan du godt bruke kjøkkenpapir. Bare husk at de trenger å få tørke litt først før du legger dem oppå der. Har ikke neglelakken tørket ordentlig kan du risikere at litt av papiret sitter fast på kosten. Før jeg la dem til tørk over natten hadde jeg litt blank top coat neglelakk for å beskytte og bevare fargene litt mer. Dagen etterpå vasket jeg alle kostene siden jeg hadde holdt på med neglelakk, og ønsket dem rene.

  Prosjektet var kjempe gøy å holde på med, og kostet meg ingenting da jeg hadde alt fra før av. Nesten så jeg har lyst å bestille flere koster fra eBay bare for å gjøre det mer, men tror jeg har nok koster for øyeblikket. Var i alle fall et spennende prosjekt, og elsker gjenbruk. Selve kostene kostet heller ikke så mye. Var derfor ikke så redd for om prosjektet ble mislykket, men syns det ble alt annet enn mislykket. Litt kult at utrykket på dem ser litt rotete ut, og ingen er like. Det eneste som er likt er at kostene med samme størrelse har samme farge, så jeg kan skille dem litt fra hverandre. Fin måte å få litt system om man har en del, eller bare liker orden i tingene sine.

  Hva syns du om kostene? Noen du likte spesielt godt?

  - JM

   

  #blogg #diy #hobby #prosjekt #gjørdetselv #sminkekoster #neglelakk #morsomt #kreativt


   

 • Publisert: 27.04.2017, 12:15
 • Kategori: Hobby
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  liveterherlig93

  27.04.2017 kl.12:42

  fine:)

  Jeanett Michelle

  27.04.2017 kl.13:09

  liveterherlig93: Takk! :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  27.04.2017 kl.13:55

  Kjempe fine!! og et topp tips til de som bruker dette!!

  Jeanett Michelle

  29.04.2017 kl.01:02

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk! :D Så gøy at du likte både kostene og innlegget :)

  Lilli

  27.04.2017 kl.15:50

  Stilig :)

  Jeanett Michelle

  29.04.2017 kl.01:02

  Lilli: Takk! :D

  frodith

  27.04.2017 kl.17:52

  Så fine de ble da :-) Veldig fine :-)

  Jeanett Michelle

  29.04.2017 kl.01:03

  frodith: Tusen takk for at du syns det :)

  Skriv en ny kommentar