hits

jmdrawing

En åpen og ærlig blogg som handler om livet som kronisk syk på både godt og vondt. For tiden studerer jeg interiør i Trondheim, og elsker å tegne på fritiden.

YouTube next?

 • Publisert: 15.04.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • Trenger litt hjelp fra dere lesere for jeg har lekt meg veldig med tanken på å starte min egen YouTube kanal når det kommer til tegning. Ser mange flotte YouTubere, og har enda en lang vei å gå, men føler meg så inspirert hver gang jeg sitter å ser på. Har kamera og stativ i tillegg, så hvorfor ikke?  Det jeg trenger hjelp til er først og fremst tips til hva dere ønsker at jeg skal tegne? Har noen ideer og kommer selvfølgelig til å legge ut her på bloggen, men trenger litt mer inspirasjon. Skal bli mye flinkere fremover å legge ut tegninger, men som sagt har jeg vært veldig dårlig den siste tiden. Har bestemt meg for å bli flinkere å utnytte gode dager, og snart får jeg forhåpentligvis min egen arbeidspult. Frem til nå så bruker jeg kjøkkenbordet som i seg selv er ganske stort, men sliter alltid med at når jeg rydder frister det lite å hente alt frem igjen. 

  Er stolt av samlingen min, men tar litt tid om jeg først har lyst å tegne, og orker ikke at det skal se så rotete ut hele tiden på spisebordet. Liker å ha det ryddig rundt meg, og slapper mer av om stuen for eksempel er ryddig. Soverommet er bare å gi opp, men igjen så ser jeg det ikke. Later litt som at det ikke er der. Hehe, neida. Men savner seriøst en ordentlig arbeidsplass, og ikke minst en mye bedre stol å sitte på enn kjøkken stolene våre. De er behagelige, men jeg sliter med vond rygg, så da er det ikke så aktuelt å sitte lenge på dem. De fungerer akkurat nå, men om jeg får ordnet en ordentlig arbeidsplass blir jeg å investere i en skikkelig stol som er mye bedre å sitte på. Kom gjerne med forslag til gode stoler som ikke er så altfor dyre. Student lommebok, trenger jeg si noe mer?  Det andre jeg lurer på er om dere har noen gode tips til lys. Prøvde et tappert forsøk på å filme ei tegning i går, men det gikk helt rett vest. For det første døde kamera, men tror jeg filmet litt for lenge, også var det ikke fult oppladet. Har notert meg det, så har ei mulig løsning til neste gang. Får jeg en arbeidsplass blir det inne på soverommet som da vil ha to ganske store vinduer med masse naturlig lys, men merker at jeg får en skygge over tegningen som ødelegger litt. I alle fall fikk jeg det i går når jeg filmet, men kan også ha noe med at jeg fikk dette innfallet på kvelden. Ikke akkurat beste lysforholdet, men man lærer hele tiden. Der jeg sitter nå har jeg også store vinduer som jeg kan utnytte meg av, så skal definitivt prøve meg igjen for å se om jeg får utnyttet det på noen måte, men tror jeg må ha lys fra litt forskjellige steder. Trenger derfor som nevnt tips til gode lamper eller løsninger til dette.

  Det andre jeg lurer på er gode tips til hvordan jeg kan få filmet hele filmen. Bruker litt tid, så har litt å forbedre meg på der. Bruker en minnebrikke på 16GB tror jeg, men får bare filmet rundt 19 minutter før kamera stopper å filmer. Skal prøve å stoppe filmingen slik at hver film ikke blir så lang, men er redd det blir hakkete i redigeringsprogrammet. Fikk ikke testet for filen er for stor til å flyttes over på minnepenn. Kan man kjøpe overføringskabel til kamera og eventuelt koble det til PC-en så man slipper å putte minnebrikke i PC-en for dette?

  Siste som jeg kommer på akkurat nå er om dere ville foretrukket musikk eller at jeg pratet i videoen, og eventuelt hvor fort den skal gå. Om jeg ikke speeder opp blir det å gå veldig lang tid, så blir garantert å speede opp litt. Er dette noe som høres interessant ut, og ville dere ha fulgt meg? Skal prøve å komme med video ca. en gang i uken alt etter hva formen tillater meg, men tror det hadde vært utrulig kult. Hva sier dere? Let me know!

  Håper dere har en ellers fin lørdag, og ha ei strålende påske!

  - JM

   

  #blogg #tegning #youtube #tips #trengerhjelp #lys #video #godstol #arbeidsplass #naturliglys

 • Publisert: 15.04.2017, 12:00
 • Kategori: Hobby
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  Kristin

  15.04.2017 kl.12:09

  Jeg hadde sett på :) Synes det er veldig fascinerende med anatomiske detaljer, skyggelegging, fargebruk - ja egentlig alt innen tegning. Jeg kan heller ingenting - så alt er morsomt! :) Ift lys kan du prøve å søke litt på tips de store bloggerne av og til legger ut ang sine youtubekanaler. Uansett hva de filmer, er lysbruk ofte overførbart. Ift stol: finn.no - mange lager hjemmekontor og vips så ble det ikke brukt = gode stoler til en billig penge, også gratis. En kontorstol vil uansett bli en oppgradering fra en kjøkkenstol, vil jeg tro. Vi hadde en variant fra Jysk da jeg bodde i Trondheim, den var helt grei. De har mange varianter som koster fra 1000 kr og nedover, og nå har nettbutikken pop-up med 100 kr gavekort dersom du melder deg på nyhetsbrev. Evt kan du vente til de har 20% på hele butikken igjen. ;) Ikea har også noen varianter jeg hører mange skryter av. Dette ble en lang kommentar, men oppsummeringen er: Gleder meg på youtubevideoer :)

  Jeanett Michelle

  15.04.2017 kl.12:55

  Kristin: Tusen takk for veldig mange gode tips, og så hyggelig å høre at du ønsker YouTube videoer :) Skal absolutt sjekke ut tipsene dine, så blir det sikkert til noe etterhvert :D

  liveterherlig93

  15.04.2017 kl.13:00

  gjør det :)

  Jeanett Michelle

  15.04.2017 kl.23:58

  liveterherlig93: Takk! :)

  spisogspar

  15.04.2017 kl.22:44

  Gøy med you tube video :) Flotte bilder av deg :) God påske! <3

  Jeanett Michelle

  15.04.2017 kl.23:59

  spisogspar: Tusen takk! Så gøy å høre at du liker YouTube videoer :D God påske til deg også :)

  buroyfoto

  16.04.2017 kl.14:45

  Lykke til :) jeg hadde også sett og fulgt din youtube kanal. God påske!

  Jeanett Michelle

  16.04.2017 kl.15:50

  buroyfoto: Åh, tusen takk! Det varmer hjertet mitt å høre det :) God påske til deg også!

  Skriv en ny kommentar