hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

Sepia Girl

 • Publisert: 20.04.2017, 15:01
 • Kategori: Hobby
 • Først vil jeg bare beklage for lite blogging, men har vært litt mye å tenke på de siste dagene. Var derfor godt med en liten "mini" ferie. 

  Hadde helt glemt at jeg tok bilder av denne tegningen, så derfor har jeg veldig lyst å legge ut bildene her på bloggen ettersom det er altfor lenge siden. Bloggen handler ikke bare om sykdommen min, men også den kreative delen av meg. Har dessverre hatt veldig lite motivasjon de siste månedene, så har ikke blitt så mye tegninger i den perioden. Håper det endrer seg litt snart for har veldig mange ideer jeg gjerne skulle hatt ned på papiret. Er heldigvis snart sommerferie for min del. Alt av eksamener er i mai, så gjelder bare å bli ferdige med dem først. Nå skal jeg egentlig bare ta en dag av gangen, så får jeg bare se hvordan det går.

  Tanken bak tegningen var at jeg først og fremst ville teste ut papiret da det gir mye sterkere kontrast til fargeblyanter. Fargene kommer litt bedre frem, og spesielt fargen hvit. Begynte min vanlige rutine som er å skisse først. Bruker bare en vanlig blyantpenn og et viskelær. Man trenger ikke bruke så mye penger på det da det bare er en skisse. Går så over med fineliners om jeg ikke bruker lysbrett. Lysbrett er veldig smart å bruke om du ønsker helt rene linjer, og ikke masse streker som er visket ut. Jeg visker en del når jeg skisser, og noen ganger kan de bli tegnet litt hardt. Selv om jeg visker dem ut kan de skimtes i tillegg til at om jeg legger farge oppå kan de risikeres å vises. Liker derfor lysbrett til å få et mer "renere" resultat, men absolutt ikke noe must man må ha om man tegner. Du kan også bruke vinduet som et slags lysbrett. Det vil fungere like godt. Til slutt går jeg over med tusjer og fargeblyanter. 

  Dessverre ble bildet veldig redigert denne gangen da jeg hadde veldig lyst å få til en sepia inspirert look, men så fungerte det ikke. Bildene ble veldig gule her på PC-en, og når jeg skulle prøve forhåndsvisningen for å se resultatet på bloggen var det veldig fæle farger. De var ganske skarpe, og for min del likte jeg det ikke. Har prøvd å tone fargene litt mer ned, og økt kontrasten litt. Det er ikke veldig ulikt originalen, bare det hvite som kommer mer frem. Der jeg har det aller hvitest har jeg brukt fargeblyant først for så hvit maling oppå der for å få frem kontrasten litt ekstra godt. Kameraet fanger dette veldig opp, så veldig fort at det ser redigert ut. 

  Gøy å prøve nye ting også. Akkurat det med kamera må jeg bare teste mer ut for å finne noe som passer. Prøver å se litt på bilder på Instagram og slikt for å finne ut hva som passer bra av innstillinger, men er ikke så lett. Kom gjerne med tips om du har. 

  Noe jeg også hadde lyst til som var litt utfordrende var å tegne mer fyldigere lepper og en annerledes nese enn det jeg vanligvis bruker å gjøre. Prøver å finne en litt mer egen stil, og ikke bare ha den "typiske" anime stilen. Den er veldig søt, men merker av personlig smak så har noe endret seg. Liker litt store øyne, men må ha en nese noe som anime jenter ofte ikke har. Eller så er den tegnet med en liten prikk. Er mye mer glad i skyggelegging nå enn før, og da føler jeg nesen er veldig essensielt å ha i ansiktet om man vil ha skygger og slikt. I tillegg gjør det også noe med ansiktet at man har en nese og en munn. Ofte har anime jenter en liten munn også, eller bare en strek. Selvfølgelig har ikke alle det, og du finner tegninger som er veldig detaljerte, men tror det bare handler om å finne noe eget som er veldig viktig.

  Ved å bruke litt tid på dem vet jeg at tegningen blir slik jeg ønsker, og at jeg kan være fornøyd med den. Ser også ofte at små detaljer teller mer enn man skulle tro noen ganger. Slik som øynene liker jeg veldig godt å ha litt hvit maling på for øynene får plutselig mer liv selv om det fort kan se litt urealistisk ut. Er ikke ute etter super realistisk, men ser at de som tegner veldig realistisk gjør litt av det samme som meg med hvitfargen. Liker ikke så "flate" tegninger som jeg tegnet mye av før. Da var det som regel en til kanskje maks to farger på genseren, og skyggeleggingen var ikke bra.

  La skygger der jeg trodde det passet best som resulterte i at tegningen ikke ble noe fin. Var altfor mange mørke punkter i tegningen, i tillegg til at jeg så overgangene ikke var noe særlig fine heller. Det er en av de største grunnene til at jeg bruker fargeblyanter da jeg syns de gir en mye finere og mykere overgang enn om jeg ikke hadde brukt dem. Ser at det kan ha litt med tusjene og papiret også å gjøre at noen overganger ikke blir like myke, men er litt gøy når man legger merke til sånt selv. 

  Hva syns du? Likte du tegningen? Noe du savnet at jeg fortalte mer om?

  - JM

   

  #blogg #tegning #tusj #tusjer #promarker #copicmarker #copicsketchmarker #fineliner #staedtler #blyant #viskelær #skisse #jente #fargeblyant #prismacolor #bruntoner #ark #sepia #brun #rød #burgunder

 • Publisert: 20.04.2017, 15:01
 • Kategori: Hobby
 • 16 kommentarer
 • 16 kommentarer

  Den lille Pandaen c:

  20.04.2017 kl.15:09

  søt <3

  Jeanett Michelle

  20.04.2017 kl.16:39

  Den lille Pandaen c:: Tusen takk!<3

  liveterherlig93

  20.04.2017 kl.15:16

  fine tegninger:)

  Jeanett Michelle

  20.04.2017 kl.16:40

  liveterherlig93: Tusen takk! :D

  Victoria Larsen

  20.04.2017 kl.15:43

  Så stilig! :)

  Jeanett Michelle

  20.04.2017 kl.16:40

  Victoria Larsen: Tusen takk for at du syns det! :D

  frodith

  20.04.2017 kl.18:12

  Synes den ble veldig fin uansett redigering eller ikke :-) Utrolig at du kan tegne sånn med bare fargeblyanter :-)

  Jeanett Michelle

  20.04.2017 kl.21:22

  frodith: Er tusj også, men arket gjør at fargene kommer mye mer frem :) Tusen takk!<3

  dvergpinschere i mitt hjerte

  20.04.2017 kl.18:31

  Kjempe fin tegning! Du er megaflink!!! :-)

  Jeanett Michelle

  20.04.2017 kl.21:22

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig takk! :D

  Søtmonsen :))

  21.04.2017 kl.00:42

  Så fine tegninger :D Du er så flink! Moro å prøve nye ting også ^^

  Jeanett Michelle

  24.04.2017 kl.12:07

  Søtmonsen :)): Tusen takk! :D Ja, det er kjempe gøy^^,

  Fnaust

  24.04.2017 kl.19:04

  Fargelegingen var ganske bra!

  Jeanett Michelle

  27.04.2017 kl.13:01

  Fnaust: Takk for det! :D

  vestfrøken

  11.05.2017 kl.09:50

  Fin tegning !!! Bra på det papiret :) Jeg har vært inne på bloggen din flere ganger uten å legfe igjen kommentar. Men jeg vil si at jeg håper du legger ut tegninger og slike innlegg oftere, og kommer snart igang med youtube!! Hadde vært veldig kjekt! Hadde du klart en gan i uka, eller to ganger i mnd hadde det vært gøy! :) Håper du får en arbeidsplass du liker. Kjør på! (foresten takk for fin kommentar på min blogg)

  Jeanett Michelle

  15.05.2017 kl.14:11

  vestfrøken: Tusen takk for veldig hyggelig kommentar<3 Har tenkt å komme ordentlig i gang med YouTube snart. Venter bare på en venn av meg skal gjøre ferdig musikken. Skal også poste tegninger mye mer. Har dessverre eksamen som henger over skuldrene akkurat nå, men har masse planer for bloggen så snart alt stresset er over. Utrulig koselig å høre at du gleder deg til video! Gleder meg til å laste den opp på YouTube^^,

  Skriv en ny kommentar